SOŠKA DOLINA

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
1
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Log pod Mangartom – Trenta – Kobarid – Most na Soči

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz kraja po dogovoru. Vožnja v smeri Gorenjske, prestop meje z Italijo na prehodu Rateče. Mimo Trbiža nas bo pot peljala čez prelaz Predel, v vasico Log pod Mangrtom, ki so jo v preteklosti večkrat prizadele naravne nesreče. Večino prizadetih območij so že sanirali, kar bomo lahko videli tudi na lastne oči. Mimo trdnjave Bovške kluže nas bo pot peljala naprej v dolino Trente, kjer bomo obiskali muzej. Trentarski muzej predstavlja življenje nekdanje Trente, bogate zbirke etnološke dediščine, kulturnega ter zgodovinskega izročila doline Trente. Sprehodili se bomo tudi do izvira reke Soče. V Kobaridu si bomo ogledali Kostnico. Ob poti do doma se bomo ustavili v Mostu na Soči. Vkrcali se bomo na turistično ladjico ter se prepustili enourni vožnji po rečnem jezeru in delu toka reke Soče. Ob tem bomo prebrali tudi kakšen verz Simona Gregorčiča, ki izvira iz teh krajev in je avtor vsem poznane pesmi, katera opeva reko Sočo. Po ogledu vožnja domov v smeri Idrije,  Logatca in Ljubljane. Prihod v večernih urah.

CENA: po dogovoru, za izračun nas pokličite ali pošljite povpraševanje.

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz na omenjeni relaciji, stroške cestnin, vse oglede po programu, vstopnino za trentarski muzej, vožnjo z ladjico po Soči (1 ura), vodenje in organizacijo izleta.

Možno doplačilo: kosilo na ladjici po dogovoru (Dunajski zrezek, pomfri, sladoled) – rezervacija je možna ob prijavi v agenciji, velja le v primeru, če se odloči cela skupina.

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA SO SESTAVNI DEL PONUDBE IN SO VAM NA VOLJO NA NAŠI SPLETNI STRANI!

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...