POLJSKA (3dni)

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
3
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Zelena dežela ob Baltskem morju je kulturno in zgodovinsko zelo zanimiva. Prelepa mesta, pokrajina, njihova noša, okusna hrana, bogato opremljene cerkve, muzeji, rudniki soli…Na drugi strani pa tudi prizorišče groze – taborišče, ki priča o krutih, a vendar resničnih časih. Vse to je Poljska!   

1. dan: MARIBOR – KRAKOW 

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz kraja po dogovoru.  Vožnja čez Avstrijo in Češko na Poljsko.  Dopoldanski prihod v Krakow, čas za obisk psihiatrične bolnišnice. Okoli 14:00 ure nastanitev v hotel in čas za osvežitev. Sledi sprehod skozi eno najstarejših evropskih mest, ki ga je Unesco uvrstil med 12 najpomembnejših in najlepših spomenikov sveta. Ogledali si bomo največji srednjeveški trg v Evropi – Rynek Glowny, zunanjost Marijine katedrale, mestne hiše, stare univerze, škofijske palače,… nekaj prostega časa, nato večerja v restavraciji .  Zvečer prevoz v hotel in nočitev.

2 . dan:  KRAKOW – WIELICZKA – KRAKOW 

Zajtrk v hotelu, dopoldanski čas bo namenjen obisku rudnika soli Wieliczka, ki je eden izmed najbolj poznanih solnih rudnikov v Evropi. Njegovi začetki segajo v 13. stoletje, slovi po številnih solnih skulpturah, podzemni cerkvi ter kot zdravilišče za obolenja dihal. Popoldanski prihod nazaj v Krakow ter ogled srednjeveškega gradu Wawel. Sprehodili se bomo skozi sobane, ki so danes spremenjene v muzej. Nekaj prostega časa za nakupe na tržnici, nato večerja v restavraciji. Nočitev v hotelu.

3. dan: KARKOW – AUSCHWITZ – MARIBOR

Zajtrk, vožnja do Oswiecima, mesta, ki nam je znano pod imenom Auschwitz. Sestavljeno je iz treh glavnih taborišč in 50 manjših. Ime izhaja iz nemškega imena za poljski kraj Oświęcim, ki se nahaja okoli 60 kilometrov zahodno od Krakova. V začetku leta 1940 so Nacisti tukaj zgradili nekaj koncentracijskih taborišč in taborišče za iztrebljanje. Taborišča so bila glavni element v pripravah na holokavst, ki je terjal okoli 1,5 milijonov žrtev, od katerih je bilo več kot 90 % Židov. Taborišča so bila locirana na tem predelu zaradi visokega odstotka Židov med poljskimi prebivalci. Voden ogled bo trajal vse do popoldneva.  Sledi vožnja nazaj proti domu, prihod v večernih urah.

CENA : POKLIČITE ZA CENO (02/843 0551, ilona@pohorje-turizem.com)

*Cena je odvisna od kraja odhoda, termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko prilagodi željam skupine.

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, cestnine, parkirnine, 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu *** (namestitev v dvoposteljnih sobah),  vse oglede po programu, vstopnino v rudnik soli, grad Wawel in taborišče Auschwitz z lokalnim vodenjemobvezno lokalno vodenje za mesto Krakow, dve večerji v restavraciji, vodenje in organizacijo izleta.

MOŽNA DOPLAČILA: (kdor želi)  za enoposteljno sobo, Coris nezgodno zavarovanje, riziko odpovedi.

PLAČILNI POGOJI: možnost obročnega plačila po dogovoru (na osnovi položnic).

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...