POLDNEVNI POTEP PO SREDNJEVEŠKEM MARIBORU

Kraj odhoda:
Maribor
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
1
Prevoz:
Po dogovoru
Cena:
35€

Srečanje s turističnim vodnikom na Židovskem trgu, kjer bomo prisluhnili zgodbi o mariborskih Judih, ki so na tem območju živeli v poznem srednjem veku. Predstavljali so močno gospodarsko skupnost, katere poglavitna gospodarska dejavnost je temeljila na posojanju denarja, trgovini ter prodaji vina, kar je bil izjemno dobičkonosen posel. Ogled notranjosti Sinagoge, šesto let starega verskega središča, ene izmed najstarejših ohranjenih sinagog v Srednji Evropi. Med drugim je služila tudi kot sedež židovskega vrhovnega rabinata za Štajersko, danes pa je v njej center judovske kulturne dediščine. Po ogledu sprehod mimo Židovskega stolpa ter naprej do Glavnega trga, kjer dominira srednjeveško Kužno znamenje. Prisluhnili bomo zanimivim zgodbam iz težkih časov mesta Maribor, ko je prebivalcem pestila  kuga, čarovniški procesi ter obleganje Turkov. Ker v mestu Maribor ne gre brez žlahtne kapljice, bo naša naslednja točka obiska zakladnica žlahtne kapljice, Vinagova vinska klet v središču mesta. Gre za eno največjih in najstarejših klasičnih vinskih kleti v Evropi, ki se ponaša s površino 15.000 m2 in z 2,1 kilometra dolgimi podzemnimi predori. Voden ogled kleti, pokušnja vina ter možnost nakupa steklenic najboljših letnikov, ki jih hranijo v arhivu. Prijetno razpoloženi se bomo odpravili proti Restavraciji Sedem, edini šolski restavraciji v Sloveniji. Študenti Višje šole za gostinstvo in turizem Maribor nam bodo pod skrbnim vodstvom mentorja postregli odličen meni, ki bo ob spremljavi lokalnih vin razvajal naše brbončice. Po obedu slovo od turističnega vodnika in zaključek programa.

Cena:

  • 47 EUR pri udeležbi 8 oseb
  • 38 EUR pri udeležbi 15 oseb
  • 35 EUR pri udeležbi 20 oseb

Cena vključuje: vstopnino v Židovsko sinagogo, voden ogled Vinagove vinske kleti ter pokušnjo 4 vzorcev vina + sir,  kosilo v Restavraciji Sedem (4 hodni meni), vodenje in organizacijo izleta, DDV.

Možno doplačilo: organiziran prevoz s kombijem (do 8 oseb) ali z avtobusom do 50 oseb. Cena po dogovoru, glede na razdaljo.

Možnost izvedbe programa: skozi vse leto

Jezik izvedbe programa: slovenski, hrvaški, srbski, nemški, angleški, italijanski, ruski

Čas trajanja program: 6 ur

Opombe: možna je prilagoditev vsebine programa

Organizator: Turistična agencija Pohorje turizem Slovenska Bistrica, kontakt +386 2 843 0550, info@pohorje-turizem.com; www.pohorje-turizem.com

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...