OČARLJIVA TIROLSKA: KITZBÜHEL, WILDER KAISER in INNSBRUCK

Kraj odhoda:
Maribor
Datum:
29.9.2018
Število dni:
2
Prevoz:
Avtobus
Cena:
140€

ODHOD: 29. september 2018

1. dan: Odhod iz Maribora ob 4. uri zjutraj. Pobiranje potnikov v smeri Ljubljane in Gorenjske. Prestop meje na Karavankah ter nadaljevanje mimo Beljaka in Spittala. Vožnja ob Dravi do Lienza, naprej skozi predor Felbertauern do Mittersilla in čez prelaz Pass Thurn. Postanek v mondenem zimsko-športnem središču KITZBÜHEL za krajši ogled. Opoldanski prihod v osrčje tirolske pokrajine WILDER KAISER, kjer snemajo priljubljeno serijo Gorski zdravnik: postanek in sprehod po vaškem trgu v GOINGU, ogled cerkve, »gostilne« in še nekaterih kulis iz nadaljevanke. Vožnja v ELLMAU in sprehod do »ordinacije dr. Gruberja«, notranji ogled. Kmetija, kjer se snema serija je bila prvič omenjena leta 1694. Od leta 1985, ko jo je prevzel novi lastnik, do 2007, ko so pričeli s snemanjem Gorskega zdravnika, je bila zapuščena. Nadaljevanje vožnje v WATTENS, možnost obiska galerije SWAROWSKI: prenovljena galerija vabi v svet kristalov, med instalacije številnih umetnikov ter v vrtove s skulpturami, kristalnim oblakom, labirintom … (doplačilo). Namesto tega možnost zgolj okrepčila v kavarni in restavraciji ali nakupa v bogato založeni prodajalni. Namestitev v hotelu v smeri INNSBRUCKA ali okolici. Večerja in nočitev.

2. dan: Po zajtrku sledi ogled tirolske prestolnice: Hofburg, rezidenca Habsburžanov, cerkev sv. Jakoba, Anin steber, slavolok veselja in žalosti, stara in nova mestna hiša, mestni stolp … Sprehod do znamenite zlate strešice, ene največjih znamenitosti Innsbrucka. Prosti čas za samostojno odkrivanje mesta, manjši nakup ali kosilo. Možnost obiska skakalnic na Bergislu ter ogled prizorišča smučarskih skokov v času ZOI leta 1964 in 1976 (doplačilo). Povratek proti domu preko Brennerja, po dolini Pustertal, mimo Lienza in prihod v Slovenijo v poznih večernih urah.

CENA: 140 EUR pri najmanj 40 potnikih

             160 EUR pri najmanj 30 potnikih


CENA VKLJUČUJE:
 prevoz s turističnim avtobusom, 1 x polpenzion v hotelu*** v sobah 1/2 TWC, cestnine, pristojbine in parkirnine, vodenje in organizacijo.

Vključena vstopnina:
 za obisk »ordinacije« gorskega zdravnika.

MOŽNA DOPLAČILA: za sobo 1/1 = 25 EUR (ob prijavi), za galerija Swarowski = cca. 19 EUR, za kompleks skakalnica Bergisel = cca. 9,50 EUR.

POPUSTI: otrok do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...