POTEP PO VOJVODINI

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
2
Prevoz:
Avtobus
Cena:

1. dan: SLOVENIJA – NOVI SAD

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz Velenja (predvidoma ob 03:00). Vožnja mimo Zagreba, preko Slavonije do Srbije. Naš cilj bo Vojvodina in njena prestolnica Novi Sad. Najprej se bomo zapeljali na trdnjavo Petrovaradin, ki je simbol mesta in ponuja prelep razgled. Sprehod skozi dvorišča, čas za dopoldansko kavo na sončni terasi. Sledi vožnja v mestno jedro, kjer najdemo pravoslavno škofijsko palačo, Trg svobode s katedralo, Mestno hišo s spomenikom Svetozarja Miletiča, gledališče in druge zanimive stavbe.  Voden ogled in nekaj prostega časa. Pozno popoldne nastanitev v hotel, čas za krajši počitek. Nato si bomo privoščili večerjo, s tipično vojvodinsko hrano in pijačo, ob prijetnih zvokih tamburašev. Nočitev v hotelu.

2. dan: NOVI SAD – SREMSKI KARLOVCI – FRUŠKA GORA – SLOVENIJA

Po zajtrku vožnja do Sremskih Karlovcev,  ki ležijo jugovzhodno od Novega Sada na desni obali Donave, sredi hribovitega vinorodnega področja Fruške gore. V starih časih je bil tu pomembno kulturno središče vojvodinskih Srbov in sedež pravoslavne metropolije. Sprehodili se bomo skozi mesto in si ogledali Patriarhalni dvor, ki je najbolj impozantni objekt v Vojvodini. Danes služi kot zakladnica – muzej srbske pravoslavne cerkve ter kot rezidenca srbskega patriarha. Vstopili bomo tudi v Saborno cerkev sv. Nikola, ki jo krasi prelep ikonostas. Pot nas bo vodila mimo najstarejše srbske gimnazije ter mimo Vodnjaka Štirje levi (»Česma četiri lava«), za katerega trdijo, da se sleherni, ki spije vodo iz tega vodnjaka vedno vrne v mesto.  Oglede v mestu bomo zaključili z obiskom Čebelarskega muzeja in Vinarije Živanović, kjer gojijo tradicijo obeh dejavnosti že več stoletij. Pokušina izdelkov. Po ogledih vožnja domov čez Fruško goro. Ob poti si bomo ogledali manastir Krušedol, ki datira v 16. stoletje. Prihod domov v večernih urah.

 

CENA:POKLIČITE ZA CENO (02/843 0551, ilona@pohorje-turizem.com)

*Cena je odvisna od kraja odhoda, termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko prilagodi željam skupine

CENA VKLJUČUJE: nočitev z zajtrkom v hotelu  3* (v dvoposteljnih sobah),  večerjo z živo glasbo, obvezno lokalno vodenje za Novi sad,  vse oglede po programu; vstopnino za čebelarski muzej s pokušino izdelkov (med, vino),  organizacijo in vodenje,  avtobusni prevoz z udobnim turističnim avtobusom.

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA SO SESTAVNI DEL PONUDBE IN SO VAM NA VOLJO NA NAŠI SPLETNI STRANI!

PLAČILNI POGOJI: Nudimo vam možnost obročnega plačila in sicer na 3 obroke, na osnovi plačilnih nalogov. Plačilo zadnjega obroka do 8 dni pred odhodom, ostalo po dogovoru. Plačilne naloge boste prejeli po pošti.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...