CESARSKI DUNAJ

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
1
Prevoz:
Lasten prevoz
Cena:

Dunaj je bil dolga stoletja križišče Evrope, kjer se srečata vzhod in zahod in kjer so madžarski golaž, turška kava in starodavni poklončki še vedno krajevni običaji. Celih 600 let so imeli tukaj Habsburžani svoj dvor, sprejemali so odposlance iz oddaljenega Svetega rimskega cesarstva, si prisvajali ozemlja svojih sosedov, odvračali napade sovražnikov, ki so se pogosto končali prav na vratih glavnega mesta. Poleg vseh vojskovanj in diplomatskih spletk pa so Dunajčani ustvarili izjemno kulturen in lagoden življenjski slog, ki je še danes največja mestna privlačnost.

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz kraja po dogovoru. Vožnja v smeri  Šentilja in Graza, do avstrijske prestolnice, kamor bomo prispeli v dopoldanskem času.  Najprej se bomo ustavili pri dvorcu Schönbrunn, letni rezidenci Habsburžanov. Očaral vas bo veličasten vrt za dvorcem, v bližini katerega je tudi Živalski vrt (najstarejši v Evropi).  Sledi panoramska vožnja po Ringu, mimo znamenitosti kot so: Opera, Muzeji, Parlament, Rotovž, Votivna ali  Zaobljubljena cerkev, Dunajska borza, Secesija, Karlova cerkev, zgradba Uno city, Prater,… Izstopili bomo na Trgu Marije Terezije, ki ga krasi istoimenski kip ter Naravoslovni in Kulturnozgodvinski muzej. Obisk Naravoslovenga muzeja, popoldne sprehod skozi središče mesta, mimo Hofburga ter naprej po ulici Graben do Štefanove cerkve (ogled notranjosti). Nekaj prostega časa za sprehod po znameniti Koroški ulici, kjer vas bo zagotovo pritegnila katera izmed številnih trgovin. Priporočamo vam, da si v eni izmed znanih mestnih kavarn privoščite kavo ter košček originalne Sacher torte! Ob poti iz mesta še ogled Hundertwasserjeve pisane hiše. Prihod domov v večernih urah.

CENA: po dogovoru, za izračun nas pokličite ali pošljite povpraševanje.

CENA VKLJUČUJE: prevoz z udobnim turističnim avtobusom; cestnine in  parkirnine; oglede zunanjosti po programu;  ogled Naravoslovnega muzeja (brezplačen vstop),  vodenje in organizacijo izleta ter DDV.

OPOMBE: možen je obisk Živalskega vrta, čas ogleda cca 4 ure. Vstopnina se doplača.

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA SO SESTAVNI DEL PONUDBE IN SO VAM NA VOLJO NA NAŠI SPLETNI STRANI!

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...