AMSTERDAM – SEVERNE BENETKE

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
4/5
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Amsterdam je mesto, ki leži ob številnih kanalih in je dobilo ime po jezu na reki Amstel. Po zaslugi veliekga razvoja trgovine se je iz nekdanje ribiške naselbine v času srednjega veka razvilo eno najpomembnejših pristanišč na svetu. Glavne znamenitosti mesta so poleg zgodovinskih kanalov še Rijksmuseum, Muzej Van Gogha, hiša Ane Frank, sloveča Rdeča četrt in kavarne s kanabisom, ki v mesto privabijo okoli 4.200.000 turistov letno.

1.dan: MARIBOR – AVSTRIJA…

Odhod avtobusa ob 21:00 uri zvečer iz Maribora. Vožnja čez Avstrijo…

2.dan: NEMČIJA – AMSTERDAM 

…in Nemčijo na Nizozemsko. Dopoldanski prihod v Amsterdam, čas za krajši sprehod po središču mesta in prosto za kosilo. Popoldne voden ogled hiše Ane Frank. Židovska deklica, katere dnevnik berejo povsod po svetu, je zadnji dve leti svojega življenja preživela v hiški v centru Amsterdama. Ta hiša je danes muzej in originalni Anin dnevnik je le delček zbirke, ki si jo bomo ogledali. Po ogledu nekaj prostega časa, nato vožnja v hotel, nastanitev v sobe in nočitev.

3.dan: AMSTERDAM – ZAANSE SCHANS – VOLENDAM – AMSTERDAM

Po zajtrku čas za izlet v okolico mesta, natančneje na podeželje. Obiskali bomo Zaanse Schans, sosesko v bližini kraja Zaandijk, kjer so številni stari, dobro ohranjeni mlini na veter in starinske tradicionalne hiše, ki so jih sem prestavili v preteklih desetletjih. Mline so postavljali od leta 16. stoletja dalje, v hišah pa so gojili različne obrti ter se ukvarjali z rejo domačih živali. Vas predstavlja pravo podeželsko idilo, kjer boste na račun prišli vsi tisti, ki ste sladkosnedi, saj je znan po proizvodnji čokolade in piškotov. V okviru muzeja bomo lahko videli tudi izdelavo znamenitih holandskih cokel ter ur. V nadaljevanju naše poti nas bo očarala ribiška vasica Volendam, ki kljub temu, da leži ob jezeru Marken, daje pridih obmorske idile. Poznana je po proizvodnji sirov, v pristanišču so številne stojnice s prigrizki, med katerimi ponujajo tudi odlične palačinke. Ker je mesto zelo avtentično, je v preteklosti navdihovalo številne umetnike, med njimi sta bila tudi Pablo Piccaso ter Renoir. Ogled sirarne Alida Hoeve in nekaj prostega časa.  Popoldanski prihod nazaj v Amstredam in nekaj prostega časa. Zvečer vožnja v hotel, nočitev.

4.dan: AMSTERDAM 

Zajtrk, nato celodnevni potep po mestu. Obiskali bomo Rijksmuseum, poznan kot največji nizozemski muzej in zaščitni znak Amsterdama. Skriva vse od Rembrandtove Nočne straže preko značilne modro-bele keramike iz Delfta do obleke taboriščnice iz Auschwitza. Po ogledu prosto za kosilo in pohajkovanja po mestu.  Zvečer vožnja v hotel in nočitev.

5.dan: AMSTERDAM 

Zajtrk v hotelu, nato čas za zadnje oglede v mestu. Obisk muzeja Van Gogh, ki predstavlja največjo Van Goghvo zbirko del na svetu. Poleg več kot 200 000 slik in risb vsebuje tudi več sto pisem, ki jih Vincent pisal svojemu bratu Theu. Po ogledu čas za kosilo, sledi vožnja proti domu. Prihod v Maribor v zgodnjih jutranjih urah naslednjega dne.

CENA: po dogovoru, za izračun nas pokličite ali pošljite povpraševanje.

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji, 3 x polpenzionsko namestitev v hotelu, vse oglede in vstopnine po programu (hiša Ane Frank, muzej Van Gogh, Rijks muzej, Zansee Schans), CORIS zavarovanje z asistenco, vodenje in organizacija ekskurzije.

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA SO SESTAVNI DEL PONUDBE IN SO VAM NA VOLJO NA NAŠI SPLETNI STRANI.

 

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...