Smučanje v Italiji

SMUČIŠČA V NAŠI PONUDBI…

ALTA BADIA

Superski Dolomiti oziroma Sella Ronda je večje smučarsko območje, ki obsega 1200 kilometrov smučarskih prog na različnih, med seboj povezanih smučiščih. Eno od njih je tudi priznano smučarsko središče Alta Badia, ki na 1324 do 2778 metrov nadmorske višine ponuja odlično smučanje ter prelepe razglede na okoliške vrhov Dolomitov. Proge so izjemno raznolike in ponujajo veliko snežnih užitkov, poleg tega pa so v bližini na voljo tudi snežni parki za deskarje ter lepe tekaške in sankaške proge.

Vrhunsko opremljeni hoteli in apartmaji v bližini smučišča in krajev Colfosco, Corvara ter Pedraces ponujajo vse za prijetne počitnice. Večino prenočišč ponuja razvajanje v savni, wellnessu, jacuzziju ali bazenu, nekatera pa imajo na voljo tudi fitnes ter drugo zanimivo ponudbo. Poleg smučanja lahko uživate tudi v drugih zimskih športnih aktivnostih in v številnih barih ter kavarnah ali pa si privoščite gurmansko razvajanje – Alta Badia namreč slovi tudi po odlični kulinariki, ki vas zagotovo ne bo razočarala!

ARABBA

Na nadmorski višini od 1600 do 2800 metrov se nahaja lepo italijansko smučišče Arabba, ki je od Ljubljane oddaljeno nekaj več kot 300 kilometrov. Leži v osrčju Dolomitov in je dobro povezano z drugimi smučišči na tem območju v sistem Sella Ronda oziroma Superski Dolomiti, kar še poveča možnosti za prijetno smuko. Smučišče je tudi dobro opremljeno z žičnicami, sedežnicami in vlečnicami ter lepo urejeno.

V neposredni bližini smučišča se nahajajo apartmajske rezidence in hoteli, ki med drugim ponujajo tudi savno, jacuzzi, turško kopel in še marsikaj drugega za prijetno sprostitev po smuki. Arabba poleg tega nudi tudi veliko drugih možnosti za preživljanje prostega časa, zato je ena od najbolj priljubljenih zimskih destinacij v Italiji. Ljubitelji teka na smučeh bodo lahko uživali na razgibanih progah v neposredni bližini kraja, prav tako pa je na voljo pestra kulinarična ponudba, pubi, bari in še kaj. Smučarsko središče, ki se ga vsekakor splača obiskati!

CIVETTA

Razgibano smučarsko središče v nam bližnji italijanski Benečiji z 71 kilometri perfektno urejenih prog je odlična izbira za vse družine, ki iščejo destinacijo za smučarske počitnice. Poleg prijaznih, manj zahtevnih in bolj položnih prog pa smučišče Civeta, ki leži na nadmorski višini 1000 do 2100 metrov, nudi tudi odlične povezave z drugimi smučišči na območju Superskih Dolomitov, kot je na primer bližnja Marmolada. Tako se lahko tudi bolj zahtevni smučarji brez težav naužijejo belih strmin. V kraju Pecol boste našli tudi progo za svetovni pokal.

Za namestitev je dobro poskrbljeno v lepih apartmajih in hotelih v krajih Alleghe in Pecol, ki se nahajata v dolini pod smučiščem. Do njega vozi tudi ski bus. Alleghe sicer leži ob jezeru, poleg lokalov, trgovin in diskoteke pa boste v obeh krajih našli tudi drsališče ter obilico tekaških prog. Za različne aktivnosti je tako dobro poskrbljeno, kar pomeni, da boste zagotovo preživeli čudovite počitnice!

KRONPLATZ

Priljubljeno južnotirolsko smučišče ponuja kar 105 kilometrov dobro pripravljenih smučarskih prog na 950 do 2275 metrov nadmorske višine. Lepe in raznolike proge zadovoljijo celo najbolj zahtevne smučarske navdušence, ki bodo uživali tudi v možnosti povezave z drugimi smučišči na tem območju. Poleg tega je Kronplatz priljubljen tudi med družinami, saj je smučišče opremljeno z modernimi in udobnimi gondolami, vlečnicami in ostalimi napravami, proge pa so zelo široke. Nekatere med njimi so tudi posebej urejene za otroke.

Kronplatz z okolico ponuja odlično smuko in pestro ponudbo doživetij. Ob smučišču ter v bližnjih vaseh in krajih je velika ponudba apartmajev in hotelov, v katerih je mogoče prijetno bivanje ter sproščanje v različnih vrstah savn ali bazenu. Do smučišča vozi smučarski avtobus, ki ga lahko ob nakupu večdnevne vozovnice koristite popolnoma brezplačno, v bližnjih krajih pa je na voljo tudi drsališče, več kavarn in slaščičarn, diskoteka, kino in še marsikaj drugega. Super izbira za aktiven zimski dopust!

LIVIGNO

Smučarsko središče Livigno v italijanski Lombardiji bo navdušilo vse ljubitelje naravnega snega in idiličnega smučanja na dobro urejenih progah. Na meji Italije in Švice se razteza ozka dolina Valtellina, do katere je pozimi najlažje priti skozi tunel Munt la Schera, tam pa vas čaka pravi smučarski raj, ki se razteza na nadmorski višini od 1816 do 2900 metrov. Smučišče se ponaša z dolgo smučarsko sezono in kar 110 kilometri urejenih in lepih smučarskih prog različnih težavnosti. Opremljene so s 3 kabinskimi žičnicami, 10 sedežnicami in 18 vlečnicami.

Za bivanje je poskrbljeno v kar nekaj apartmajih, ki se nahajajo na lepih in mirnih lokacijah v bližini žičnice oziroma postajališč za smučarski avtobus. Pri večdnevnem bivanju v apartmaju je možno koristititi tudi posebne ugodnosti pri nakupu smučarskih kart. Poleg tega pa je Livigno duty free oziroma brezcarinska cona, kar omogoča ne le prijetno počitnikovanje, ampak tudi ugodno nakupovanje in zabavanje v kakšnem od lokalnih barov ali pubov.

SAN MARTINO DI CASTROZZA

Čudovito italijansko smučišče v Dolomitih je lepo urejeno in nudi prijetno smučarijo na nadmorski višini 1500 do 2347 metrov, kjer se razteza 70 kilometrov prog različnih zahtevnosti. Smučišče je primerno tako za družine kot za večje družbe in bolj zahtevne smučarje, ki radi preizkušajo bolj ekstremne proge. Največ prog (31 km) je namenjenih srednje zahtevnim smučarjem, na voljo pa je tudi posebna otroška proga za najmlajše.

Različni apartmaji v bližini smučišča so lepo urejeni in se nahajajo v bližini žičnice. Nekateri apartmaji imajo tudi lastno savno, spet drugi pa so opremljeni z jacuzzijem, bazenom, turško kopeljo in prostorom za igranje namiznega tenisa. Od apartmaja do smučišča vozi ski bus, tako da je tudi za prevoz poskrbljeno, po smučariji pa lahko uživate v široki ponudbi različnih aktivnosti v kraju San Martino di Castrozza, kjer vam ob vseh diskotekah, restavracijah, barih, kinu, kegljišču in biljardnici tudi ob večerih nikakor ne bo dolgčas!

Za rezervacije&informacije nas pokličite na 02/843 0550 ali nam pišite na info@pohorje-turizem.com