AKTIVNO DOŽIVETJE PRETEKLOSTI IN OKUSOV SLOVENSKIH GORIC

Kraj odhoda:
Maribor
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
1
Prevoz:
Po dogovoru
Cena:
51€

Prihod v RTS Septarije Šentilj. Ogled razstave »Po hitri cesti v preteklost«, »Nepozabno doživetje panonskega morja« ter »Razkritje skrivnosti kamnitih krogel«.  Skozi omenjene razstave se bomo seznanili z geološko sestavo tal destinacije Maribor-Pohorje, predvsem pa območja občine Šentilj, kjer so ob gradnji avtoceste naleteli na številne najdbe, ki pričajo o pestrem življenju v nekdanjem Panonskem morju.

Po ogledu razstave vožnja na Novine, od koder se bomo odpravili do začetne točke Keltske poti v gozdu, ki jo bomo premagali peš. Odkrivali bomo sledove Keltov, ki so to območje naseljevali v 4. in 3. stoletju p.n.š. Naleteli bomo na ostanke keltskih naselbin, gradišč in gomil ter si svoje baterije napolnili na energijskih točkah. Ker bo počasi že čas za malico, nas bo ob koncu poti na prijetnem piknik prostoru čakala košarica lokalnih dobrot, ki nam jo bodo pripravili na Izletniški kmetiji Dreier iz Spodnje Velke. Po okrepčilu nadaljevanje slikovite vožnje s pogledom na razgiban svet Slovenskih goric, vse do Zgornje Velke. Ogled notranjosti baročne romarske cerkve Marije Snežne.

Vožnja do Zgornje Kungote, kjer se nam bo odprl razgled na Kozjaške hribe ter na Pesniško dolino. Obiskali bomo Hišo vina Doppler, poznano po tradiciji vinogradništva in vinogradov, ki so jih tukaj davnega leta 1815 zasadili benediktinci iz Admonta. Sprejem skupine s hišno penino, voden ogled kleti in pokušnja dodatnih 4 vzorcev vina ob prigrizku.

Prijetno razpoloženi se bomo odpravili na drugi del aktivnega doživetja na gornje slovenjegoriški vinski cesti. Sprehodili se bomo do razglednega stolpa na Plačkem vrhu (510 m), ki ponuja prekrasen razgled na širšo okolico.

Druženje bomo zaključili v prijetnem okolju Izletniške kmetije Leber v Zgornji Kungoti, kjer ustvarjajo tradicijo vin in odličnih domačih okusov. Postregli nam bodo večerjo ob spremljavi hišnih vin. Zaključek programa v večernih urah.

Cena:

  • 68 EUR pri udeležbi 8 oseb
  • 54 EUR pri udeležbi 15 oseb
  • 51 EUR pri udeležbi 20 oseb

Cena vključuje: voden ogled RTS-a Septarije Šentilj, dopoldansko malico (košarica lokalnih dobrot: domač kruh, salame, sir, pašteta, vložena zelenjava, vino, voda, jabolčni sok), obisk Hiše vina Doppler (pokušnja 4 vzorcev vina + prigrizek), večerjo na izletniški kmetiji Leber (4 hodni meni), vodenje in organizacijo izleta, DDV.

Možno doplačilo: organiziran prevoz s kombijem (do 8 oseb) ali z avtobusom do 50 oseb. Cena po dogovoru, glede na razdaljo.

Možnost izvedbe programa: od marca do oktobra

Jezik izvedbe programa: slovenski, hrvaški, srbski, nemški, angleški, italijanski, ruski

Čas trajanja program: 10 -12 ur

Opombe: možna je prilagoditev vsebine programa

Organizator: Turistična agencija Pohorje turizem Slovenska Bistrica, kontakt +386 2 843 0550, info@pohorje-turizem.com; www.pohorje-turizem.com

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...