MARIBOR – PRESTOLNICA ŠTAJERSKE

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
1
Prevoz:
Avtobus
Cena:

V okviru sprehoda po prestolnici Štajerske, se bomo skozi staro mariborsko legendo seznanili o pogumnem čevljarčku, ki je v času obleganja mesta s strani Turkov odprl zapornice za vodo in napolnil mestni jarek ter tako za vselej rešil mesto pred Turki.  

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz kraja po dogovoru. Vožnja do Maribora. Izstopili bomo pri Mestnem parku in se sprehodili do Akvarija. Ogledali si bomo podvodni svet v malem – več kot 120 različnih vrst rib, med katerimi vas bodo zagotovo najbolj navdušile raznobarvne in nenavadne (eksotične) tropske ribice, prav tako pa  tudi živali iz Jadranskega morja. Sledi sprehod skozi mestni park, kjer bomo občudovali številna drevesa in si v njihovi senci poiskali prostor na klopcah ter si privoščili dopoldansko malice. Ko se bomo najedli, bo sledil malce daljši sprehod skozi mesto, ki ga reka Drava deli na dva dela. Na Trgu Generala Maistra se bomo seznanili z njegovim spomenikom ter odšli naprej do Mestnega gradu (ogled muzeja). Pot bomo nadaljevali čez Slomškov trg, kjer stoji mogočna Stolna cerkev, do Glavnega trga. Ustavili se bomo pri Kužnem znamenju, od koder se ponuja pogled na Koroško ulico, eno izmed najstarejših ulic v mestu. Skozi Mesarski prehod se bomo podali na Lent, nekdanje pristanišče za splave. Stopili bomo do najstarejše vinske trte in se pogovorili o splavarjih, ki so nekoč s splavi in šajkami po reki Dravi vozili les, vse tja do sosednje države Hrvaške. Čas za sladoled, nato vožnja do vznožja Pohorja, od koder se bomo z vzpenjačo povzpeli na vrh, ki nam bo ponudil prekrasen razgled nad mestom. Prihod domov v poznih popoldanskih urah.

CENA: po dogovoru, za izračun nas pokličite ali pošljite povpraševanje.

 Cena vključuje: avtobusni prevoz s turističnim avtobusom, vstopnino v Akvarij in Mestni muzej v gradu, vožnjo z vzpenjačo, vodenje in organizacijo.

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA SO SESTAVNI DEL PONUDBE IN SO VAM NA VOLJO NA NAŠI SPLETNI STRANI!

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...