SPOZNAJMO BOGASTVA POHORJA

Kraj odhoda:
Maribor
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
2
Prevoz:
Po dogovoru
Cena:
160€

1.dan: Rogla-Skomarje-Slovenske Konjice-Maribor

Jutranji prihod na Roglo (1517m), kjer se bomo predali doživetju narave iz nove perspektive. Sprehodili se bomo po Poti med krošnjami Pohorje, ki nudi pogled na širne pohorske gozdove iz ptičje perspektive, predvsem pa spoznavanje pomena neokrnjenih gozdov za človeštvo. Prehodili bomo 1 km poti ter se povzpeli na stolp višine 37m, kar nam bo ponudilo fantastičen 360 stopinjski razgled na širšo okolico. Najbolj pogumni se boste lahko na točko izhoda vrnili s spustom po toboganu.

Ko se bomo nadihali svežega zraka, bo ravno pravi čas za malico na Turistični kmetiji Arbajter na Skomarju, kjer imajo farmo jelenov in damjakov. Uživali bomo ob bogati pojedini suhomesnih dobrot certificirane znamke Okusi Rogle ter se posladkali s Pohorskim ”vlivanim štrudlom”. Možnost nakupa izdelkov.

Pot nas bo vodila v dolino, skozi Zreče, mesto dobrega počutja, vse do Slovenskih Konjice, mesta v objemu žlahtne kapljice. Tradicija vinogradništva sega na tem območju v čas Rimljanov, o čemer se bomo prepričali ob obisku vinske kleti Zlati grič v Škalcah. Voden ogled kleti in pokušnja Konjiške penine, 3 vzorcev vina ob kruhu in siru lokalnega proizvajalca.

Prijetno razpoloženi bomo pot nadaljevali do Maribora. Večerni prihod v Hotel Maribor, nastanitev v sobe, sledi večerni sprehod skozi mesto. Večerja v Restavraciji Rožmarin ob spremljavi lokalnih vin. Nočitev.

2.dan: Maribor – Fram

Po zajtrku v hotelu se bomo odpravili na voden ogled mestnega jedra Maribor, s pričetkom v mestnem parku. Sprehod čez Trg Generala Maistra do znamenitega ”Ezl eka”, ene izmed najbolj znanih kavarn v mestu – kavarne Astoria na Grajskem trgu. Ob pitju odlične kave boste lahko priča utripu na Slovenski ulici ter na Florjanovem trgu. Po okrepčilu nadaljevanje sprehoda mimo Frančiškanske cerkve, čez Trg Leona Štuklja do Slomškovega trga, kjer bomo vstopili v notranjost stolne cerkve svetega Janeza Krstnika, ki datira v 12. stoletje. Krasi jo edinstvena in mogočna notranjost ter oprema iz različnih umetnostnih obdobij. Skozi živahno Poštno ulico bomo sprehod nadaljevali do Glavnega trga, mimo Kužnega znamenja iz 17. stoletja, ter naprej čez Židovski trg, ki ga krasita Židovski stolp in Sinagoga. Ogled mesta bomo zaključili na Lentu, pred najstarejšo trto na svetu – žametovka oziroma modra kavčina, ki je vpisana v Guinnessovo knjigo rekordov in simbolizira tradicijo vinske kulture destinacije Maribor-Pohorje. Sledi pokušnja odličnih štajerskih vin v Gostilnici Stara trta, kjer se naš ogled mestnega jedra tudi zaključi.

Prijetno razpoloženi se bomo odpeljali proti Pohorski vzpenjači, ob poti nam bodo v Penzionu Mlada Lipa postregli okusno kosilo.

Po okrepčilu sledi vzpon z vzpenjačo na Mariborsko Pohorje. Sam vrh nam po ponudil izjemno doživetje lepega razgleda na celotno mesto Maribor z okolico. Čas za sprehod po okoliških sprehajalnih poteh, kjer se bomo nadihali svežega zraka in si nabrali moči za nova doživetja v bodočnosti. Spust nazaj v dolino in vožnja do Planice nad Framom, kjer se naš program zaključi na Turistični&eko kmetiji Pri Baronu, ki slovi po ekološkem načinu kmetovanja (premakulturni vrt, zeliščni vrt, doma pridelane pijače, živali na kmetiji, Pohorje Beef, …). Predstavitev kmetije ter večerja – krožnik hišnih dobrot. Zaključek programa v večernih urah.

Cena:

  • 180 EUR pri udeležbi 10 oseb
  • 170 EUR pri udeležbi 15 oseb
  • 160 EUR pri udeležbi 20 oseb

Cena vključuje: vstopnino za Pot med krošnjami Pohorje, malico na Turistični kmetiji Arbajter (suhomesni narezek, zavitek), pokušnjo vin v vinski kleti Zlati grič (penin + 3 vrste vina + sir), 1 x NZ v Hotelu Maribor (namestitev v dvoposteljnih sobah), večerjo prvi dan v restavraciji Rožmarin, pokušnjo vin v Gostilnici stara trta, kosilo drugi dan v Penzionu Mlada Lipa, vožnjo z Pohorsko vzpenjačo, večerjo drugi dan na Turistični kmetiji pri Baronu, vodenje in organizacijo potovanja, DDV.

Možno doplačilo: organiziran prevoz z avtobusom od 10 do 50 oseb. Cena po dogovoru, glede na razdaljo. Namestitev v 1/1 sobi predvidoma 30 EUR oz. odvisno od izbire termina.   

Možnost izvedbe programa: od aprila do oktobra

Jezik izvedbe programa: slovenski, hrvaški, srbski, nemški, angleški, italijanski, ruski

Čas trajanja program: 2 dni

Opombe: možna je prilagoditev vsebine programa

Organizator: Turistična agencija Pohorje turizem Slovenska Bistrica, kontakt +386 2 843 0550, info@pohorje-turizem.com; www.pohorje-turizem.com

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...