DEŽELA ROMANTIČNIH KRAJIN IN SKRIVNOSTNEGA PODZEMLJA…

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
1
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Razkošje, ki ga nudi narava, še zdaleč ni vse, kar je najti na Notranjskem. Tu so doma prijazni ljudje, ponosni na svojo tradicijo in sedanjost. Gostoljubno vam bodo odprli vrata svojih domačij, vam postregli z dobro hrano in pijačo, radi vam bodo pripovedovali o lepotah svojega kraja, o svojih šegah in navadah. To je dežela številnih kraških jam, gradov in drugih posebnosti, zato nam dajte priložnost, da jo odkrijemo skupaj!

POSTOJNSKA JAMA IN PREDJAMSKI GRAD

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz kraja po dogovoru. Vožnja čez Trojane ter naprej v smeri Postojne, kjer bomo najprej obiskali Postojnsko jamo. Fantastičen preplet rovov, galerij in dvoran, osupljiva pestrost kraških pojavov ter preprosta dostopnost so glavni razlogi za izredno priljubljenost in obiskanost Postojnske jame, ki je v 200 letih gostila že 35 milijonov obiskovalcev. Postojnska jama je gotovo najbolj znana turistična jama na svetu. Je največja turistična znamenitost Slovenije in eden največjih kraških spomenikov sveta. V jamo se bom zapeljali z vlakcem, si ogledali številne kapnike in druge jamske značilnosti, med njimi tudi človeško ribico. Po ogledu nekaj prostega časa za malico in nakup spominkov … nato obisk Predjamskega gradu. Slikovit, mogočen, izzivalen, skrivnosten in neosvojljiv grad je vpet v navpično, 123 metrov visoko steno, in tam kraljuje že dobrih 700 let. Najslavnejši prebivalec gradu je bil gotovo vitez Erazem Predjamski, ki se je v 15. stoletju uprl cesarski samovolji. O njem danes živijo številne legende, ki ga na eni strani poveličujejo kot strastnega, lepega, plemenitega viteza, na drugi prikazujejo pa kot razbojnika, roparskega viteza, ki ga je slednjič smrt doletela na stranišču. Ogled gradu, nato nekaj prostega časa. Popoldne vožnja domov, ob poti postanek za sladoled. Prihod v večernih urah.

CENA: po dogovoru, za izračun nas pokličite ali pošljite povpraševanje. 

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz s turističnim avtobusom, vstopnine za ogled: Postojnske jame in Predjamskega gradu, vodenje organizacijo izleta.

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA SO SESTAVNI DEL PONUDBE IN SO VAM NA VOLJO NA NAŠI SPLETNI STRANI!

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...