NOVO LETO V BEOGRADU

Kraj odhoda:
Celje, Slovenske Konjice, Slovenska Bistrica, Maribor
Datum:
30.12.2019 – 2.1.2020
Število dni:
4
Prevoz:
Avtobus
Cena:
239€
  1. dan, ponedeljek, 30.12.2019: SLOVENIJA –  BEOGRAD

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz Celja, Slovenskih Konjic, Slovenske Bistrice, Maribora.  Vožnja mimo Zagreba, preko Slavonije do Srbije. Prihod v Beograd v dopoldanskem času, sledi panoramski ogled mesta z avtobusom: pravoslavna cerkev sv. Save (ogled notranjosti), Konak kneginje Ljubice, Trg republike s parlamentom, Terazije, Dedinje s Titovo grobnico (ogled notranjosti), stadion Crvene Zvezde, novi Beograd.  Namestitev v hotel in čas za osvežitev. Popoldan sprehod po Knez Mihajlovi ulici, kjer boste lahko popili dobro kavo, imeli čas za nakupe ter kosilo v lastni režiji …  Zvečer bomo imeli čas za odkrivanje nočnega življenja v mestu. Priporočamo obisk boemske četrti SKADARLIJE, kjer so številne restavracije, ki imajo bogato tradicijo, saj poleg tipičnih kulinaričnih dobrot nudijo tudi nostalgične zvoke »starogradske glasbe«. Nočitev v hotelu.

  1. dan, torek, 31.12.2019: BEOGRAD – KALAMEGDAN – ETNO RESTAVRACIJA – BEOGRAD

Po zajtrku, se bomo odpravili na beograjsko trdnjavo KALAMEGDAN: umetni paviljon »Cvijeta Zuzori«, vojni muzej, kapela sv. Petke, Kula Nejboša, Karlova vrata, kalamegdanski park, spomenik zahvalnosti Franciji. Po ogledih se bomo zapeljali na tradicionalno srbsko kosilo v pristno etno restavracijo v okolici mesta. Za dobrodošlico nas bodo postregli s tradicionalno srbsko pogačo, sledi kratek ogled vinoteke in destilarne, kjer pridelujejo svoja vina ter žganja, ki jih bomo tudi poskusili. Po degustaciji se bomo predali nostalgičnim zvokom »starogradske glasbe« ter uživali ob dobrotah srbske kuhinje. Povratek v Beograd, kamor bomo prispeli v popoldanskih urah. Prosto za počitek in priprave na najdaljšo noč v letu! Silvestrovanje na prostem ob mestnem programu ali v katerem od klubov, v lastni režiji. Novoletno voščilo! Nočitev v hotelu.

  1. dan, sreda, 1.1.2020: BEOGRAD – AVALA – BEOGRAD

Zajtrk, nekaj prostega časa za počitek po naporni noči. Popoldan vožnja do Avale, kjer se pričenja znano Šumadijsko gričevje. Sprehod do spomenika neznanemu junaku, delu Ivana Meštroviča. Od tu se ponuja prekrasen razgled na okolico in mesto. Po povratku v mesto priporočamo obisk tako imenovane »beton hale«, kjer je svoje domovanje našla cela vrsta trendovskih lokalov. Nočitev.

  1. dan, četrtek, 2.1.2019: BEOGRAD – NOVI SAD – SLOVENIJA

Po zajtrku čas za poslovilno kavico, slovo od Beograda. Vožnja čez vojvodinska polja, do Novega Sada. Najprej se bomo zapeljali na trdnjavo Petrovaradin, ki je simbol mesta in ponuja prelep razgled. Sprehod skozi dvorišča, čas za kavo. Sledi vožnja v mestno jedro, kjer najdemo pravoslavno škofijsko palačo, Trg svobode s katedralo, Mestno hišo s spomenikom Svetozarja Miletiča, gledališče in druge zanimive stavbe. Nekaj prostega časa. V popoldanskih urah vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

CENA: 239€ pri udeležbi 45 oseb  

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz z udobnim  turističnim avtobusom,  3 x namestitev v dvoposteljnih sobah na bazi nočitve z zajtrkom v hotelu 3*, vstopnina v Hišo cvetja, 1 x kosilo s trubači in pokušino vina ter žganja, izlet na Avalo, izlet v Novi Sad, vse ostale oglede zunanjosti  po programu, turistična taksa, vodenje in organizacijo potovanja, DDV.

MOŽNA DOPLAČILA:

  • Zavarovanje rizika odpovedi turističnega aranžmaja (4 % cene aranžmaja).
  • Enoposteljna soba 15€ /noč.

 PLAČILNI POGOJI: 30% ob rezervaciji, razlika do 8 dni pred odhodom.

 *Splošni pogoji in navodila so sestavni del programa in so vam kot posebna tiskana priloga na voljo v poslovalnici turistične agencije ali na naši spletni strani.

 

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...