POLJSKA (2dni)

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
2
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Zelena dežela ob Baltskem morju je kulturno in zgodovinsko zelo zanimiva. Prelepa mesta, pokrajina, njihova noša, okusna hrana, bogato opremljene cerkve, muzeji, rudniki soli…Na drugi strani pa tudi prizorišče groze – taborišče, ki priča o krutih, a vendar resničnih časih. Vse to je Poljska! Še ena dežela na evropskem zemljevidu, boste rekli! Dajmo ji priložnost in jo spoznajmo skupaj.

1. dan: SLOVENIJA – AVSTRIJA – ČEŠKA – POLJSKA (Krakow)

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz kraja po dogovoru.  Vožnja čez Avstrijo in Češko na Poljsko.  Dopoldanski prihod v Krakow – eno najstarejših evropskih mest. Unesco  je mesto  uvrstil med 12 najpomembnejših in najlepših spomenikov sveta. Ogledali si bomo največji srednjeveški trg v Evropi – Rynek Glowny, Marijino katedralo, katere oltar je pravi biser rezbarske umetnosti, mestno hišo, staro univerzo, škofijsko palačo, grad Wawel, ki je danes spremenjen v muzej… V večernih urah namestitev v hotel, večerja v hotelu, nočitev.

2 . dan:  KRAKOW – AUSCHWITZ – SLOVENIJA

Po zajtrku se bomo odpeljali do Oswiecima, mesta, ki nam je znano pod imenom Auschwitz. Sestavljeno je iz treh glavnih taborišč in 50 manjših. Ime izhaja iz nemškega imena za poljski kraj Oświęcim, ki se nahaja okoli 60 kilometrov zahodno od Krakova. V začetku leta 1940 so Nacisti tukaj zgradili nekaj koncentracijskih taborišč in taborišče za iztrebljanje. Taborišča so bila glavni element v pripravah na holokavst, ki je terjal okoli 1,5 milijonov žrtev, od katerih je bilo več kot 90 % Židov. Taborišča so bila locirana na tem predelu zaradi visokega odstotka Židov med poljskimi prebivalci. Samo taborišče je bilo razdeljeno na tri glavna taborišča in mnoge podružnice: Auschwitz I. – koncentracijsko taborišče , Auschwitz II. – uničevalno taborišče (tudi imenovan Auschwitz-Birkenau),  Auschwitz III. – delovno taborišče (tudi imenovan Auschwitz-Monowitz). Vodeni ogled bo trajal vse do popoldneva.  Sledi vožnja nazaj proti domu, prihod v večernih urah.

CENA : POKLIČITE ZA CENO (02/843 0551, ilona@pohorje-turizem.com)

*Cena je odvisna od kraja odhoda, termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko prilagodi željam skupine

CENA VKLJUČUJE: prevoz z visokopodnim turističnim avtobusom, cestnine, parkirnine, 1 x polpenzion v hotelu ***, namestitev v dvoposteljnih sobah, oglede po programu, vstopnino v taborišče Auschwitz z lokalnim vodenjemlokalnega vodnika za mesto Krakow, ogled gradu Wawel ter katedrale, spremstvo in organizacijo ekskurzije, riziko odpovedi.

MOŽNA DOPLAČILA: (kdor želi)  za enoposteljno sobo , Coris nezgodno zavarovanje, vstopnina za ogled rudnika soli Wieliczka.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...