SARAJEVO – BOSANSKE PIRAMIDE – JAJCE

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
2
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Sarajevo je eno najprivlačnejših mest na Balkanu, ki so ga v 15. stoletju ustanovili Otomanski Turki. Kasneje, z okupacijo Avstro-Ogrske monarhije se je mesto evropeiziralo. Razvilo se je mestno jedro, nastale so značilne administracijske zgradbe kot je Mestna hiša ali pa Deželni muzej. Danes živi v polnem pomenu besede, saj je ves čas polno turistov, poleti v mestu priredijo vsakoletni Sarajevski filmski festival, čez leto Baščaršijske noči, Sarajevski zimski festival, Sarajevski festival jazza ter Sarajevski modni teden. Poleg prestolnice BiH vas bodo na izletu navdušile tudi Bosanske piramide ter mesto Jajce. 

1. dan: SLOVENIJA – GRADIŠKA – SARAJEVO

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz kraja po dogovoru.  Vožnja mimo Zagreba ter naprej proti Gradiški. Čas za nakupe na tamkajšnji tržnici, nato nadaljevanje poti do Sarajeva. Popeljali se bomo v srce mesta, kjer nas bo avtobus odložil pri reki Miljacki. Sledi sprehod skozi mesto, mimo naslednjih znamenitosti: stavba »Oslobođenja«, Skenderija, Principov most, Židovska sinagoga, Careva džamija ter naprej po osrednji ulici Ferhadiji, mimo Gazi Huser-Begove džamije, katedrale in pravoslavne cerkve. Glede na to, da je Sarajevo mesto, ki že od nekdaj slovi po pripadnikih različnih verstev, so v preteklosti skladno s tem, v središču mesta zgradili štiri cerkve: pravoslavno, krščansko, židovsko ter islamsko. Na Baščaršiji, ki predstavlja srce mesta, boste imeli nekaj prostega časa za obisk številnih trgovinic, obrtniških delavnic, kavarnic, čevapdižnic….  Večerni prihod v hotel na Iliđi, večerja in nočitev.

2. dan: SARAJEVO – VISOKO – JAJCE – SLOVENIJA

Po zajtrku vožnja na Visoko, kjer bomo prisluhnili zgodbi, ki je nastala po ideji pisca in arheologa Semirja Osmanagića, ki trdi, da se v tem predelu nahaja več piramid.  Sprehodili se bomo do piramide Sonca, ki so jo po njegovih prepričanjih verjetno zgradili starodavni Iliri pred približno 12.000 leti. Zgodba je v javnosti naletela na precej kritik, saj so nasprotniki mnenja, da gre za naravno stvaritev, kjer ni bilo prisotno delo človeških rok. Sprehodili se bomo tudi skozi podzemne tunele ter poskušali začutiti ali se na tem območju resnično čuti posebna energija.  Sledi vožnja do Jajca, kjer se zlivata reki Pliva in Vrbas. Prav tukaj je bil med drugo svetovno vojno II. kongres AVNOJ-a, na katerem je bila ustanovljena tretja jugoslovanska država. Slovi tudi po čudovitem slapu, ki se nahaja čisto v centru mesteca. Ogledali si bomo mesto in muzej Avnoja. Po ogledih vožnja domov, prihod v večernih urah.

CENA: POKLIČITE ZA CENO (02/843 0551, ilona@pohorje-turizem.com)

*Cena je odvisna od kraja odhoda, termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko prilagodi željam skupine

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz s turističnim avtobusom, polpenzion  v hotelu 3* (dvoposteljne sobe), lokalno vodenje v mestu Sarajevo, vse ostale oglede po programu, vstopnino za voden ogled arheološkega parka Visoko, obisk muzeja Avnoja, vodenje in organizacijo izleta.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...