POTEP PO AVSTRIJSKI KOROŠKI

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
1
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Avstrijska Koroška je resnično pravljična dežela. Leži tako rekoč za sedmimi gorami, z majhnimi in lepimi vasicami, prijaznimi gostilnami, ponosnimi gorskimi kmetijami, bujnimi gozdovi in travniki, bistrimi vodami in mogočno gorsko kuliso. Posebno zanimiva je dvojezična južna Koroška, kjer že stoletja skupaj živijo nemško in slovensko govoreči Korošci. Poznana je tudi kot zibelka slovenstva, v Gospe Sveti je bila prva slovenska fara, blizu nje so se izvajali obredi ustoličevanja karantanskih knezov.

GOSPOSVETSKO POLJE – GOSPA SVETA  – MINIMUNDUS – TERARIJ –  VRBSKO JEZERO 

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz kraja po dogovoru. Vožnja do mejnega prehoda Vič/ Lavamünd,  nadaljevanje poti do Gosposvetskega polja, kjer je bilo jedro prve samostojne dežele Karantanije. Ogledali si bomo vojvodski  prestol ter bližnjo cerkev Gospa Sveta, kjer so v preteklosti pokristjanjevali Karantance.  Sledi panoramska vožnja skozi Celovec, krajši ogled mesta (čas za kosilo), nato obisk Terarija, kjer boste izvedeli vse o različnih plazilcih kot so kače, kuščarji, pajki, …. Naslednja točka bo obisk  Minimundusa – »Svet v malem«. Ogledali si boste več kot 170 primerov svetovne kulturne dediščine (v pomanjšanem merilu). Po želji še panoramska vožnja ob Vrbskem jezeru. Po končanih ogledih se bomo vračali proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

CENA: po dogovoru, za izračun nas pokličite ali pošljite povpraševanje.

Cena vključuje: avtobusni prevoz s turističnim avtobusom, vse oglede po programu, vstopnino v Minimundus ter Terarij,  vodenje in organizacijo ekskurzije.

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA SO SESTAVNI DEL PONUDBE IN SO VAM NA VOLJO NA NAŠI SPLETNI STRANI!

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...