POTEP PO LOMBARDIJI

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
4
Prevoz:
Avtobus
Cena:

V najbogatejših italijanskih deželah vlada popolno ravnotežje med mestom in pokrajino. Lombardija se deli na Padsko nižino in gorovje visokih Alp, v njenem osrčju leži Milano, italijanska modna in finančna metropola. Drugod pa raztresena mesteca združujejo srednjeveška središča z industrijsko okolico. Prekrasno naravo lahko najdemo ob jezerih, ki krasijo velike alpske doline severno od Milana.  

1. dan: MARIBOR – MILANO

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz Celja. Vožnja v smeri Italije, do Milana, kamor bomo prispeli v opoldanskem času.  Ogled prestolnice Lombardije. Hkrati je to tudi prestolnica svetovne mode, kulture in glamurja. V mestu najdete vrhunsko opremljene butike za največja imena svetovne mode – Gucci, Prada, Versace, Fendi,…Tukaj je v cerkvi Santa Maria della Grazia Leonardo da Vinci naslikal »Zadnjo večerjo«, v Scali, slavni operi, pa so nastopali največji svetovni operni pevci, od Caruzza, Marie Calas do Pavarottija. Sprehodili se bomo do gradu Sforzesco, ki datira v 15. Stoletje, krasi ga prekrasen park.  Ogledali si bomo zunanjost »Milanske skale« ter se sprehodili po ulici Viktorja Emanuela, kjer domujejo že našteti slavni oblikovalci mode s svojimi prestižnimi butiki. Nekaj prostega časa za kavo, morebitne nakupe in samostojne oglede.  Zvečer nastanitev v hotel, večerja in nočitev.

2. dan: MILANO – ARONA – STRESA – BOROMEJSKI OTOKI – MILANO

Zajtrk. Čas za preostale oglede v Milanu, nato vožnja proti jezeru Maggiore. Ob poti ogled mesta Arona, ki leži ob jezeru in je poznano kot rojstni kraj Karla Boromejskega, znanega kardinala ter enega izmed voditeljev katoliške reformacije v 16. Stoletju. Sprehod do njegovega spomenika, nekaj prostega časa. Popoldanski prihod v Streso, nastanitev v hotel, čas za kopanje v jezeru. Večerja in nočitev (možnost za obisk kakšnega kluba ali diskoteke, po predhodnem dogovoru z razrednikom).

3. dan: STRESA – BOROMEJSKI OTOKI – STRESA

Zajtrk, nato bomo dan namenili spoznavanju drugega največjega italijanskega jezera – jezera Maggiore, ki s svojimi naravnimi lepotami in mestnimi središči sodi med najlepša evropska jezera.  Stresa je poznana tudi po lepoti svojih vrtov, jezerski promenadi in srednjeveških vilah.  Vkrcali se  bomo na ladjico in se  odpravili na križarjenje po jezeru. Odkrivali in raziskovali bomo Boromejske otočke (otok Madre, otok Bella in otok Ribičev…). Očarale nas bodo tudi mogočne otoške vile s svojimi vrtovi. Najprivlačnejši med Boromejskimi otoki je Isola Bella, kjer je bil goli kamen vse do 17. stoletja, ko je grof Cralo III. Boromeo sklenil, da ga bo spremenil v rajski vrt za svojo ženo Isabello. Po ogledih nekaj prostega časa, nato povratek v Streso. Možnost kopanja, večerja in nočitev v hotelu.

4. dan: STRESA – BERGAMO – MARIBOR

Po zajtrku vožnja proti domu, ob poti obisk mesta Bergamo, ki sestoji iz dveh delov: iz starega mesta na griču, Bergamo Alta, in sodobnejšega, Bergamo Bassa. Večina znamenitosti se nahaja v Bergamo Alta na Piazza Vecchia, za katerega je bil francoski pisatelj Stendhal prepričan, da je najlepši kraj na zemlji. Obdajajo ga prikupne srednjeveške stavbe, med katerimi je tudi cerkev Santa Maria Maggiore, ki ima izjemno okrašeno notranjost, katero si bomo tudi ogledali. Poleg cerkve stoji Capella Colleoni, katere strop krasijo freske slikarja Tiepola. Sprehod po ulici Via Pignolo proti Bergamo Bassa. Tam stoji Accademia Carrara, ena najpomembnejših in najmanj znanih umetnostnih galerij v severni Italiji. V njej so razstavljena dela mnogih največjih italijanskih mojstrov (Botticelli, Tizian, Rafael). Po ogledih nekaj prostega časa za kosilo v lastni režiji. Popoldne vožnja domov, prihod v večernih urah.

CENA: po dogovoru, za izračun nas pokličite ali pošljite povpraševanje.

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz s turističnim avtobusom (50 sedežni), 3 x polpenzion v hotelu 3* (več posteljne sobe), , ladjico za Boromejske otoke ter vstopnine za oglede na otokih (vila na otoku Bella in Madre), ogled cerkve v Bergamu,  vse ostale oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja.

MOŽNA DOPLAČILA: za Coris nezgodno zavarovanje z asistenco 7,75 EUR, riziko odpovedi 4% cene.

*SPLOŠNI POGOJI SO SESTAVNI DEL PONUDBE IN SO VAM NA VOLJO NA SPLETNI STRANI AGENCIJE.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...