VITANJE – MESTO TRADICIJE

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
1
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Vabljeni v Vitanje, kraj, ki se poleg zanimive zgodovine in starega mestnega jedra lahko pohvali s sodobnim objektom, kjer se združuje kultura z vesoljem. Skozi številne legende vam bomo predstavili zgodovino kraja, kjer uspešno gospodari kar nekaj ekoloških kmetij, velika zanimivost pa je tudi goslarski atelje Skaza.

Jutranji prihod v Vitanje, kjer bomo najprej obiskali Kulturno središče evropskih vesoljskih tehnologij (KSEVT), ki se ukvarja s »kulturalizacijo vesolja« ter velja kot osrednji kulturni prostor v Vitanju, od koder izvira družina pionirja vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga. Privoščili si bomo Nordungo kavo ter se posladkali s kolači imenovanimi Nordungova kolesa.

Sledi sprehod skozi središče kraja in ogled cerkve Sv. Petra in Pavla, kjer bomo slišali zanimive legende. Razgled nad Vitanjem si bomo privoščili ob vzponu na Hriberco, kjer stoji Marijina cerkev. Na tej točki bomo prisluhnili zgodbi o Starem ali Goleževem gradu, o Novem gradu ter o naselju Rakovec, nekdanjem pomembnem gospodarskem in izobraževalnem središču južnega pohorskega podeželja.

Počasi bo čas za malico, ki si jo bomo privoščili na višinski ekološki kmetiji Iršič – Meglič. Višinska lokacija ponuja odlične razglede na vitanjsko in zreško Pohorje.  Povabili nas bodo v preužitkarsko hišo,  kjer bomo pokušali različne zeliščne napitke in zeliščne namaze, pripravljene iz domačih zelišč.   

Naslednja točka obiska bo goslarski atelje Skaza, kjer vas bo ob vstopu pričakala prijetna klasična glasba iz starega gramofona. Ko boste z očmi preleteli razstavne stene, boste imeli možnost občudovati številne violine in druga godala, ki nastajajo prav tukaj.  

Za konec še vožnja na Hudinjo, kjer stoji cerkev Sv. Vida, ki ima vzidane rimske nagrobnike. Ogled cerkve in bližnje Beškovnikove kašče. Druženje bomo zaključili z večerjo v prijetnem gostišču. Prihod domov v večernih urah. 

CENA: po dogovoru

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz na omenjeni relaciji (vključenih do 250 km), vse oglede po programu, vstopnina za ogled KSEVT-a, Nordungov kolač in kavo, ogled ateljeja Skaza, malico na EKO kmetiji Iršič  – Meglič, ogled Beškovnikove kašče, večerjo,  vodenje in organizacijo.

OPOMBE: ponudba je predlog, ki se lahko vsebinsko, časovno in cenovno prilagodi različnim ciljnim skupinam.

INFORMACIJE IN REZERVACIJE: Tel. 031 647 444 ; info@pohorje-turizem.com

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...