BOEMSKI PARIZ

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
4/5
Prevoz:
Avtobus
Cena:

»Lulu se je veter nenehno zapletal v živo rdeče lase. Privzdignila je pogled proti Eifflovemu stolpu in se zamislila. Oddaljeni glas harmonike in Edith Piaf. Oui, zanima jo tudi ekstravaganca in blišč modnih pist (a najraje tiči v jeansu), umetniki z Montmartra, življenje Napoleona in čudovit pariški sijaj. Obožuje opojni vonj lavande in provansalske zemlje ter bleščeč utrip Azurne obale. Lulu s privihanim nosom in prešernim smehom. Lulu, ki mi je prvič sramežljivo ponudila svoje vroče ustnice na nabrežju Siene. Merci Lulu!«

1.dan: MARIBOR – REGENSBURG – NÜRNBERG …

Odhod avtobusa v večernih urah iz kraja po dogovoru. Sledi vožnja z vmesnimi postanki  po avtocesti čez ozemlje Avstrije in Nemčije proti Franciji….

2.dan: METZ – VERDUN – REIMS – PARIZ 

….v smeri Metza do Verduna, kjer je bila leta 843 podpisana Verdunska pogodba o delitvi frankovskega cesarstva na 3 dele, kar je pomenilo temelj za kasnejši nastanek romanske Francije oz. germanske Nemčije. Krajši postanek za ogled pokopališča, čas za jutranjo kavico. Nadaljevanje poti čez pokrajino Šampanjo, mimo Reimsa, mesta, ki je znano po pridelovanju šampanjca in po katedrali Notre Dame – kjer so kronali večino francoskih kraljev. Prihod v mesto Pariz v opoldanskih urah, nastanitev v hotel, čas za osvežitev. Vožnja v mesto s podzemno železnico, obiskali bomo Montmartre: ogled romanske cerkve Sacre Coeur, sprehod čez Place du Tertre, kjer se zbirajo boemi in naprej mimo znamenitega Moulin Rouge-ja.  Ob 17:30 obisk Cabareta (glasbeno – plesni šov in večerja). Vožnja v hotel, nočitev.

3.dan:  PARIZ

Po zajtrku bodo sledili ogledi: muzej d’Orsay, Latinska četrt (Sorbona. Pantheon), nato peš na Ile de la Cite (Notre Dame, Sainte Chapelle, Conciergerie,…Hotel de Ville, ogled zunanjosti Louvra…Zvečer vstop v Bolonjski gozd – večerja lunch paket! Vožnja v La Defense – nakupovalni center, nekaj prostega časa…kasnejši prihod v hotel.

4 .dan: PARIZ 

Po zajtrku obisk pokopališča Pere Lachaise, ki se razprostira na 47 hektarjih. Tukaj so med drugimi pokopani: Jim Morrison, Moliere, Balzac, Proust, Oscar Wilde, Edith Piaff – znana šansonjerka, ki ji bomo namenili malce več pozornosti… Obisk muzeja Rodin, nato obisk prostranih Marsovih polja, obisk Dom des Invalides, kjer je svoje zadnje počivališče našel sam Napoleon… Večerja v enem izmed Bistro Romain. Nočna panorama mesta iz Eiffilovega stolpa, vzpon z dvigalom do vrha…Čas za zasluženi počitek v hotelu.

5.dan: PARIZ – MARIBOR

Po zajtrku slovo od mesta ter vožnja z vmesnimi postanki  do Maribora. Prihod domov v poznih večernih urah.

CENA: po dogovoru, za izračun nas pokličite ali pošljite povpraševanje.

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz z udobnim turističnim avtobusom (50 sedežni), cestnine, parkirnine in stroški tunelov, 3 x nočitev z zajtrkom hotelu 3* v Parizu, ( dvo ali triposteljne sobe s twc, zajtrk), vse oglede zunanjosti po programu, vstopnine za: vzpon na Eifflov stolp, ogled razstave impresionistov, Napoleonov grob, muzej Rodin, vožnjo s podzemno železnico v Parizu, ogled CABARET predstave z večerjo, lunch paket za večerjo 3 .dan, večerjo v restavraciji 4. Dan, vodenje in organizacijo izleta, CORIS zavarovanje z asistenco.

SPLOŠNI POGOJI SO SESTAVNI DEL PONUDBE IN SO NA VOLJO NA NAŠI SPLETNI STRANI!

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...