PRAGA IN GRADOVI JUŽNE ČEŠKE

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
3
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Na tridnevnem potepu po Češkem se bomo naužili fascinantnih praških vedut ter spoznali kako polna turistov so njihova mesta. Uživali bomo ob pogledu na srednjeveške gradove ter se razvajali s tipično češko kulinariko in odličnim pivom!

 1. dan : SLOVENIJA – PRAGA

Odhod avtobusa v zgodnih jutranjih urah iz kraja po dogovoru. Vožnja čez ozemlje Avstrije ter naprej na Češko, do njihove prestolnice Prage.  Skozi Smodniška vrata (Prašná brána), se bomo kot nekdaj češki kralji sprehodili do Staromestnega trga (Staroměstské náměstí), in si ogledali Staromestno hišo (češko Staroměstská radnice), znamenito Astronomsko uro (Pražský orloj) in Tinsko cerkev (Týnský charm). Pot bomo nadaljevali do Židovske četrti (Josefov) in se sprehodili mimo sinagog ter muzeja, v okviru katerega je najstarejše Židovsko pokopališče v Evropi. Nekaj prostega časa, nato nadaljevanje z ogledi. Raziskovanje mesta bomo nadaljevali na Karlovem mostu (Karlův most), ki je najbolj obiskana in živahna točka v mestu. Na bližnjem otoku Kampa (Ostrův Kampa ), ob reki Vltavi, bomo spoznali, da obstajajo tudi Praške Benetke (Pražské Benátky). Dan bomo zaključili z ogledom Vaclavskega trga (Václavské náměstí), ki poleg številnih spomenikov in drugih pomembnih objektov (spomenik Svetega Vaclava, Narodni muzej), premore še številne trgovine, butike in kavarne.  Zvečer nastanitev v hotel, čas za osvežitev. Večerja v pivnici. Nočitev.

2. dan: PRAGA – ČEŠKE BUDEJOVICE 

Po zajtrku vožnja na Hradčane (Hradčany), kjer si bomo ogledali zunanjost Strahovskega samostana (Strahovský klášter) in Lorete (Pražská Loreta). Sledi obisk Praškega gradu (Pražský hrad), z ogledom katedrale sv. Vida (katedrála sv. Víta, Václava a Vojtěcha), Zlate uličke (Zlatá ulička), bazilike in samostana sv. Jurija (bazilika a klášter sv. Jiří), Stare kraljeve palače (Starý Královský palác) in Plečnikovih vrtov. Nekaj prostega časa za kosilo,  popoldne vožnja proti Češkim Budejovicam. Nastanitev v hotel, čas za osvežitev, nato večerni sprehod skozi mesto, ki ima lep srednjeveški videz. Večerja in nočitev.

3. dan: ČEŠKE BUDEJOVICE – HLOUBOKA – ČESKÝ KRUMLOV – SLOVENIJA

Po zajtrku obisk gradu Hlouboka, ki s svojo podobo spominja na sam angleški Windsor. Sledi vožnja do Češkega Krumlova (Český Krumlov). Mesto se iz dneva v dan bolje uveljavlja kot pomembna turistična destinacija, tako za češke, kot za tuje turiste. Temu se seveda ni čuditi, saj je mesto, ki se  nahaja na slikoviti okljuki reke Vltave, skoraj v popolnosti takšno, kot je bilo pred pol tisočletja. Že leta 1963 so ga uvrstili med zgodovinsko pomembna mesta, od  leta 1992 pa je pod zaščito UNESCA.  V samem mestnem jedru je preko 300 zgodovinskih zgradb, kar mu daje edinstveno vzdušje, k čemu pa veliko dodajo tudi številne prireditve, ki se tukaj odvijajo skozi vse leto. Zagotovo je najpomembnejša znamenitost mesta Krumlovski grad, ki datira v 14. Stoletje. Sprehod skozi mesto, čas za kosilo in nakup suvenirjev. Popoldne vožnja proti domu, prihod v večernih urah.

CENA: POKLIČITE ZA CENO (02/843 0551, ilona@pohorje-turizem.com)

*Cena je odvisna od kraja odhoda, termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko prilagodi željam skupine

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz s turističnim avtobusom, stroške cestnine in voznika,  1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v Pragi, 1 x polpenzion v hotelu 3*** v Čeških Budejovicah/ (dvoposteljne sobe),  1 x večerjo v pivnici v Pragi, vse oglede po programu, vstopnino za ogled Hradčanov in gradu Hluboka, vodenje in organizacijo ekskurzije.

MOŽNA DOPLAČILA:  namestitev v 1/1 sobi, riziko odpovedi,  CORIS nezgodno zavarovanje z asistenco.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...