OBIRANJE MANDARIN 2021

Kraj odhoda:
Oplotnica, Slovenske Konjice, Slovenska Bistrica in Maribor
Datum:
8.10 - 10.10.2021
Število dni:
3
Prevoz:
Avtobus
Cena:
215€

Termin: 8. – 10.10.2021 (3 dni)

Letos bo naš cilj raziskovanje otoka Korčula, nekdanje grške kolonije,  ki se je zaradi obsežnih in gostih gozdov imenovala Korkyra Melaina (Črna Korkyra). Kljub temu, da je skozi različna obdobja menjala številne vladarje, bo za vedno ostala Pravljična Korčula, ki je bila dom prelepe Kerkyre, junakinje grške mitologije, po kateri je Korčula dobila ime, dom pa naj bi ji odredil sam bog Posejdon. Tudi svetovni popotnik Marco Polo je imel svoj dom na Korčuli. Po obiranju mandarin nas bo s hišnimi dobrotami ponovno razvajal naš Jozo, čas za skok v morje si bomo vzeli na Makarski rivieri ter si za konec privoščili še zanimivo doživetje Naravnega parka Biokovo – sprehod po stekleni ploščadi ”SKYWALK FLAT WALL”!  

1.dan: SLOVENIJA – SPLIT – VELA LUKA – KORČULA

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz Oplotnice, Slovenskih Konjic, Slovenske Bistrice in Maribora. Prestop meje s Hrvaško in vožnja po avtocesti do Splita, kjer se bomo vkrcali na trajekt v smeri Korčule. Čas plovbe (3,5 ure) bomo izkoristili za druženje z veselimi muzikanti. Popoldanski prihod v Vela Luko, mesto Oliverja Dragojevića. Čas za sprehod po Rivi in kosilo v lastni režiji. Vožnja v mesto Korčula, nastanitev v hotel.  Sledi ogled mestnega jedra z lokalnim vodnikom. Večerja in nočitev v hotelu.   

2.dan: KORČULA – OREBIĆ- DOLINA NERETVE – MAKARSKA RIVIERA      

Po zajtrku sledi vožnja čez slikoviti Pelješac v dolino reke Neretve, vse do obširnih rodovitnih polj ob njenem izlivu v morje. Pričakali nas bodo prijazni domačini in nas pospremili v neskončne nasade slastnih mandarin, kjer se jih boste lahko najedli do sitega in jih nakupili za domov. Ob kozarčku ‘loze’ in ob domačih figah se bomo odpravili na vožnjo s tradicionalnimi ladjami po rokavih delte Neretve, kjer bomo opazovali številne živalske in rastlinske vrste. Gostitelji nam bodo pripravili okusno kosilo, vse do poznega popoldneva pa nas bo razveseljevala živa glasba. Sledi vožnja do Makarske riviere, nastanitev v hotel.  Za najbolj pogumne čas za skok v morje, za vse ostale sprehod po Rivi.  Večerja in nočitev.

3.dan: MAKARSKA – BIOKOVO – SLOVENIJA

Zajtrk v hotelu, čas za dopoldansko kavo ob morju. Sledi obisk nove atrakcije ob hrvaški obali (predvidena otvoritev je junija 2020!). Sprehod po stekleni ploščadi v obliki podkve, ki na nadmorski višini 1228m ponuja pogled na dalmatinsko obalo ter pogorja Naravnega parka Biokovo. Na svoj račun boste tako prišli vsi, ki ste ljubitelji doživetij edinstvene narave in lepih razgledov. Po ogledu vožnja domov, prihod v večernih urah.

CENA : 215,00 € pri udeležbi minimalno 45 oseb

CENA VKLJUČUJE:

 • prevoz z udobnim turističnim avtobusom (50 sedežev),
 • cestne pristojbine,
 • 2 x polpenzionsko namestitev v hotelu *** na Korčuli in Makarski rivieri, (zajtrk, večerja; dvoposteljne sobe),
 • trgatev mandarin z aperitivom, suhimi smokvami, živo glasbo in kosilom + 3 kg mandarin/osebo,
 • ogled Korčule z lokalnim vodnikom,
 • vstopnino za ”SKYWALK FLAT WALL”,
 • vse ostale oglede zunanjosti po programu,
 • spremstvo glasbenikov – živo glasbo na poti,
 • vodenje in organizacijo,
 • DDV.

MOŽNA DOPLAČILA:

 • nastanitev v 1/1 sobi = 35,00 EUR za 2 noči
 • zavarovanje v primeru odpovedi 10,5 EUR (obvezna rezervacija in plačilo ob prijavi!)
 • nezgodno zavarovanje z asistenco v tujini od 3,67 EUR dalje (odvisno od višine kritja).

Splošni pogoji poslovanja turistične agencije Pohorje turizem so sestavni del ponudbe in so vam na voljo v poslovalnici TA ali na spletni povezavi: http://pohorje-turizem.com/turizem/splosni-pogoji.

ROK ZA PRIJAVO: 20.9.2021 oziroma do zasedbe mest (ob prijavi je potrebno plačati 30% akontacije = 65,00 EUR;  razlika do 1.10.2020).

INFORMACIJE&REZERVACIJE: 02/843 0554, info@pohorje-turizem.com

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...