GRŠKI OTOKI S PRIDIHOM ALBANIJE

Kraj odhoda:
Benetke
Datum:
27. 4. – 4. 5. 2019
Število dni:
8
Prevoz:
Ladja
Cena:
540€

MSC LIRICA 27. 4. – 4. 5. 2019 (8 dni)

MSC LIRICA spada med ladje razreda Lirica. Popolnoma prenovljena je bila v jeseni 2015 z dodanimi novimi kabinami, prostori za potnike in bari. Prevzema jo italijanski šarm, romantična atmosfera, bogata notranja oprema… V dolžino meri 275 metrov ter 32 metrov v širino. Na 9 potniških palubah sprejme do 2680 potnikov in 700 članov posadke. Na voljo vam je več  barov, gledališče, fitnes center, wellness, bazen… Vse kabine so opremljene s kopalnico (prha/twc), telefonom, tv, sefom, mini barom in klimo.

NAMESTITEV V KABINI FIRST MINUTE

 DO 31. 10. 2018

REDNA CENA:
notranja kabina Bella

540 €

570 €

notranja kabina Fantastica

580 €

610 €

zunanja kabina z oknom Bella*

630 €

660 €

zunanja kabina z oknom Fantastica

720 €

750 €

zunanja kabina z balkonom Fantastica

890 €

930 €

odrasla oseba na 3/4. ležišču

370 €

410 €

otroci do 18. leta

140 €

140 €

*zunanje kabine z oknom Bella imajo delno oviran pogled

 

CENA VKLJUČUJE:

križarjenje po programu, 7x namestitev v izbrani kabini, razširjeni polni penzion (zajtrk, kosilo, prigrizki, večerja, kapitanova večerja, polnočni bife, voda, čaj in  kava na voljo iz avtomata v samopostrežni restavraciji), zabavni program, predstave in animacije, športne aktivnosti, uporabo fitnesa, bazenov, slovensko vodenje in spremstvo na poti, brezplačne peš vodene oglede Barija, Mykonosa* in Dubrovnika*, pristaniške takse v višini 140 €.

*doplačilo na licu mesta strošek shuttle busa za prevoz do centra mesta.

 DOPLAČILA PO ŽELJI:

povratni avtobusni transfer: 70 € za odrasle in 50 € za otroke; fakultativni izleti; paketi pijač na ladji; riziko odpovedi turističnega potovanja v znesku 4,45 % cene aranžmaja.

NAPITNINE: Priporočen strošek napitnin za odrasle znaša 10 €/ dan in za otroke od 4-14 leta 5 €/ dan. Otroci mlajši od 4 let ne plačajo napitnin. Ladjar priporočeni znesek napitnin dnevno dodaja na vaš kabinski račun. Napitnine na MSC-ju niso več obvezne in jih v primeru, da z nekaterimi storitvami niste zadovoljni, na recepciji prilagodite znesku, ki ga želite plačati. Ladjar lahko svojo politiko glede napitnin spremeni brez predhodnega obvestila.

PROGRAM

DAN

DATUM

DESTINACIJA

PRIHOD

ODHOD

SOB

27.4.

BENETKE – Italija

16:30

NED

28.4.

BARI – Italija

12:00

18:00

PON

29.4.

KATAKOLON – Grčija

13:00

19:00

TOR

30.4.

MYKONOS – Grčija

11:00

20:00

SRE

1.5.

PIREJ, ATENE – Grčija

07:00

16:00

ČET

2.5.

SARANDE – Albanija

13:00

19:00

PET

3.5.

DUBROVNIK – Hrvaška

08:00

14:00

SOB

4.5.

