BRATISLAVA IN NEŽIDERSKO JEZERO

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
1
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Slovaška prestolnica – Bratislava, je očarljivo staro mesto, ki kaže svojo zgodovinsko zapuščino, mreže ozkih ulic in domačih trgov krasijo elegantne hiše in razkošne plemiške palače. Mesto je vseh letnih časih polno turistov, o čemer se bomo prepričali tudi sami, ko se bomo pomešali med njih.

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz Slovenske Bistrice (predvidoma ob 5.00).  Prestop meje na mejnem prehodu Šentilj, nadaljevanje poti mimo Gradca in naprej do slovaške prestolnice, Bratislave. Povzpeli se bomo na Grajski grič, na katerem dominira grad z Glavnim trgom, kjer so vidni ostanki srednjeveškega obzidja in mestnih vrat. Sprehodili se bomo po Michalski in Venturski ulici, pozornost bomo namenili Mozartovi palači, kjer je Mozart kot nekaj letni deček igral enega svojih prvih koncertov. Mesto se ponaša tudi s sedežem Academie Istropolitane, ki danes služi univerzitetni knjižnici. Zanimiva je tudi palača rodbine Keglevič, kjer je pogosto gostoval Beethoven. Oglede bomo zaključili pri Martinovi katedrali, ki je bila v času turške okupacije Budimpešte prizorišče kronanja ogrskih kraljev. Sledi vožnja proti deželi srednjeveških gradov ter majhnih romantičnih mestec na Gradiščanskem. Popeljali se bomo v romantični Rust, najmanjše mesto v Avstriji, ki leži tik ob Nežiderskem jezeru. Prosto za sprehod po mestecu ali ob jezeru. Zbor potnikov v večernih urah in vožnja nazaj proti domu. Prihod v kasnejših večernih urah.

CENA: POKLIČITE ZA CENO (02/843 0551, ilona@pohorje-turizem.com)

*Cena je odvisna od kraja odhoda, termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko prilagodi željam skupine

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz na omenjeni relaciji, stroške cestnin in voznika, vse oglede po programu, vodenje in organizacijo izleta.

MOŽNO DOPLAČILO: za kosilo v Bratislavi 12-15 EUR oz. po dogovoru.

 

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...