Novoletni Filipini: spregledani biser v tihem oceanu

Kraj odhoda:
Ljubljana
Datum:
22.12.2018
Število dni:
12dni/9noči
Prevoz:
Letalo
Cena:
2969€

1. dan: LJUBLJANA–ISTANBUL–MANILA / obroki na letalu
Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana ali prevoz iz Ljubljane na enega okoliških letališč in jutranji let na enega od evropskih letališč. Nadaljevanje poleta v Azijo.

2. dan: MANILA/ večerja
Pristanek v Manili in prevoz do hotela. Za uvod v spoznavanje mesta vas čaka orientacijski sprehod po bližnji okolici. Večerja in prenočevanje.

3. dan: MANILA–PINATUBO–MANILA/ zajtrk, kosilo
Po zgodnjem zajtrku vožnja do aktivnega vulkana Pinatubo. S terenskimi vozili se boste odpravili do podnožja vulkana. Nato bo sledil dvourni treking do roba vulkanskega kraterja, ki ga danes prekriva jezero s kristalno čisto vodo. Treking bo zahteval nekaj gibčnosti, saj boste preskakovali potočke in hodili po hribovitih poteh, zato vam tudi priporočamo ustrezno opremo (pohodniške čevlje in pokrivalo za glavo). Po trekingu vas čaka kosilo ter popoldanski povratek nazaj v Manilo.

4. dan: MANILA / zajtrk, večerja
Po zajtrku bo sledil celodnevni ogled Manile. Ogledali si boste park Rizal s spomenikom narodnemu heroju dr. Joseju Rizalu, ograjeno mesto s špansko trdnjavo Santiago, kjer je svoje zadnje dni pred usmrtitvijo v ujetništvu preživel dr. Rizal in napisal pesem »Mi Último Adiós«, baročna cerkev San Augustin pod zaščito UNESCA, Videli boste tudi moderni poslovni center Makati, reko Pasing, kitajsko četrt in univerzo. Vmes nekaj prostega časa ter zvečer tradicionalna filipinska večerja s plesno predstavo. Prenočevanje.

5. dan: MANILLA–EL NIDO/ zajtrk
Po zajtrku organiziran prevoz do letališča in polet proti otoku Palawan. V El Nidu vas čaka organiziran prevoz do hotela. Mesto na severu otoka, El Nido, je znano po prekrasnih lagunah in rajskih plažah. Po mnenju popotnikov ima El Nido najlepše plaže na Filipinih, National Geografic pa ga je imenoval za eno najlepših destinacij na svetu! Sestavlja ga 45 otokov in otočkov na skupni površini 465 km². Vsak ima edinstveno geološko sestavo. Nastanitev v hotel in prenočevanje.

6. dan: EL NIDO / zajtrk, kosilo
El Nido je zaščiten naravni park. Največji vrh na otoku je Cadlao (640 m). Ker je precej oddaljen in nedostopen, je bil El Nido vse do 1979 skrit svetovni javnosti. Takrat so ga po naključju odkrili potapljači, ki so se zjutraj zbudili v čudovitem zalivu, polnem v nebo segajočih temnih pečin, gostih zelenih gozdov, belih peščenih plaž, kristalno čiste vode in predvsem številnih čudovitih žadastih otočkov. Po zajtrku raziskovanje lagun in plaž s čudovitimi skalnatimi formacijami, ki obstajajo samo v zalivu Baciut. Skrivnostna laguna spominja na prizor iz filma »The Beach«, je obkrožena z apnenčastimi kraškimi pečinami. Otok Shimizu krasijo osupljive pečine, kjer gnezdijo lastovke, njihova gnezda
uporabljajo za zdravilne namene in so zelo iskana pri Azijcih. Vaši vodniki bodo pripravili piknik kosilo na plaži, medtem ko boste snorkljali ob bližnjem koralnem grebenu. V bližini se nahaja Mala laguna–sredi jame na otoku Maniloc, dostopna le s kajakom ali če plavate skozi luknjo v pečini, kjer je turkizno zelena voda. Sosednja Velika laguna je znana po kristalno čisti vodi, polna rib in rakov, dostopna s čolnom. Plaža Sedmih komandosov–zadnja ki jo boste obiskali v tem dnevu, pa je poimenovana po zadnjih sedmih japonskih komandosih, ki so živeli na otoku še po koncu 2. sv. vojne. Čudovita dolga, bela, sanjska peščena plaža s palmami. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

7. dan: EL NIDO–CEBU/BOHOL/ zajtrk
Zajtrk. Organiziran prevoz na letališče v El Nido in polet proti otoku Bohol. V Cebu vas čaka organizirani transfer do hotela na otoku Panglao (transfer bo potekal z kombijem in trajektom do hotela). Nastanitev.

8. dan: BOHOL/ zajtrk
Zajtrk. Celodnevni izlet na čokoladne hribčke in vožnja po reki Loboc. Ta izlet je kombinacija narave in pustolovščine. Na poti do čokoladnih hribčkov boste obiskali katoliško cerkev Baclayon. Vmesni postanek za ogled najmanjše opice na svetu, ki je manjša od človeške dlani. Vožnja z ladjico po reki Loboc in kosilo na ladji ob resnično sproščujoči pokrajini. Vrnitev v hotel in prosto za individualne aktivnosti. Nočitev.

9.–10. dan: BOHOL–PANGLAO/ zajtrk
Otok Bohol je del otoške skupine Visayas in velja za enega od najbolj priljubljenih filipinskih otokov. Čokoladni hribčki, opice terzierke–najmanjši primati na svetu, zavetišča za metulje, opazovanje delfinov in rajske peščene plaže zaznamujejo ta otok. Na sosednjem otoku Panglao, ki je z mostom povezan z Boholom, boste imeli priložnost uživati v turkiznih barvah morja in belih peščenih plažah. Dnevi namenjeni za samostojno raziskovanje otoka in poležavanje, plavanje, sončenje, snorklanje … Na silvestrski večer vključena novoletna večerja v hotelu.

11. dan: BOHOL–MANILA–EVROPA / zajtrk
Po zajtrku prevoz na letališče in polet v Manilo in naprej v Evropo.

12. dan: EVROPA–LJUBLJANA
Pristanek na enem od evropskih letališč in polet v Ljubljano ali na bližnje letališče in od tam prevoz do Ljubljane.

CENA: 2.969€/OSEBA
V ceno je vključeno
 • letalski prevoz v ekonomskem razredu
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
 • lokalne prevoze po programu
 • oglede po programu
 • prenočevanja v dvoposteljnih sobah v hotelih 3–4* z zajtrki
 • novoletna večerja
 • angleško govoreči lokalni vodnik
 • slovensko vodenje in organizacijo potovanja.

V ceno ni vključeno:

 • dodatni obroki
 • napitnine
 • prenos prtljage
 • storitve po osebnih naročilih
Obvezna doplačila

Ob prijavi:

 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 15 oseb 150,00 EUR/osebo
Dodatna ponudba

Doplačila ob prijavi:

 • enoposteljna soba 350,00 EUR/osebo
Opomba
 • zaradi prilagajanja letalskim prevoznikom in v primeru nepredvidenih okoliščin si pridružujemo pravico do spremenjenega, vendar vsebinsko neokrnjenega programa
 • če bo odhod z enega od okoliških letališč, bo do letališča organiziran avtobusni prevoz
 • ob prijavi potrebujemo kopijo vašega potnega lista

 

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...