SALZBURG IN RUDNIK SOLI – HALLEIN

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
1
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Najlepše baročno meto Avstrije; mesto čudežnega otroka in mojstra svetovne klasične glasbe; mesto pomembnih knezoškofov, ki so krojili usodo in pisali zgodovino mesta; mesto »belega zlata« ali številnih solnih rudnikov, ki ga obdajajo…

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz kraja po dogovoru. Vožnja do Halleina, kjer si bomo ogledali muzej rudnika soli. Nahajališča soli, katera so izkoriščali že Kelti, so danes spremenjena v muzej, ki predstavlja pravo atrakcijo za turiste. Spustili se bomo v rudnik in se sprehodili skozi keltsko vas.  Sledila bo vožnja naprej do prestolnice »solnograške« – Salzburga, ki mu pravijo tudi Mozartovo mesto. Sprehodili se bomo skozi mestno jedro in si ogledali: Mozartov trg, stolnico, zunanjost trdnjave Hochensalzburg, cerkev in samostan Sv. Petra, frančiškansko cerkev, zunanjost Mozartove rojstne hiše, …  Na razpolago boste imeli tudi nekaj prostega časa za sprehod po znameniti ulici Getreidegasse, oziroma za nakup kakšne Mozartove kroglice. Po ogledih povratek proti domu, prihod v večernih urah.

CENA: po dogovoru, za izračun nas pokličite ali pošljite povpraševanje.

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz z udobnim turističnim avtobusom, vse oglede zunanjosti po programu, vstopnino za ogled rudnika soli, vodenje in organizacijo izleta, osnovno nezgodno zavarovanje potnikov.

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA SO SESTAVNI DEL PONUDBE IN SO VAM NA VOLJO NA NAŠI SPLETNI STRANI!

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...