BENETKE – Italija

08:30

BARI

Bari je drugo največje mesto v južni Italiji in pomembno pristaniško mesto v italijanski deželi Apulija. Je pomembno kmetijsko, industrijsko in predvsem trgovsko središče širšega zaledja. Njegova zgodovina je neločljivo povezana s pomorstvom. Že v času Rimljanov so preko pristanišča v Bariju prevažali vino in žito. Bizantinci so še povečali obseg trgovanja, medtem ko je v času Normanov dobil prekrasno arhitekturo. V tem času sta nastali tudi najpomembnejši sakralni stavbi: katedrala in cerkev sv. Miklavža, ki velja za mestnega zavetnika.

 

KATAKOLON

Katakolon je majhno pristanišče, ustanovljeno v prvi polovici 19. stoletja. Tesno je povezan z legendarno Olimpijo v neposredni bližini. Olimpija ja bila grški polis. Po kraju se imenujejo grške in moderne olimpijske igre, saj so se v njej na štiri leta odvijale olimpijske igre v čast boga Zevsa. Še vedno je ohranjen stadion, ki je sprejel okoli 45.000 ljudi. Na arheološkem območju je moč opazovati številne izkopanine nekoč pomembnega naselja: gimnazija, terme, hipodrom, številni templji … V neposredni bližini je arheološki muzej, poln nenavadnih odkritij starodavne Olimpije.

MYKONOS

Kot eden manjših otokov v Kikladih, si Mikonos sloves najdražjega, svetovljanskega in nekonvencionalnega grškega otoka tudi zares zasluži. Z vstopom v otoško okolje pridemo v svet, kjer je nenavadno navadno in nedovoljeno dovoljeno. Najbolj znan grški otok, svet prestiža in zabav, zlatega peska in nočnih klubov, slavnih in bogatih, dekadentnih in ekstravagantnih, svet kontrastov in barv. Prestižni bari, najboljše restavracije, mondeni butiki, marina, polna luksuznih jaht, okus hladnega koktajla, razgreta telesa v divjem ritmu noči, občutenje glamurja. Korak vstran pa idilične vijugaste uličice, polne snežno belih kockastih hišic z živo pobarvanimi okni, prodajalka cvetja z osličkom, barantanje ribičev za jutranji ulov in na vrhu hriba mlini na veter z razpetimi krili.

 ATENE

Mesto, ki je doživelo največjo slavo in največji propad v zgodovini, mesto, ki je poimenovano po boginji modrosti Ateni, se danes postavlja kot osnova zahodne civilizacije. Akropola (zgornji del mesta) je po nekaterih razlog zakaj današnje Atene še dandanes obstajajo in zakaj po dolgih stoletjih propadanja in pozabe mesto sveti v polnem sijaju. Očarali vas bodo miti in legende grške mitologije, veličastna mesta arhitektura, grška gostoljubnost in morda kozarček »uoza«.

SARANDE

Saranda je manjše mesto v južni Albaniji, ki leži v zalivu med obalami Jonskega morja in grškega otoka Krfa, od katerega je oddaljeno okoli 26 km. V antiki se je mesto imenovalo »Onchesmus«, današnje ime pa je dobilo po zgodnjekrščanskega samostana po imenu »Agioi Saranda«, ki je bil posvečen štiridesetim mučencem. Saranda ima več kot 300 sončnih dni letno. V mestu se lepo vidi preplet različnih kultur in vse bolj razvijajočega se turizma z bogato gostinsko in trgovsko ponudbo.

 DUBROVNIK

Dubrovnik je leta 1929 obiskal George Bernard Shaw in ob tem dejal: “Če želite videti raj na zemlji, pridite v Dubrovnik”. Ustanovljen je bil v prvi polovici 7. stoletja, ko ga je naselila skupina beguncev iz Epidaurusa (današnji Cavtat). Ime izvira iz hrvaške besede Dubrava, kar pomeni hrastov gozd, ki je v preteklosti obkrožal Dubrovnik. Dubrovnik doseže visoko stopnjo samostojnosti. Ima svojo vlado, zavezan pa je plačevati prispevke kralju in dajati na razpolago svojo ladijsko floto. Vrhunec Dubrovniške republike je v 15. in 16. stoletju.

 

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...