TAJVAN, HONG KONG IN MACAU

Kraj odhoda:
Ljubljana
Datum:
20.9.2018
Število dni:
11
Prevoz:
Letalo
Cena:
2740€

ODHOD: 20. september 2018 

1. dan: Zbor na letališču Ljubljana ali organiziran transfer do bližnjega letališča. Polet s postankom proti Tajvanu.

2. dan: Popoldanski pristanek na letališču v TAJPEJU. Po carinskih formalnostih transfer do hotela, večerja in nočitev.

3. dan: Po zajtrku celodnevni ogled glavnega mesta TAJPEJ: nacionalni spomenik, posvečen bivšemu predsedniku Čang Kajšku, nacionalni muzej z zbirkami večtisočletne kitajske zgodovine, Svetišče mučenikov tradicionalne arhitekture in Obrtniški center. V večernih urah ogled templja Longshan, tržnice  Hwahsi Night ter najvišje stavbe »Taipei 101«. Večerja in nočitev.

4. dan: Po zajtrku vožnja s hitrim vlakom proti osrednjemu Tajvanu do mesta TAICHUNG. Izkrcanje, nato nadaljevanje poti proti jezeru SUN MOON. Ob jezeru ogledi najzanimivejših znamenitosti, med njimi tempelj Wen Wu ali tempelj literature, vas Tehua, pagoda Tse-En in svetišče Holy Monk. Nastanitev  v hotelu, večerja in nočitev.

5. dan: Po zajtrku nadaljevanje poti proti jugu, do tradicionalnega mesta TAINAN.  Tainan je najstarejše mesto na otoku z mnogimi zgodovinskimi spomeniki in bogato kulturno dediščino. Ogled najzanimivejših templjev in svetišč, nato nadaljevanje poti do drugega največjega mesta KAOHSIUNG. Ogled paviljonov in tržnice. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

6. dan: Po zajtrku odhod proti skrajnemu jugu otoka in obisk Narodnega parka KENTING.  Park odlikujejo bele peščene plaže, jame, koralni grebeni. Glavno letovišče je mesto Kenting z mnogimi restavracijami, bari in nočnim življenjem. Popoldan nadaljevanje po panoramski »južni cesti« do mesta TAITUNG na vzhodni obali. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

7. dan: Po zajtrku vkrcanje na vlak in vožnja do enega najlepših krajev na otoku – mesta HUALIEN. Obisk Narodnega parka TAROKO z impresivno sotesko. Postanki na zanimivih točkah, kot je večni izvir, požiralniške jame in tunel devetih zavojev. Popoldan obisk predelovalnice marmorja. Vkrcanje na vlak ter vožnja do Tajpeja. Nastanitev  v hotelu, večerja in nočitev.

8. dan: Po zajtrku transfer na letališče ter polet v HONG KONG, enega največjih in gospodarsko najbolj pomembnih mest vzhodne Azije. Hong Kong je bil do leta 1997 britanska kolonija, danes pod Kitajsko uživa veliko avtonomno pravico. Po pristanku  ogled mesta: vzpon na vrh Victoria in pogled na pristanišče Victoria ter polotok Kowloon. Ogled ribiškega naselja Aberdeen, tržnica Stanley … Nastanitev v hotelu in nočitev.

9. dan: Po zajtrku transfer v pristanišče in vožnja z ladjo v nekdanjo portugalsko kolonijo MACAU. Ogled znamenitosti z ruševinami nekdanjega kolidža in cerkve St. Paul’s, stolp Macau … Vključeno kosilo. Polotok slovi tudi kot igralniški raj za ljubitelje iger na srečo. Zvečer vrnitev v Hong Kong in nočitev.

10. dan: Zajtrk. Prosto za samostojne oglede in nakupe do odhoda na letališče. Polet proti Evropi.

11. dan: Vrnitev na izhodišče z enim prestopanjem. Organiziran transfer v Slovenijo.

CENA: 2.740 EUR pri najmanj 20 potnikih

             2.890 EUR pri najmanj 15 potnikih

             3.140 EUR pri najmanj 10 potnikih


CENA VKLJUČUJE:
 polet iz Ljubljane ali bližnjega letališča s prestopanjem v Tajpej, vmesni polet Tajpej–Hong Kong ter nazaj iz Hong Konga s prestopanjem do bližnjega letališča, vse letališke takse (v višini cca 410 EUR) 8 x nočitev z zajtrkom v hotelih***/**** v sobah 1/2 TWC, 6 večerij, 1 kosilo, vse oglede in prevoze po programu, vse vstopnine po programu, slovensko vodenje in organizacijo.

MOŽNA DOPLAČILA: za sobo 1/1 = 450 EUR/osebo, transfer iz Maribora do letališča Ljubljana in nazaj = 30 EUR/osebo.

OPOMBE: vsak potnik mora oddati ob prijavi kopijo svojega potnega lista z veljavnostjo vsaj še 6 mesecev od dneva zaključka potovanja.  Slovenski državljani za to potovanje ne potrebujejo nobenega vizuma.

V času objave programa letalski poleti še niso bili potrjeni, zato je možen zamik datuma za dan ali dva, sprememba odhodnega letališča in manjša prerazporeditev ogledov, kar pa ne bo vplivalo na vsebino programa.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...