SALZBURG IN AVSTRIJSKA KOROŠKA

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
2
Prevoz:
Avtobus
Cena:

1.dan: LOČE – SALZBURG

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz kraja po dogovoru. Vožnja do Halleina, kjer si bomo ogledali muzej rudnika soli. Nahajališča soli, katera so izkoriščali že Kelti, so danes spremenjena v muzej, ki predstavlja pravo atrakcijo za turiste. Spustili se bomo v rudnik in se sprehodili skozi keltsko vas.  Sledila bo vožnja naprej do prestolnice »solnograške« – Salzburga, ki mu pravijo tudi Mozartovo mesto. Sprehodili se bomo skozi mestno jedro in si ogledali: Mozartov trg, stolnico, zunanjost trdnjave Hochensalzburg, cerkev in samostan Sv. Petra, frančiškansko cerkev, zunanjost Mozartove rojstne hiše, …  Na razpolago boste imeli tudi nekaj prostega časa za sprehod po znameniti ulici Getreidegasse, oziroma za nakup kakšne Mozartove kroglice. Po ogledih vožnja v hostel, nastanitev, večerja in nočitev.

2.dan: CELOVEC – GOSPA SVETA – PLIBERK – GLOBASNICA – LOČE

Po zajtrku vožnja v mesto Celovec, ki je prestolnica Avstrijske Koroške in nudi številne možnosti za oglede. Sprehodili se bomo skozi osrednji trg do Deželne hiše in si ogledali dvorano grbov, ki je razstavljena skupaj s knežjim kamnom in 665 grbi. Josef Ferdinand Fromiller, najbolj znan koroški baročni slikar, je po naročilu številnih knezov in plemiških družin slikal grbe z veliko mero umetniške natančnosti in baročne razkošnosti ter tako ustvaril eno najlepših dvoran koroške dežele. V kolikor nam bo dopuščal čas,  bomo vstopili še v Deželni parlament nato pa si bomo vzeli nekaj prostega časa. Po ogledu nadaljevanje poti na Gosposvetsko polje, ogled cerkve Gospa Sveta, ki najstarejša cerkev, zgrajena na slovenskem ozemlju. Ustavili se bomo tudi pri Vojvodskem prestolu, ki je imel pomembno vlogo pri ustoličevanju koroških vojvod. Pot bomo po dolini Podjune nadaljevali do Globasnice, kjer bomo obiskali romarsko cerkev Sv. Hemme ter si ogledali arheološki muzej.  Za konec še obisk Pliberka, kjer nas bodo predstavniki slovenskega kulturnega društva sprejeli v Kulturnem domu in nam povedali vse Koroških Slovencih, ki živijo v zamejstvu. Prihod domov v večernih urah.

CENA: po dogovoru, za izračun nas pokličite ali pošljite povpraševanje.

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz na omenjeni relaciji (vključeni stroški voznika ter cestnin), polpenzionsko nastanitev v hostelu,  vse oglede po programu, vstopnino za  rudnik soli, arheološki muzej in cerkev Gospa Sveta, organizacijo ekskurzijo.

MOŽNA DOPLAČILA: riziko odpovedi 4% cene, Coris nezgodno zavarovanje z asistenco.

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA SO SESTAVNI DEL PONUDBE IN SO VAM NA VOLJO NA NAŠI SPLETNI STRANI!

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...