ZLATA PRAGA

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
2
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Prestolnici in največjemu mestu republike Češke pogosto pravimo »Zlata Praga« in s tem imenom, izvirajočim od neštetih zlatih jabolk na praških stolpih, zajemamo izredno lepoto mesta, s čudovitimi stavbami in izjemno lego. Ko nas pot zanese mimo »Staromestskih namesti«, se lahko v mislih vrnemo za par stoletij nazaj in si pričaramo življenje iz časa čeških knezov. Mesto še danes, sicer z obnovljeno podobo, deluje nostalgično in morda je čar Prage ravno v tem. Treba jo je obiskati in začutiti utrip, se sprehoditi preko Karlovega mostu, na njem poljubiti neznanca ali pa obiskati Švejkovo pivnico.

1. dan: SLOVENIJA – PRAGA

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz kraja po dogovoru. Vožnja v smeri Šentilj – Dunaj – Jihlava, do češke prestolnice Prage, kamor bomo prispeli v dopoldanskih urah. Sledi ogled mesta. Skozi »prašno brano« (Smodniški stolp), se bomo kot nekdaj češki kralji sprehodili do »Staromestskih namesti« (Staromestni trg) in si ogledali  najstarejši del mesta (Mestno hišo, Tynsko cerkev, …). Pot bomo nadaljevali mimo Židovske četrti in si ogledali zunanjost sinagog, ki nas spominjajo na čas, ko so v tem delu mesta vladali Židje. V getu je danes urejen muzej, v okviru katerega je najstarejše židovsko pokopališče v Evropi. Po Karlovi ulici bomo pot nadaljevali naprej  čez  Karlov most, ki je najbolj obiskana in živahna točka v mestu. Stopili bomo do baročne Male Strane, ki jo krasi baročna cerkev Sv. Mikulaša. Popoldne  sprehod čez Vaclavske namesti (največji trg v mestu), ki ima zanimivo zgodovino.  Danes predstavlja središče dogajanja, s številnimi trgovinami, kafiči, restavracijami, ….Prosto za nakupe. Nastanitev v hotel, čas za osvežitev. Večerja v tipični češki pivnici,  nočitev.  

2. dan: PRAGA – SLOVENIJA

Po zajtrku nadaljevanje z ogledi mesta. Obisk Hradčanov (praški grad) in ogled naslednjih znamenitosti (zunanjosti): Strahovski samostan, kapela Loreto, katedrala sv. Vita (notranjost), Zlata ulica (Zlatna ulička), romanska cerkev sv. Jurija (notranjost), Plečnikovi vrtovi, Jagelonska dvorana (notranjost),… Prosto za kavo, kosilo in nakupe. Popoldne vožnja domov, prihod v večernih urah.

CENA: POKLIČITE ZA CENO (02/843 0551, ilona@pohorje-turizem.com)

*Cena je odvisna od kraja odhoda, termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko prilagodi željam skupine

CENA VKLJUČUJE:

  • nočitev z zajtrkom v hotelu 3* (dvoposteljne sobe);
  • večerjo v pivnici + vrček piva;
  • vse oglede po programu;
  • vstopnine za: katedralo Sv. Vida, Jagelonsko dvorano, Zlato ulico in Plečnikove vrtove,
  • vodenje in organizacijo ekskurzije,
  • DDV.

 

MOŽNA DOPLAČILA:

  • CORIS zavarovanje z asistenco v tujini,
  • RIZIKO ODPOVEDI,
  • Namestitev v enoposteljni sobi.

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA SO SESTAVNI DEL PONUDBE IN SO VAM NA VOLJO NA NAŠI SPLETNI STRANI!

PLAČILNI POGOJI: Nudimo vam možnost obročnega plačila in sicer na 3 obroke, na osnovi plačilnih nalogov. Plačilo zadnjega obroka do 8 dni pred odhodom, ostalo po dogovoru. Plačilne naloge boste prejeli po pošti.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...