GRADOVI JUŽNE ČEŠKE

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
2
Prevoz:
Avtobus
Cena:

1. dan: SLOVENIJA – ČEŠKI KRUMLOV – ČEŠKE BUDEJOVICE

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz kraja po dogovoru. Vožnja čez ozemlje Avstrije, v smeri Linza ter naprej na Češko, do Češkega Krumlova, kamor bomo prispeli v dopoldanskem času. Mesto se iz dneva v dan bolje uveljavlja kot pomembna turistična destinacija, tako za češke, kot za tuje turiste. Temu se seveda ni čuditi, saj je mesto, ki se  nahaja na slikoviti okljuki reke Vltave, skoraj v popolnosti takšno, kot je bilo pred pol tisočletja. Že leta 1963 so ga uvrstili med zgodovinsko pomembna mesta, od  leta 1992 pa je pod zaščito UNESCA.  V samem mestnem jedru je preko 300 zgodovinskih zgradb, kar mu daje edinstveno vzdušje, k čemu pa veliko dodajo tudi številne prireditve, ki se tukaj odvijajo skozi vse leto. Zagotovo je najpomembnejša znamenitost mesta Krumlovski grad, ki datira v 14. Stoletje. Štejejo ga med najpomembnejše kulturno zgodovinske spomenike Evrope. V okviru gradu najdemo različne muzeje in galerije, v poletnih mesecih pa se spremeni v živahno prizorišče koncertov in različnih predstav. Sprehodili se bomo skozi grajske sobane, nato pa skozi mesto in si vzeli nekaj prostega časa za nakup suvenirjev. Popoldne vožnja do Čeških Budejovic, nastanitev v hotel,  čas za osvežitev. Ogled mesta. Očaral vas bo veličasten osrednji trg, okoli katerega so prekrasna pročelja gotskih, renesančnih in baročnih stavb. Sprehodili se bomo do Črnega stolpa in si vzeli čas za nakupe ali kavo. Večerjo si bomo privoščili v tipični češki pivnici ob vrčku domačega piva in specialitetah tipične staro češke kuhinje. Nočitev.

2.dan: ČEŠKE BUDEJOVICE – HLUBOKA – SLOVENIJA

Po zajtrku sledi obisk pivovarne Budejovicki Budwar, kjer se bomo prepričali o njihovi 750 letni tradiciji proizvodnje piva, ki ga bomo tudi pokušali.  Vožnja do gradu Hluboka, ki s svojo podobo spominja na sam angleški Windsor in velja za najlepši grad na južnem Češkem. Sprehodili se bomo skozi park in si ogledali sobane. V popoldanskih urah vožnja nazaj proti domu,  kamor bomo prispeli v večernih urah.

CENA: POKLIČITE ZA CENO (02/843 0551, ilona@pohorje-turizem.com)

*Cena je odvisna od kraja odhoda, termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko prilagodi željam skupine

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz s turističnim avtobusom, nočitev z zajtrkom v hotelu 3*  (dvoposteljne sobe),  1 x večerjo v pivnici v čeških Budejovicah, vse oglede po programu, vstopnine za ogled gradov Češki Krumlov in Hluboka, ogled pivovarne in pokušnjo piva, vodenje in organizacijo ekskurzije.

MOŽNA DOPLAČILA:  namestitev v 1/1 sobi, riziko odpovedi.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...