ŠKOTSKA

Kraj odhoda:
Maribor, Slovenska Bistrica, Celje, Ljubljana
Datum:
1. Maj 2019
Število dni:
5
Prevoz:
letalo
Cena:
699€

ODHOD: 1. maj 2019 | 5 dni | letalo |

1. dan: Odhod iz Maribora ob 05.00 uri zjutraj. Pobiranje potnikov v Slovenski Bistrici, Celju Ljubljani in prevoz na letališče v Benetkah. Polet letala nizkocenovne družbe Easy Jet ob 12.50. Pristanek na letališču v Edinburgu ob 14.40. Vožnja proti severu in v bližini Pertha obisk posestva palače SCONE, nekdanje rezidence škotskih kraljev. Nato prihod v granitno mesto ABERDEEN. Panoramski ogled, nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

2. dan: Zajtrk. Vožnja ob reki Dee po slikoviti pokrajini mimo krajev Ballater in Braemar. Opoldanski prihod v PITLOCHRY in obisk DESTILARNE VISKIJA. Potovanje naprej mimo narodnega parka »Highland Wildlife«. Prihod v INVERNESS. Namestitev v hotelu v mestu ali okolici, večerja in nočitev.

3. dan: Zajtrk in vožnja do jezera LOCH NESS, slavnega bivališča pošasti Nessie. Postanek ob jezeru in vožnja mimo razvalin gradu Urquhart, od koder že vrsto let opazujejo Nessie. Naslednji postanek bo v mestu FORT WILLIAM ob vznožju najvišje škotske gore Ben Nevis. Sledi potovanje preko slikovite pokrajine mimo jezera Loch Lomond. Proti večeru prihod v bližino največjega škotskega mesta Glasgow. Nastanitev v hotelu nekje na tem območju.

4. dan: Zajtrk. Dopoldanski ogled glavnih znamenitosti GLASGOWA: katedrala, mestna hiša, Jurijev trg, muzejska četrt in univerza. Sledi vožnja v EDINBURG in ogled enega najlepših mest v Evropi: obisk mogočnega gradu z različnimi muzejskimi zbirkami, katedrala, po želji peš na hrib Calton s škotskim nacionalnim spomenikom … Vrnitev v hotel.

5. dan: Po zajtrku še nekaj prostega časa v centru Edinburga za samostojne oglede, nakupe… nato transfer na letališče. Polet letala ob 15.10 in pristanek v Benetkah ob 18.55. Še organiziran transfer nazaj v Slovenijo do Maribora.

CENA:

699 EUR pri najmanj 45 potnikih

765 EUR pri najmanj 35 potnikih

CENA VKLJUČUJE: letalski polet Benetke–Edinburg–Benetke z družbo Easyjet, vključen 1 kos ročne prtljage (dimenzij 56 x 45 x 25cm), vse letališke pristojbine, 4 x nočitev z zajtrki v hotelih turistične kategorije v sobah 1/2 TWC, 2 večerji, povratni transfer do letališča Benetke, prevoz s turističnim avtobusom po Škotski, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vstopnine: za posestvo palače Scone, za grad v Edinburghu, za destilarno viskija (skupaj cca 40 EUR).

MOŽNA DOPLAČILA:
– za 1/1 sobo = 140 EUR,
– za večji kos prtljage na letalu (na željo in po trenutne ceniku letalskega prevoznika).

Pridržujemo si pravico do manjše prerazporeditve ogledov po dnevih!

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...