Obiranje mandarin 2022:

Kraj odhoda:
Oplotnica, Slovenske Konjice, Slovenska Bistrica in Maribor
Datum:
7-9.10.2022
Število dni:
3
Prevoz:
Avtobus
Cena:
235€

Datum odhoda: 7 – 9.10.2022/ 3 DNI

Ker v naši turistični agenciji radi držimo obljubo, se bomo letos oktobra odpravili na najbolj zeleni hrvaški otok, ki je poznan tudi kot otok večne pomladi. Obiskali bomo Otok Mljet, ki kljub vedno večjemu številu obiskovalcev ostaja dragocena oaza miru. Je eden izmed najlepših in neokrnjenih otokov na Jadranu. Precejšen del otoka je naseljen z gozdovi, polji, vinogradi in majhnimi šarmantnimi vasicami,  del otoka pa je tudi zaščiteno območje v okviru Nacionalnega parka Mljet. Poleg tega, da bomo uživali v neokrnjeni otoški naravi, se bomo ponovno zabavali ob tradicionalnem obiranju mandarin v Dolini reke Neretve, zagotovo pa ne bo manjkalo dobre družbe, humorja, zabave in glasbe!

SMARAGDNA DOLINA REKE NERETVE in ZELENI OTOK MLJET…

1.dan, petek, 7. 10. 2022: SLOVENIJA – METKOVIČ – NEUM

Odhod avtobusa predvidoma okoli polnoči iz Oplotnice, Slovenskih Konjic, Slovenske Bistrice in Maribora. Nočna vožnja v smeri Zagreba in Splita do Metkovića. Dopoldanski prihod v nasade mandarin, kjer bomo najprej nazdravili s pijačo dobrodošlice, nato pa uživali ob obiranju slastnih mandarin. Za dobro in razigrano razpoloženje bodo poskrbeli naši Veseli muzikanti. Popoldne vožnja s trupicami po delti Neretve do izletniške točke – Izletište Kuti, kjer nas bo kot vsa leta doslej razvajal naš gostitelj Jozo. Kosilo in druženje ob živi glasbi. Pozno popoldne vožnja do Neuma, nastanitev v hotel, večerja in nočitev.

2.dan, sobota, 8.10.2022: NEUM – STON – PRAPRATNO – MLJET (POMENA)

Zajtrk v hotelu, sledi vožnja do Stona. Čas za dopoldansko kavo in obisk tržnice v Stonu, ki je poznan po srednjeveškem obzidju, solinah in gojiščih školjk. Nadaljevanje poti čez polotok Pelješac proti luki Prapratno, kjer se bomo v opoldanskih urah vkrcali na trajekt. Plovba do Otoka Mljet bo trajala približno eno uro. Izkrcali se bomo v kraju Sobra, sledi vožnja do naselja Pomena in nastanitev v Hotel Odisej. Popoldne sprehod skozi Nacionalni park Mljet, ki je bil razglašen leta 1960 in je eden od osmih hrvaških nacionalnih parkov. Očarala vas bo razčlenjena obala, bujna vegetacija, pester živalski svet ter bogata kulturna dediščina. Del parka sta tudi Veliko in Malo jezero, ki ju z morjem povezuje umetno izgrajen kanal. Posebno doživetje bo vožnja na Otoček Svete Marije, kjer dominira dominikanski samostan iz 12. stoletja. Po ogledih prosto za sprehode in čas za kopanje v jezerih, kjer je voda toplejša kot v morju. Večerja in nočitev v hotelu.

3.dan, nedelja, 9.10.2022: MLJET – SLOVENIJA

Po zajtrku v hotelu sledi vožnja do luke Sobra ter plovba s trajektom do Prapratnega. Nadaljevanje poti z avtobusom proti Sloveniji. Ob poti postanek za kosilo. Prihod v Slovenijo v kasnejših večernih urah.

CENA : 235 € pri udeležbi minimalno 40 oseb

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz s turističnim avtobusom, 2 x polpenzionsko namestitev v hotelu 3* (dvoposteljne sobe), program obiranja mandarin v Dolini Neretve (aperitiv in fige ob prihodu, 3 kg mandarin na osebo, vožnja s trupicami, kosilo in pijača ob kosilu/lokalno vino), povratno trajektno vozovnico za Mljet, vstopnico za NP Mljet, vožnjo z ladjico na otoček Sv. Marije in ogled benediktinskega samostana, spremstvo veselih muzikantov, vodenje in organizacijo potovanja.

DOPLAČILO: za namestitev v enoposteljni sobi znaša 50,00 EUR za 2 noči, za riziko odpovedi 9,4 EUR, za organizirano kosilo drugi dan okvirno 15,00 EUR (rezervacija in plačilo v avtobusu).

Splošni pogoji poslovanja turistične agencije Pohorje turizem so sestavni del ponudbe in so vam na voljo v poslovalnici TA ali na spletni povezavi: http://pohorje-turizem.com/turizem/splosni-pogoji.

PRIJAVE IN REZERVACIJE: ROK prijave je do 15.4.2022 oz. do zasedbe mest! Prijavo lahko oddate po telefonu 02 843 0554, po elektronski pošti info@pohorje-turizem.com ali se po predhodnem telefonskem dogovoru oglasite v pisarni naše turistične agencije v Slovenski Bistrici. Ob prijavi je potrebno plačati 80,00 EUR akontacije, razliko se plača do 25.9.2022.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...