POLDNEVNO VODENO DOŽIVETJE MESTA MARIBOR

Kraj odhoda:
Maribor
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
1
Prevoz:
Po dogovoru
Cena:
40€

Srečanje s turističnim vodnikom v Mestnem parku, kjer se prične voden ogleda mesta Maribor. Sprehod čez Trg Generala Maistra do Pokrajinskega muzeja Maribor, ki ima svoje razstavne prostore v Mariborskem mestnem gradu. Voden ogled razstave, ki predstavlja arheološko ter kulturno-zgodovinsko premično dediščino Maribora z okolico. Po ogledu čas za kavo na znamenitem ”Ezl eku”, v eni izmed najbolj znanih kavarn v mestu – v kavarni Astoria na Grajskem trgu. Ob pitju odlične kave boste lahko priča utripu na Slovenski ulici ter na Florjanovem trgu. Po okrepčilu nadaljevanje sprehoda mimo Frančiškanske cerkve, čez Trg Leona Štuklja do Slomškovega trga, kjer bomo vstopili v notranjost stolne cerkve svetega Janeza Krstnika, ki datira v 12. stoletje. Krasi jo edinstvena in mogočna notranjost ter oprema iz različnih umetnostnih obdobij. Skozi živahno Poštno ulico bomo sprehod nadaljevali do Glavnega trga, mimo Kužnega znamenja iz 17. stoletja. Kosilo nam bodo postregli v Gostilni Maribor, kjer je v preteklosti bila pivovarna. Kuharski mojster nam bo pripravil odlično štajersko jed, ki jo bomo poplaknili z vinsko kapljico, ki zori v destinaciji Maribor-Pohorje. Po kosilu sprehod čez Židovski trg, ki ga krasi Židovski stolp in Sinagoga. Ogled bomo zaključili na Lentu pred najstarejšo trto na svetu – žametovka oziroma modra kavčina, ki je vpisana v Guinnessovo knjigo rekordov in simbolizira tradicijo vinske kulture destinacije Maribor-Pohorje. Za konec bomo pokušali odlična Štajerska vina v Gostilnici Stara trta, kjer se naš program tudi zaključi.

Cena:

  • 52 EUR pri udeležbi 8 oseb
  • 43 EUR pri udeležbi 15 oseb
  • 40 EUR pri udeležbi 20 oseb

Cena vključuje: vstopnino v Pokrajinski muzej, kosilo v Gostilni Maribor (3 hodni meni), pokušnjo 3 vzorcev vina + sir v Gostilnici Stara trta, vodenje in organizacijo izleta, DDV.

Možno doplačilo: organiziran prevoz s kombijem (do 8 oseb) ali z avtobusom do 50 oseb. Cena po dogovoru, glede na razdaljo.

Možnost izvedbe programa: skozi vse leto

Jezik izvedbe programa: slovenski, hrvaški, srbski, nemški, angleški, italijanski, ruski

Čas trajanja program: 6 ur

Opombe: možna je prilagoditev vsebine programa

Organizator: Turistična agencija Pohorje turizem Slovenska Bistrica, kontakt +386 2 843 0550, info@pohorje-turizem.com; www.pohorje-turizem.com

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...