SILVESTROVO V DUBROVNIKU

Tisti, ki iščejo raj na zemlji, morajo priti v Dubrovnik«, je nekoč zapisal Bernard Shaw!
ODHOD Slovenske Konjice, Slovenska Bistrica, Maribor
DATUM 29./30.12.2018 – 2.1.2019 ;(4/5 dni)
ŠT. DNI 5
PREVOZ Avtobus
CENA 217€
/na osebo

POŠLJI POVPRAŠEVANJE

Please wait...

Tisti, ki iščejo raj na zemlji, morajo priti v Dubrovnik«, je nekoč zapisal Bernard Shaw, opijanjen od zakladov, ki jih v svojih nedrjih skriva mesto z enkratno kulturno-zgodovinsko preteklostjo, obdano z morjem in soncem. Mesto, ki je bilo dolga stoletja država zase. Mesto, ki si je z zadnjimi močmi izborilo svoj obstoj tudi v zadnji balkanski vojni. Dubrovnik je mesto, ki mu ni enakega v Evropi. Je mesto za vselej. Ponovno živi svojo zgodovino, turizem pa mu daje življenje. O tem se bomo znova prepričali tudi letos, ko se bomo z našo stalno druščino odpravili tja na Silvestrovanje, ki ga bomo doživeli ob številnih glasbenih gostih. 

 

  1. dan, sobota, 29.12.2018: SLOVENIJA –  DUBROVNIK

Odhod avtobusa v kasnejših večernih urah. Možne vstopne postaje so: Celje,  Slovenske Konjice, Slovenska Bistrica,  Maribor. Nočna vožnja v smeri Zagreba…

  1. dan, nedelja, 30.12.2018: DUBROVNIK

…. in Splita do Dubrovnika. Prihod v dopoldanskem času, namestitev v hotel, čas za osvežitev in krajši počitek. Popoldne sprehod do mesta, sledi voden ogled mesta Dubrovnik. Ogled znamenitosti: mestna vrata Pile, frančiškanska cerkev, cerkev sv. Vlaha, knežji dvor, palača Sponza. Seveda ne bomo pozabili na opevani Stradun in na ulico Prijeko, ki je menda najbolj pristna ulica srednjeveškega Dubrovnika. Priporočamo vam sprehod po srednjeveškem mestnem obzidju ali vzpon z vzpenjačo na Srđ (v lastni režiji). Po ogledu vas vabimo, da se nam pridružite na našem tradicionalnem spoznavnem srečanju v Irish pubu, kjer bomo skupaj spili pijačo dobrodošlice.  Večerja v hotelu, čas za odkrivanje nočnega življenja v mestu ali morda za obisk kakšnega koncerta … Nočitev.

  1. dan, ponedeljek, 31.12.2018: DUBROVNIK

Po zajtrku boste zadnji dan v letu lahko izkoristili za proste sprehode v mestu ali ob morju. Vsi pa ste vabljeni, da se v dopoldanskem času pridružite zabavnemu programu, ki se vsako leto odvija na Stradunu (od 10:00 – 13:00 ure). Gre za tradicionalno dubrovačko koledovanje, nastop raznih dalmatinskih klap (Ragusa, godba na pihala, zbor Libertas), Coctail show, čestitko župana mesta ter Otroško Silvestrovanje!  Popoldne prosto za počitek in priprave na najdaljšo noč. Večerja v hotelu, vstop v Novo leto na Stradunu s pestrim večernim programom, v okviru katerega bodo nastopili številni znani glasbeni gostje (Toni Cetinski, Nina Badrič). Novoletno voščilo! Nočitev v hotelu.

  1. dan, ponedeljek, 1.1.2019: DUBROVNIK

Zajtrk, nekaj prostega časa za počitek. Za tiste, ki boste  vstali bolj zgodaj, možnost obiska Novoletnega koncerta z Dubrovačkim simfoničnim orkestrom (12:00). Popoldne možnost za fakultativni izlet v Dubrovačko zaledje (prijava in plačilo v agenciji pred odhodom) ali prosto za sprehod ob obali. Večerja v hotelu,  nato vas vabimo na večerni novoletni koncert klape Rišpet na Stradun. Nočitev v hotelu.

  1. dan, torek, 2.1.2019: DUBROVNIK – SLOVENIJA

Po poznem zajtrku čas za poslovilno kavico, ob 10.00 uri zbor potnikov ter vožnja nazaj proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

CENA: 217 EUR pri udeležbi 45 oseb  

 

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz z udobnim  turističnim avtobusom,  3 x polpenzionsko namestitev v dvoposteljnih sobah v hotelu 3*, obvezno lokalno vodenje za ogled Dubrovnika, vse ostale oglede zunanjosti  po programu, TTAX, vodenje in organizacijo potovanja, DDV.

NAMESTITEV: v dvoposteljnih standard sobah,  hotel Lero 4*, Iva Vojnoviča 14, Dubrovnik (www.hotel-lero.hr). Storitev na osnovi polpenziona. Hotel leži blizu starega mestnega jedra, do katerega vodi lepa sprehajalna pot. Čas hoje od hotela do mesta je 15 minut. Izpred hotela vozi tudi linijski mestni avtobus, ki pelje direktno do vstopa v mesto (Pile). Samopostrežni način prehrane.

MOŽNA DOPLAČILA:

  • Zavarovanje rizika odpovedi turističnega aranžmaja (4 % cene aranžmaja).
  • Enoposteljna soba 28 EUR /noč.
  • Fakultativni izleti po dogovoru v agenciji.

PLAČILNI POGOJI: 30% ob rezervaciji, razlika do 8 dni pred odhodom.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del programa in so vam kot posebna tiskana priloga na voljo v poslovalnici turistične agencije ali na naši spletni strani.