MADŽARSKA PRESTOLNICA BUDIMPEŠTA

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
1
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Lepotica ob Donavi s prekrasnimi palačami, cerkvami, trgi in sanjskimi mostovi, ki povezujejo levi del mesta ob reki z desnim…Temperamentni Madžari z igrivimi temnimi očmi, zanimivo zgodovino, edinstvenim jezikom, živo pisano nošo, poskočnim čardašem ter pikantnim golažem… Vse to je Madžarska z Budimpešto.

Odhod avtobusa ob 6.00 uri zjutraj iz kraj po dogovoru. Vožnja po avtocesti v smeri Lendave, čez madžarsko mejo in naprej, ob južni strani Blatnega jezera, do Budimpešte, kamor bomo prispeli v dopoldanskem času. Najprej se bomo odpravili na Citadelo, z vrha katere se ponuja krasen razgled nad mestom.  Sledila bo vožnja preko Elizabetinega mostu, v osrčje madžarske prestolnice. Sprehod po glavni Vatci ulici, čas za nakupe ali kavo v znani bidermajerski kavarni.  Nadaljevanje z ogledi znamenitosti: stadion NEP, Trg Junakov, dvorec Vajdahunjadi,  Štefanova cerkev, Parlament, Verižni most…. Za konec se bomo povzpeli še na romansko Ribiško trdnjavo. Sprehod skozi dvorišča Kraljeve palače, ogled notranjosti Matjaževe ali kronske cerkve ter ostalih veličastnih zgradb, ki tvorijo srednjeveško naselje na budimskem hribu, ki je bilo nekoč zaprto z obzidjem.  Nekaj prostega časa,  nato se bomo odpravili nazaj proti domu.  Prihod v domov v večernih urah.

CENA: po dogovoru, za izračun nas pokličite ali pošljite povpraševanje. 

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz z udobnim turističnim avtobusom (cestnine in parkirnine), vse oglede zunanjosti po programu, vstopnino v Matjaževo cerkev,  vodenje in organizacijo ekskurzije, osnovno nezgodno zavarovanje.

MOŽNO DOPLAČILO:  ZA RIZIKO ODPOVEDI POTOVANJA 4% ZNESKA ARANŽMAJA. Pomeni, vračilo denarja v primeru odpovedi iz upravičenega razloga (bolezen, smrt v ožjem krogu družine, nesreča,…). Upravičenost je potrebno dokazati z uradnim pisnim dokazilom (npr. zdravniško  potrdilo).

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA SO SESTAVNI DEL PONUDBE IN SO VAM NA VOLJO NA NAŠI SPLETNI STRANI.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...