FURLANIJA JULIJSKA KRAJINA, GORIŠKO IN KRAS

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
2
Prevoz:
Avtobus
Cena:

 

1. dan: SLOVENIJA – NOVA GORICA – DOBERDOB – MIRAMARE -TRST – GORICA

Odhod avtobusa ob 5.00 uri zjutraj iz Slovenske Bistrice. Vožnja v smeri Ljubljane in naprej do Nove Gorice, kjer bomo obiskali Livarno (strokovni ogled). Nadaljevanje poti v Italijo. Obiskali bomo kraj Sredipolje (Redipuglia) in si ogledali največje spominsko obeležje padlim borcem iz prve svetovne vojne. Gre za kostnico, kjer je pokopanih več kot 39.000 žrtev.  Sledi vožnja do dvorca Miramare. Mlajši brat cesarja Franca Jožefa, Maksimiljan Habsburški, si ga je dal postaviti kot svojo letno rezidenco v drugi polovici 19. stoletja. Okolico gradu krasi prekrasen vrt,  skozi katerega se bomo sprehodili ter si ogledali veličastno notranjost gradu. Za konec še vožnja v Trst, ki predstavlja središče pokrajine Furlanije – Julijske Krajine in Tržaške pokrajine. Mesto je bilo že v času Habsburžanov pomembno pristanišče in trgovsko središče, prestolnica Avstrijskega primorja, glede na svojo pomembno vlogo pa drugo mesto, takoj za Dunajem. Na obdobje Rimljanov spominja amfiteater in bazilika, predvsem pa so zanimiva tudi poslopja Terezijanske četrti, ki so bila zgrajena v času Avstro-Ogrske. Sprehodili se bomo po središču starega dela mesta in si vzeli čas za kavo. Večerni prihod v hotel, večerja in nočitev.

2.dan: SVETA GORA – GORIŠKA BRDA – ŠTANJEL – SLOVENIJA

Po zajtrku vožnja do romarskega kraja Sveta Gora nad Novo gorico, ki ponuja prekrasen razgled na spodnjo Soško dolino, Goriško in Goriška brda. Ogled cerkve, nato vožnja v Brda, ki jih poraščajo številni vinogradi, nasadi breskev in češenj. Povzpeli se bomo na razgledni stolp v Gonjačah, prisluhnili zgodbi Žlahtne štorije, se sprehodili skozi Šmartno v Brdih ter obiskali eno izmed vinskih kleti (pokušnja vina ob prigrizku). Popoldne vožnja na Kras, kjer se bomo sprehodili skozi najbolj tipično kraško vas Štanjel. Po ogledih vožnja domov, kamor bomo prispeli v večernih urah.

CENA: POKLIČITE ZA CENO (02/843 0551, ilona@pohorje-turizem.com)

*Cena je odvisna od kraja odhoda, termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko prilagodi željam skupin

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz s turističnim avtobusom, cestnine in strošek voznika, 1 x polpenzion v hotelu*** (dvoposteljne sobe), vstopnino v dvorec Miramare, ogled vinske kleti v Goriških Brdih (4 vzorci vin + sir in kruh), vse ostale oglede po programu, vodenje in organizacijo ekskurzije.

 

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...