JUŽNA DALMACIJA – ČRNA GORA

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
5
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Tisti, ki iščejo raj na zemlji, morajo priti v Dubrovnik«, je nekoč zapisal Bernard Shaw, opijanjen od zakladov, ki jih v svojih nedrjih skriva mesto z enkratno kulturno-zgodovinsko preteklostjo, obdano z morjem in soncem. Mesto, ki je bilo dolga stoletja država zase. Mesto, ki si je z zadnjimi močmi izborilo svoj obstoj tudi v zadnji balkanski vojni. Dubrovnik je mesto, ki mu ni enakega v Evropi. Je mesto za vselej. Ponovno živi svojo zgodovino, turizem pa mu daje življenje. Dajte mu priložnost in ga odkrijte z nami.

1.dan: MARIBOR – DUBROVNIK – BUDVA

Odhod avtobusa predvidoma ob polnoči iz Maribora.  Vožnja do mejnega prehoda  Gruškovje ter naprej mimo Zagreba in Splita, do Dubrovnika. Dopoldanski prihod v mesto. Podali se bomo na vodeni ogled mesta, »bisera Jadrana« in si ogledali naslednje znamenitosti: Mestna vrata Pile, frančiškansko cerkev z lekarno iz 14. stoletja, cerkev sv. Vlaha, knežji dvor, palačo Sponza, Orlandov steber, . Seveda ne bomo pozabili na opevani Stradun in na ulico Prijeko, ki je menda najbolj pristna ulica srednjeveškega Dubrovnika. Po ogledih nekaj prostega časa za kosilo ali sladoled. Priporočamo pa vam vsekakor še sprehod po srednjeveškem mestnem obzidju.  Popoldne vzpon z žičnico na hrib Srđ, ki leži v zaledju mesta in ponuja prekrasen razgled. Ko se bomo vrnili nazaj v mesto, se bomo v stari mestni luki vkrcali na ladjico in se zapeljali na otok Lokrum, poznan tudi kot otok ljubezni. Med drugimi ga je v preteklosti obiskala tudi Habsburška ceasrica Sissi. Ponudil nam bo izrazit vonj borovcev, ki ga poraščajo, predvsem pa boste lahko uživali ob skoku v sinje modro morje. Pozno popoldne nastanitev v hotel v okolici mesta, čas za osvežitev. Večerja, nato odkrivanje nočnega življenja v Dubrovniku, čas za zabavo. Nočitev.

2.dan: DUBROVNIK – KOTOR – BUDVA 

Po zajtrku nadaljevanje vožnje mimo Konavelj in obmorskega mesteca Cavtat proti Črni gori. Obvozili bomo slikovit del zaliva Boke Kotorske, spoznali staro pomorsko mesto Kotor, ki ima 4 km dolgo obzidje. Sprehodili se bomo skozi mesto ter si ogledali Pomorski muzej. Nekaj prostega časa, nato nadaljevnaje poti do Budve. Popoldanski prihod, nastanitev v hotel. Čas za kopanje. Večerja v hotelu, sledi nočni potep po ulicah Budve, kjer se vedno dogaja… Nočitev.

3.dan: BUDVA – SVETI ŠTEFAN – MILOČER – CETINJE – LOVČEN – NJEGUŠI

Po zajtrku sledi poldnevni izlet. Zapeljali se bomo do polotoka Sv. Štefana, ki je cilj za petične goste iz vsega sveta. Tudi mi se bomo za nekaj časa pomešali med njih. Mimo dvorca Miločer, ki je bil nekdanja rezidenca Aleksandra Karađorđeviča, bomo pot nadaljevali do mesteca Cetinje. Mesto je poznano kot nekdanja stara prestolnica Črne gore. Ogled Njegoševe rezidenco, nato vzpon na planino Lovčen (1.574 m),  ogled grobnice in mavzoleja domačega junaka in pesnika Petra II. Petroviča Njegoša. Oglede bomo zaključili v simpatični vasici Njeguši, kjer bomo poskusili njihov pršut in sir. Popoldanski prihod nazaj v hotel v Budvi, popoldne prosto za kopanje. Večerja v tipični lokalni konobi, z domačimi specialitetami. Nočna Budva, nočitev.

4.dan: BUDVA – SKADARSKO JEZERO – BUDVA 

Po zajtrku poldnevni izlet na Skadarsko jezero.  Gre za področje nacionalnega parka, ki je z reko Bojano povezano z morjem. Dve tretjini jezera sta ozemlju Črne Gore, ena tretjina pa sodi pod Albanijo. Povprečna globina je 8m, jezero je dom več kot 260 vrstam ptic. Vožnja z ladjico po jezeru do otočka, kjer je bil nekoč zapor. Zanimiva bo zgodba o zapornikih, na ladjici pa nam bodo med vožnjo postregli z domačimi prigrizki. Sicer pa si bomo po izletu privoščili še odlično ribjo čorbo in poskusili izvrstnega dimljenega krapa – specialiteto skadarskega območja. Popoldanski prihod nazaj v Budvo, čas za kopanje. Večerja v hotelu, poslovilna zabava na ulicah Budve…Nočitev.

5.dan: BUDVA – SPLIT – MARIBOR 

Po zajtrku čas za poslovilni skok v morje, vožnja domov čez Kotorski zaliv (s trajektom), v smeri Dubrovnika do Splita. Krajši ogled mesta in čas za kosilo. Popoldne nadaljevanje poti, prihod v Maribor v kasnejših večernih urah.

CENA: po dogovoru, za izračun nas pokličite ali pošljite povpraševanje.

CENA VKLJUČUJE:

 • avtobusni prevoz z udobnim turističnim avtobusom (50 sedežni),
 • 3 x polpenzionsko namestitev v hotelu 3* v Dubrovniku ter v Budvi,
 • 1 x nočitev z zajtrkom v Budvi v hotelu 3*,
 • tipično črnogorsko večerjo v konobi v Budvi,
 • obvezno lokalno vodenje za ogled Dubrovnika,
 • vstopnino za ogled lekarne v Dubrovniku, vožnjo z vzpenjačo na Srđ, Pomorski muzej v Kotorju, Njegošev muzej v Cetinju in na Lovčenu,
 • degustacijo pršuta in sira v Njeguših,
 • vožnjo z ladjico na otok Lokrum,
 • izlet na Skadarsko jezero, vožnja z ladjico, prigrizki ter kosilo,
 • vse ostale oglede zunanjosti po program,
 • vodenje in organizacijo potovanja,
 • osnovno nezgodno zavarovanje potnikov,
 • zavarovanje v tujini z asistenco Coris,

NEOBVEZNA DOPLAČILA: Zavarovanje rizika odpovedi turističnega aranžmaja (4 % cene aranžmaja). Enoposteljna soba 25 EUR /noč.

Splošni pogoji in navodila so sestavni del programa in so vam kot posebna tiskana priloga na voljo na naši spletni strani.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...