BERLIN

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
5
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Berlin je glavno mesto Nemčije in ena od 16 nemških zveznih dežel. S 3,4 milijona prebivalcev je največje mesto v državi in drugo največje mesto v Evropski uniji. Mesto leži ob rekah Spree in Havel na severovzhodu Nemčije. Zvezna dežela Berlin v celoti leži znotraj zvezne dežele Brandenburg. Prva dokumentirana omemba Berlina datira v 13. stoletje. V svoji zgodovini je bilo prestolnica Pruskega kraljestva, Nemškega cesarstva, Weimarske republike in Tretjega rajha. Število prebivalcev mesta pred drugo svetovno vojno ocenjujejo na 4,5 milijona. Med letoma 1949 in 1990 je bilo mesto razdeljeno na Vzhodni in Zahodni Berlin. Vzhodni Berlin je bil prestolnica Vzhodne Nemčije, zahodni pa eksklava Zahodne, obkrožen z berlinskim zidom. Po združitvi Nemčije je ponovno postalo prestolnica celotne države. Danes je Berlin eno najpomembnejših kulturnih, političnih, gospodarskih in prometnih središč Evrope, prav tako pa center dogajanj, možnosti nakupov  in zabave za mlade.

1.dan: SLOVENIJA – NÜRNBERG

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah, vožnja čez Avstrijo v Nemčijo, v smeri Regensburga do Nürnberga. Ogled mesta. Gre za drugo največje bavarsko mesto z zanimivim mestnim jedrom, ki ga na dva dela deli reka Pegnitz. Sprehodili se bomo skozi srednjeveško obzidje, mimo Staromestne hiše, do cerkve Sv. Sebalda in Sv. Lorenza. Zanimiv bo tudi osrednji trg, ki predstavlja središče mesta in je prizorišče številnih dogajanj. Obiskali bomo tudi hišo Albrechta Duererja (1471-1528), ki je svoj čas tukaj živel in ustvarjal. Ogledali si bomo multivizijo o njegovem delu in življenju. Nekaj prostega časa za kosilo, nato nadaljevanje poti do Berlina. Večerni prihod, nastanitev v hotel v zahodnem delu mesta, blizu znane avenije Ku’damm (Kurfürstendamm), središča trgovin, dogajanja, kafičev, lokalov, ….  Večerja, nato odkrivanje nočnega življenja v mestu.

2.dan: BERLIN 

Po zajtrku se bomo podali na ogled mesta, kjer se stikajo številni svetovi, kulture in življenjski stili. Vožnja mimo Spominske cerkve (Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche) in železniške postaje ZOO, mimo Tehnične univerze (Technische Universität Berlin) in skozi park Tiergarten (»Živalski vrt«) mimo Siegessäule v Vladno četrt, ki jo krasijo predsedniška palača in rezidenca, palača zveznega kanclerja in kot najbolj slavna zgradba Reichstag. Silovita stavba je okrašena z veliko stekleno kupolo, ki se dviguje nad osrednjo parlamentarno dvorano (povzepli se bomo na vrh). V bližini se nahajajo tudi znamenita Brandenburška vrata (Brandenburger Tor), ki so v času razdelitve na Vzhodni in Zahodni Berlin ostala na nikogaršnji zemlji in so predstavljala simbol razdeljenosti Nemčije, ter spomenik žrtvam holokavsta (Holocaust-Mahnmal). Nekaj prostega časa. Večerja v pivnici (www.lindenbraeu-berlin.de) v okviru super modernega Sony-Centra na Potsdamskem trgu (Potsdamer Platz), ki predstavlja medijsko središče Evrope.  Zabava, nočitev.

3.dan: BERLIN

Po zajtrku ogled znamenitosti v vzhodnem delu Berlina. Najprej ogled katedrale (Berliner Dom), nato se bomo nekaj časa zadržali na Muzejskem otoku. Obiskali bomo Pergamonski muzej (Pergamonmuseum). Gre za zbirke antične arhitekture, okrašene z mozaiki in plastiko. Muzej letno obišče več kot milijon obiskovalcev. Najpomembnejši eksponat je odličen primer helenistične umetnosti Pergamonski oltar iz 2. st. pr. n. št. Sledil bo ogled nekdanje Palače (vzhodnonemške) republike (Palast der Republik). Sprehod čez Alexendarplatz, ki slovi po Rdeči mestni hiši (Rotes Rathaus) ter 368 m visokem TV stolpu (Fernsehturm Berlin, obisk vrteče se ploščadi z restavracijo na višini 204 m). Sprehod po aveniji Unter den Linden (»Pod lipami«), ki vodi do Brandenburških vrat ter mimo Humboldtove univerze (Humboldt-Universität zu Berlin). Nekaj prostega časa, večerja, nočni Berlin, … nočitev.

4.dan: BERLIN –  POTSDAM – BERLIN        

Po zajtrku  vožnja do POTSDAMA, ogled dvorca SANSSOUCI, nekdanje poletne rezidence kralja Friderika II, kjer se je predajal kulturnim užitkom. Krajši sprehod skozi mesto.  Popoldne povratek v Berlin, obisk prestižne četrti na Friedrichstrasse, nato  obisk muzeja Checkpoint Charlie – točka delitve mesta na vzhod in zahod (berlinski zid in zgodovina). Nekaj prostega časa, po želji obisk Živalskega vrta (doplačilo).  Vožnja v hotel, večerja, poslovilna zabava. Nočitev.

5.dan: BERLIN – WEIMAR

Po zajtrku slovo od mesta. Vožnja do Weimarja. Seznanili se bomo z Weimarsko republiko, ki je pomenila ime za republiko Nemčijo, nastalo po prvi svetovni vojni v Berlinu. Obiskali bomo tudi GOETHE -JEVO hišo, v kateri je umetnik živel, danes je v njej muzej. Gre za arhiv Goethejevih in Schillerjevih del.  Nekaj prostega časa,  nato vožnja domov. Prihod domov v kasnejših večernih urah.

CENA: po dogovoru, za izračun nas pokličite ali pošljite povpraševanje.

CENA VKLJUČUJE:

 • prevoz z visokopodnim turističnim avtobusom (50 sedežni),
 • cestne pristojbine po Sloveniji, stroške go boxa v Avstriji in davka po Nemčiji,
 • 3 x polpenzionsko namestitev v hotelu 3* v Berlinu,
 • 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3 * v Berlinu,
 • 1 x večerjo v pivnici v Berlinu,
 • vse oglede zunanjosti po program,
 • vstopnine za: Duerjevo hišo, Pergamonov muzej, dvorec Sanssouci, Goethejevo hišo, vzpon na kupolo parlamenta, muzej Check point Charlie;
 • vodenje organizacijo ekskurzije,
 • CORIS nezgodno zavarovanje z asistenco, DDV.

 

MOŽNA DOPLAČILA:

 • za obisk Živalskega vrta 9 EUR/ osebo,
 • odstopnina = 4% cene aranžmaja.

 

***SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA SO SESTAVNI DEL PROGRAMA.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...