POHORJE SKOZI OČI DRAVSKIH SPLAVARJEV

Kraj odhoda:
Maribor
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
1
Prevoz:
Po dogovoru
Cena:
45€

Jutranji prihod v Botanični vrt Univerze v Mariboru, ki se nahaja v Pivoli, na območju nekdanjega grajskega parka. Med vodenim sprostitvenim sprehodom skozi park bomo občudovali številne vrste dreves, grmov in cvetic, prav tako pa tudi stare sorte jablan in hrušk.

Po ogledu vožnja v Malečnik na Izletniško kmetijo Protner, kjer se ukvarjajo z integrirano pridelavo grozdja in vina ter sadja in zelenjave. Postregli nam bodo dopoldansko malico – krožnik domačih dobrot kot so meso iz zaseke, salame, kuhane klobase, domač kruh, gibanica in hišno vino.

Po okrepčilu bomo ob panoramski vožnji skozi središče mesta Maribor občudovali številne zgradbe, cerkve, ulice in trge ter reko Dravo, ki teče skozi mesto in mu daje poseben čar.

V Selnici ob Dravi nas bodo sprejeli v podjetju Soven, kjer že več kot 20 let, po okolju prijaznih ekoloških postopkih proizvajajo izdelke iz 100% ovčje volne. Seznanili se bomo s pomenom ovac, ovčereje in ovčje volne v preteklosti in danes. Po ogledu možnost nakupa izdelkov.

Polni novih spoznanj se bomo odpravili novim dogodivščinam naproti. V Koblarjevem zalivu nas bodo z aperitivom pričakali Mariborski flosarji in nas povabili na vožnjo s flosom (splavom), vse do Lenta v Mariboru (čas trajanja 1,5h). Med vožnjo bomo spoznali pomen reke Drave za življenje ljudi ter učinke splavarjenja, ki je imelo v preteklosti velik gospodarski pomen.

Po izkrcanju na Lentu vožnja do Motela Lešnik na Pobrežju, kjer nam bo prijazno osebje postreglo okusno večerjo ob spremljavi lokalnih vin. Zaključek programa v večernih urah.

Cena:

  • 54 EUR pri udeležbi 10 oseb
  • 48 EUR pri udeležbi 15 oseb
  • 45 EUR pri udeležbi 20 oseb

Cena vključuje: voden ogled Botaničnega vrta Pivola, malico na Izletniški kmetiji Protner (domače žganje, narezek domačih mesnin, domač kruh), ogled proizvodnje Soven, večerjo v Motelu Lešnik (3 hodni meni), vodenje in organizacijo izleta, DDV.

Obvezno doplačilo: vožnja s flosom na relaciji Koblarjev zaliv – Lent (vključen aperitiv in pijača) 52 EUR (10 – 14 oseb), 36 EUR (15-19 oseb), 32 EUR (20 oseb).

Možno doplačilo: organiziran prevoz z avtobusom od 10 do 50 oseb. Cena po dogovoru, glede na razdaljo.

Možnost izvedbe programa: od aprila do oktobra

Jezik izvedbe programa: slovenski, hrvaški, srbski, nemški, angleški, italijanski, ruski

Čas trajanja program: 10 -12 ur

Opombe: možna je prilagoditev vsebine programa

Organizator: Turistična agencija Pohorje turizem Slovenska Bistrica, kontakt +386 2 843 0550, info@pohorje-turizem.com; www.pohorje-turizem.com

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...