ZREČE – MESTO USTVARJENO IZPOD KOVAŠKEGA KLADIVA

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
1
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Vabljeni v mesto Zreče, kjer poleg bogate zdraviliške in wellness ponudbe ponujajo številne druge možnosti za sprostitev in doživetja. Poleg neokrnjenih kotičkov v naravi nudijo možnosti za različne zimske športe v klimatsko zdraviliškem centru na Rogli, kjer se lahko pohvalijo tudi z odlično kulinariko. Tradicija kovaške obrti je krojila usodo tega mesta, na kar spominjajo številne kovaške rokodelske delavnice, ki odpirajo svoja vrata za obiskovalce.

Jutranji prihod v eno najvišje ležečih vasic na slovenskem – Skomarje (944 m), ki zaradi svoje visoke lege ponuja odlične razglede in verjetno je med drugim tudi to v preteklosti bil vzrok za številčno poselitev na tej višini. Pozdrav za dobrodošlico v vasi bo še posebej zanimiv, saj ga bomo slišali iz ust interpretatorja Jurija Vodovnika, pohorskega pevca in pesnika, ki se je leta 1791 rodil prav tukaj. Ogledali si bomo Skomarsko hišo, eno izmed najbolje obnovljenih starih domačij na slovenskih tleh. Predstavlja bivalno kulturo naših prednikov, prav tako pa se tukaj nahaja spominska soba Jurija Vodovnika. Sprehodili se bomo do cerkvice sv. Lamberta iz 14. stoletja ter si ogledali zanimivo multivizijo o nabiranju mravljičnih jajčec. Pred odhodom se bo z divjačinskimi suhomesnatimi specialitetami predstavila Turistična kmetija Arbajter, ki ima na Skomarju farmo jelenov.

Po okrepčilu nas bo pot peljala naprej, do zimskošportnega rekreacijskega središča Rogla (1.517 m), poznanega tudi kot klimatsko zdraviliški center. Tukaj boste uživali vsi tisti, ki imate radi adrenalinska doživetja, saj se bomo spustili po Zlodejevem sankališču, ki obratuje skozi vse leto. Počasi bo čas za okrepčilo, ki si ga bomo privoščili v Stari Koči na Rogli, kjer ne gre brez čisto pravega pohorskega lonca, odlične lokalne specialitete, ki nosi znak Okusi Rogle. Razvajali se bomo tudi z borovničevim zavitkom – štrudlom, pripravljenim iz čisto pravih pohorskih borovničk.

Vožnja nazaj v dolino in obisk Muzeja ozkotirne železniške proge Poljčane-Slovenske Konjice- Zreče. Ogledali si bomo tudi Petelinekov mlin v Radani vasi. Druženje bomo zaključili z večerjo na eni izmed turističnih kmetij v obiskanem mestu.

CENA: po dogovoru

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz na omenjeni relaciji (vključenih do 250 km), vse oglede po programu, vstopnino za: ogled Skomarske hiše, muzej ozkotirne železniške proge, ogled Petelinekovega mlina, vožnjo po sankališču Zlodejevo, pokušino divjačinskih izdelkov, jed na žlico + borovničev zavitek na Rogli, večerjo, vodenje in organizacijo.

OPOMBE: ponudba je predlog, ki se lahko vsebinsko, časovno in cenovno prilagodi različnim ciljnim skupinam.

Ponudbo pripravila: Ilona Stermecki

Tel. 031 647 444;  ilona@pohorje-turizem.com

V Slovenski Bistrici, 17.2.2017

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...