POLJSKA

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
2
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Dežela ob Baltskem morju… Zelena dežela, za turiste še neraziskana, neodkrita, a vendarle kulturno in zgodovinsko zelo zanimiva. Prelepa mesta, pokrajina, prijazni, morda malce zadržani ljudje, a  zanimivi na svoj način. Njihova noša, okusna hrana, bogato opremljene cerkve, muzeji, rudniki soli…Na drugi strani pa tudi prizorišče groze – taborišče, ki priča o krutih, a vendar resničnih časih. Vse to je Poljska! Še ena dežela na evropskem zemljevidu, boste rekli! Dajmo ji priložnost in jo spoznajmo skupaj.

1.dan: SLOVENIJA – AVSTRIJA – ČEŠKA – POLJSKA (Krakow) 

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz Maribora.  Vožnja čez Avstrijo in Češko na Poljsko.  Dopoldanski prihod v Krakow – eno najstarejših evropskih mest. Unesco  je mesto  uvrstil med 12 najpomembnejših in najlepših spomenikov sveta. Ogledali si bomo največji srednjeveški trg v Evropi – Rynek Glowny, Marijino katedralo, katere oltar je pravi biser rezbarske umetnosti, mestno hišo, staro univerzo, škofijsko palačo, grad Wawel, ki je danes spremenjen v muzej…Nekaj prostega časa.  V večernih urah nastanitev v hotel, večerja in nočitev.

2 . dan:  KRAKOW – AUSCHWITZ – SLOVENIJA

Po zajtrku vožnja v Oświęcim, mesto, ki nam je znano pod imenom Auschwitz. Sestavljeno je iz treh glavnih taborišč in 45-50 manjših. Ime izhaja iz nemškega imena za poljski kraj Oświęcim, ki se nahaja okoli 60 kilometrov zahodno od Krakova. V začetku leta 1940 so Nacisti tukaj zgradili nekaj koncentracijskih taborišč in taborišče za iztrebljanje. Taborišča so bila glavni element v pripravah na holokavst, ki je terjal 1,1 – 1,6 milijonov žrtev, od katerih je bilo več kot 90 % Židov. Taborišča so bila locirana na tem predelu zaradi visokega odstotka Židov med poljskimi prebivalci. Samo taborišče je bilo razdeljeno na tri glavna taborišča in mnoge podružnice: Auschwitz I. – koncentracijsko taborišče , Auschwitz II. – uničevalno taborišče (tudi imenovan Auschwitz-Birkenau),  Auschwitz III. – delovno taborišče (tudi imenovan Auschwitz-Monowitz). O grozotah, ki so se odvijala n tem prostoru se bomo prepričali sami. Ogled traja okvirno 4 ure. Popoldne vožnja proti domu, prihod v večernih urah.

CENA: po dogovoru, za izračun nas pokličite ali pošljite povpraševanje.

CENA VKLJUČUJE: prevoz z visokopodnim turističnim avtobusom, cestnine, parkirnine, 1 x polpenzion v hotelu *** , oglede po programu, vstopnino v taborišče Auschwitz z lokalnim vodenjemlokalnega vodnika za mesto Krakow, ogled gradu Wawel ter katedrale,   vodenje in organizacijo ekskurzije.

MOŽNO DOPLAČILO:  za ogled rudnika soli Wieliczka 15 EUR na osebo (http://www.wieliczka-saltmine.com/visiting); ogled je možen po predhodnem dogovoru, izvedel bi se prvi dan ob prihodu.

SPLOŠNI POGOJI poslovanja agencije so sestavni del ponudbe.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...