EKSKURZIJA NA BAVARSKO

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
3
Prevoz:
Avtobus
Cena:

München, ponosna prestolnica Bavarske, kjer gojijo tradicijo do športa in festivalov. Najbolj znani festival je Oktoberfest, največji in najbolj obiskani muzej v mestu je Tehnični muzej, ki ga bomo obiskali tudi mi. 

Bavarska prestolnica kulture, kjer se stikata muzejski svet tehnike in tradicija športa!

Garmisch Partenkirchen – Neuschwannstein – München –  Dachau

1. dan: MARIBOR – GARMISCH PARTENKIRCHEN – NEUSCHWANNSTEIN – MÜNCHEN

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz Maribora. Vožnja v smeri Salzburga in Chiemskega jezera, čez pokrajino Bad Tölz, do Garmisch Partenkirchna, ki je izhodišče za najvišji vrh Nemčije – Zugspitze (2962 m). Vožnja do smučarskih skakalnic, ki gostijo eno od tekem novoletne turneje v smučarskih skokih, prvotno zgrajene za potrebe zimskih olimpijskih iger 1936. Nekaj prostega časa v mestu, nato ogled gradu Neuschwannstein. Gre za enega izmed treh gradov, ki jih je v drugi polovici 19. stoletja zgradil pravljični kralj Ludvik Bavarski II. Grad, ki si ga bomo ogledali ima zanimivo podobo, s številnimi stolpiči in edinstveno notranjo opremo, katere motivi se ujemajo s prizori iz Wagnerjeve opere Loehngrin. Ogled gradu, nato vožnja v München. Večerni prihod, nastanitev v hostel, čas za osvežitev, večerja, nočitev.

2. dan:  MÜNCHEN 

Zajtrk, nato sledi celodnevni ogled znamenitosti mesta. Vožnja do dvorca Nyphenburg, nekdanje poletne rezidence bavarskih vladarjev. Baročna palača se ponaša s številnimi notranjimi in zunanjimi dekoracijami, krasi jo tudi 800 ha velik park. Ogled notranjosti soban, sprehod skozi park ter obisk razstave najboljših fotografij živalskih motivov http://www.muenchen.de/veranstaltungen/event/29861.html. Vožnja v mesto, kjer se bomo sprehodili skozi mestna vrata Isartor, do središča mesta Marien Platz (Marijin trg), ki ga krasi neogotska nova Mestna hiša, katera se ponaša z 85m  visokim urnim stolpom. Ura na stolpu kar 3x na dan zaigra melodijo, ki jo spremlja ples figur, katere predstavljajo zgodbo mesta Munechen. Nekaj prostega časa za kosilo in nakupe, nato bomo obiskali muzejski otok na katerem se nahaja Tehnični muzej, ki je poznan kot največji muzej v Nemčiji in vas bo zagotovo pritegnil s svojimi bogatimi muzejskimi zbirkami. Za konec še obisk Angleških vrtovov, ki veljajo kot eden največjih mestnih parkov v Evropi. Čas za sprehod ali zaslužen počitek na katerem izmed pivskih vrtov, ki so velika značilnost mesta (nudijo tudi brezalkoholne pijače, hrano si lahko prinesete tudi s seboj). Po ogledih večerja v pivnici, nočitev v hostelu.

3. dan: MÜNCHEN – DACHAU – MARIBOR  

Po zajtrku vožnja v Dachau, kjer je bilo 21. marca 1933 s strani nacistov ustanovljeno koncentracijsko taborišče. Eden glavnih pobudnikov je bil Heinrich Himmler, takratni načelnik policije v Münchnu. Taborišče so takrat opisovali kot prvo koncentracijsko taborišče, v katerem so »prevzgajali« politične nasprotnike. Zgrajeno je bilo na območju zapuščene tovarne streliva. V okviru ogleda bomo obiskali delavnice, kjer se bomo med drugim seznanili z biografijo ujetnikov.  Sledi vožnja nazaj v mesto, zapeljali se bomo mimo Allianz arene do Olimpijskega parka, ki je nastal izključno zaradi poletnih olimpijskih iger leta 1972. Še dandanes se lahko po olimpijskem parku sprehodimo in občudujemo olimpijski stadion, umetno jezero in 182 metrski radijski in televizijski stolp, na katerega se zaradi razgledov splača povzpeti. Prosto za kosilo.  Sledi vožnja domov, kamor bomo prispeli v večernih urah.

CENA: po dogovoru, za izračun nas pokličite ali pošljite povpraševanje.

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz s turističnim avtobusom, stroške cestnin in parkiranja, 1 x polpenzion v hostlu  (v več posteljnih sobah), 1 x NZ v hostlu A&O München Hackerbrücke, večerjo v pivnici drugi dan,  vstopnino za grad Neuschwannstein,  v Tehnični muzej, Olimpijski stolp,  vstopnino v Nyphenburg (ogled soban/Audiogudie + ogled razstave živalskih fotografij) in Angleške vrtove; strošek vodenja v taborišču Dachau, vse ostale oglede po programu, organizacijo ekskurzije,  riziko odpovedi,   Zavarovanje z asistenco CORIS.

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA SO SESTAVNI DEL PONUDBE IN SO VAM NA VOLJO NA NAŠI SPLETNI STRANI.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...