BARCELONA

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
5
Prevoz:
Letalo
Cena:

Mesto med morjem in hribi privlači veliko ljudi, ki si želijo na svoje oči videti znamenit zaščitni znak mesta: Gaudijevo Sagrado Familio, kilometerske plaže s palmami, salsa lokale, v katerih je veselo do jutranjih ur in prodajalce, ki zjutraj ob deveti uri ponovno dvignejo žaluzije na vratih svojih lokalov. 

1.dan: SLOVENIJA – DUNAJ  – BARCELONA

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz kraja po dogovoru. Vožnja do letališča Scwechat/Dunaj, let v Barcelono. Opoldanski prihod, vožnja v mesto. Sprehod po znameniti promenadni ulici Rambla bomo pričeli na njeni izhodiščni točki Placa Catalunya. Rambla predstavlja središče družabnega dogajanja. Je ulica umetnikov in prodajalcev cvetja. Nekaj prostega časa.  Nato ogled Gotske četrti (Barri Gotic), ki je najstarejši del mesta in datira v čase poznega srednjega veka, med 13. in 15 stoletjem, ko je bila zgrajena na ostankih rimskega mesta. V 19. stoletju se je ravno od tukaj razširilo mesto preko obzidja. Po ogledih transfer v hotel. Nastanitev, večerja.  Sledi nočni potep po ulicah Barcelone in odkrivanje nočnega življenja. Nočitev.

2.dan: BARCELONA

Po zajtrku sledi celodnevni ogled mesta – Full day of Barcelona!  Najprej bomo občudovali notranjost mogočne Sagrade Familie, templja, ki je posvečen sveti družini. Z gradnjo so pričeli leta 1883, žal pa je cerkev do danes nedokončana. Sledi nadaljevanje z ogledi Gaudijevih mojstrovin, ki zelo zaznamujejo mesto, saj njegove mojstrovine sodijo med najbolj kreativne zgradbe na svetu. Obiskali bomo Park Guell. Mimo znamenite barcelonske tržnice – Mercat de la Boqueria, ki predstavlja raj za gurmane, nas bo pot mimo številnih tapas lokalov, zanesla  v smeri proti morju, do Placa del Portal, kjer stoji Kolumbov steber. Slavni pomorščak Krištof Kolumb se je ob vrnitvi s prvega popotovanja po Ameriki najprej ustavil ravno v Barceloni, kjer je o svojem velikem odkritju poročal kastiljski kraljici Izabeli.  Odprl se nam bo pogled na pristanišče Port Vell. Nekaj prostega časa, zvečer vožnja v hotel, čas za osvežitev.  Tipična španska večerja s predstavo flamenca. Nočitev.

3.dan: BARCELONA – LLORET DE MAR

Po zajtrku še zadnji ogledi v Barceloni… pogled na mesto iz znamenitega hriba Montjuic, kjer stoji nekdanja utrdba strateškega značaja ter Olimpisjki stadion – FC Barcelone Camp neu, poznan kot dom nogometnega kluba FC Barcelona. Nato ogled Pomorskega muzeja in Aquarium de Barcelona. Velja za enega največjih akvarijev na svetu, kjer se bomo sprehodili skozi 80m stekleni tunel pod oceanarijem. Popoldanski prihod v Lloret de Mar, najbolj znano obmorsko letovišča Costa Brave.  Nastanitev v hotel, kosilo,  prosto za kopanje. Večerja v hotelu, nato nočni potep po ulicah Lloreta, odkrivanje možnosti za zabavo…nočitev.

4.dan: LLORET DE MAR 

Zajtrk. Prosto dopoldne za kopanje. Sprehod skozi središče mesta, ogled srednjeveške utrdbe – Castle San Joan…kosilo v hotelu. Popoldne prosto za kopanje, večerja v hotelu, nočna zabava, nočitev.

5. dan: LLORET DE MAR – LETALIŠČE BARCELONA – DUNAJ – SLOVENIJA

Po zajtrku čas za poslovilno kavico ter zadnje dopoldansko kopanje. Popoldne vožnja na letališče, povratni let na letališče Dunaj, transfer z avtobusom v Maribor ! Prihod v nočnih urah.

Cena vključuje: povratno letalsko vozovnica na relaciji Dunaj–Barcelona–Dunaj , letališke pristojbine, 4 x polpenzion v hotelu 3* (od tega enkrat tipična španska večerja s predstavo flamenca), dve dodatni kosili v hotelu (Lloret de mar), transfer letališče–hotel in hotel–letališče, vse oglede po programu, organiziran prevoz za oglede po programu, vstopnino za Akvarij ali izlet na Montserrat, ogled notranjosti Sagrade, slovenskega spremljevalca skupine, avtobusni transfer v Sloveniji (Maribor-letališče–Maribor), organizacijo ekskurzije, DDV, CORIS zavarovanje z asistenco ter odstopnino (riziko odpovedi).

CENA: po dogovoru, za izračun nas pokličite ali pošljite povpraševanje.

***OPOMBE: možna menjava ogleda Akvarija za obisk gore Montserrat (ogled bazilike).

SPLOŠNI POGOJI SO SESTAVNI DEL PONUDBE,  NA VOLJO SO VAM NA NAŠI SPLETNI STRANI.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...