MALTA SRCE MEDITERANA

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
5
Prevoz:
Letalo
Cena:

Malta je bila zaradi svojega ključnega strateškega položaja sredi Sredozemskega morja v vsej svoji zgodovini križišče zelo različnih kultur. Od neolitika naprej so otočju gospodarili Feničani, Rimljani, Arabci, Normani, Bizantinci, malteški vitezi (ivanovci), ki so dali otočju svojstven pečat, Francozi in Angleži. Na otočju je leta 60 doživel brodolom sveti Pavel, ki je na otoke prinesel krščanstvo. Katoliška vera je sedaj uradna in najpogostejša vera na Malti. V današnjih časih se je Malta razvila v eno izmed najbolj priljubljenih in živahnih turističnih destinacij.  

Dežela na treh otokih na obrobju Evrope :

Prvi dan:   MARIBOR – DUNAJ – MALTA (ST. JULIAN)

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz Maribora. Vožnja do letališča Dunaj. Predvideni let za Malto z letalskim prevoznikom AIR MALTA.  Transfer iz letališča do hotela v kraju St. Julian, od koder se ponuja prekrasen razgled na mesto Valetta.  Namestitev v sobe, čas za osvežitev. Nato se bomo odpravili na krajši izlet z ladjico: panoramska vožnja mimo Grand Harbour-ja, naravnega otoškega pristanišča, ki svojemu namenu služi že iz časov Feničanov. Čas za kopanje v morju. Večerja v hotelu, nočitev.

Drugi dan: ST. JULIAN – VALETTA – ST. JULIAN 

Po zajtrku bomo namenili čas za ogled glavnega mesta Malte – Valetta, ki jo imenujejo tudi ″mesto trdnjava″ in ″mesto, ki so ga zgradili gospodje za gospode″.  Predstavlja upravno in trgovsko središče Malteških otokov. Ima zelo bogato zgodovino, mnogo zanimivih utrdb in palač in je na seznamu Unescove svetovne kulturne dediščine. Najpomembnejše zgradbe so: Katedrala sv. Janeza Krstnika, ki je bivša samostanska cerkev malteškega viteškega reda, Palača Auberge de Castille, v kateri je bila rezidenca kastiljske lože reda malteških vitezov, sedaj pa je v njej sedež predsednika vlade, Palača velikega mojstra, v kateri je sedež malteškega parlamenta, Narodni muzej, mestno obzidje in utrdbe, od katerih je najbolj znana Trdnjava Saint Elmo…Po ogledih vožnja v hotel, čas za kopanje.  Večerni prihod v hotel, večerja v tipični lokalni restavraciji ob živi glasbi.  Nočitev.

Tretji dan: ST. JULIANS – MOSTA – MDINA – RABAT – BLUE GROTTO (MODRA JAMA) – MARSAXLOKK – ST. JULIANS 

Po zajtrku se bomo odpravili na celodnevni izlet. Popeljali se bomo do mesteca Mosta, ki se lahko pohvali s tretjo največjo stolno cerkvijo na svetu, imenovano Rotunda Santa Marija Assunta. Ogled cerkve s prekrasno kupolo, ki je mojstrsko delo. Naslednja točka ogleda bo srednjeveško mestece Mdina, nekdanja prestolnica Malte, ki se nahaja v osrednjem delu otoka, obdano s srednjeveškim obzidjem. Ogled katedrale Sv. Pavla ter ostalih znamenitosti. Pot nas bo peljala naprej v mestece Rabat, kjer si bomo ogledali katakombe Sv. Pavla, ki je po brodolomu leta 60 n.št. tukaj preživel tri mesece in tako na otok prinesel krščansko vero. Ogledali si bomo tudi neolitske templje. Sledi obisk znamenite Modre jame, ki leži na jugozahodnem delu otoka. Odlikujejo jo živo pisane barve morske vode v njej, vse od svetlih, turkiznih, do temno modrih. Vožnja z ladjico pod oboki do jame. Zadnja točka ogleda bo ribiška vasica Marsaxlokk. Večerni prihod nazaj v hotel, večerja , nočitev.

Četrti dan: torek: ST JULIAN  – OTOK GOZO (XAGHRA – CALYPSO – RAMLA – MARSHALL – VIKTORIJA  – DWEJRA – XLENDI) – ST. JULIAN

Po zajtrku se bomo odpravili na celodnevni izlet na otok Gozo. V kraju Cirkewwa se bomo vkrcali na trajekt in se zapeljali po modri laguni med številnimi otočki. Prva točka ogleda na otoku bo vasica Xaghra, poznana po Ggantijevih neolitskih templjih. Nadaljevali bomo do jame Calypso, ki se v grški mitologiji veže na legendo o nimfi Calypso. V tej jami je Calypso dolgih sedem let skrivala svojo veliko ljubezen, grškega junaka Odysseja, med tem ko se je on želel vrniti na Itako, k svoji pravi ljubezni Penelope… Poskušali bomo podoživeti ljubezensko zgodbo, nato pa se bomo odpravili v mestece Ramla, ki slovi po najlepših plažah.Čas za kavo. Skozi kraj Mashall, nas bo pot vodila do mesta Viktorija, ki predstavlja upravno središče otoka Gozo. Ogled srednjeveške Citadelle,  Sledi ogled famoznega Azurnega okna – Dwejra, ki predstavlja pravi naravni fenomen, katerega je v tisočletjih svojega delovanja ustvarila narava: morje, veter in sonce. Zadnja točka ogleda na otoku bo slikovita vasica Xlendi. Sledi vožnja s trajektom nazaj do pristanišča Cirkewwa in avtobusni transfer v hotel.  Možnost kopanja v morju, večerja, nočitev.

Peti dan: ST. JULIAN  – DUNAJ – MARIBOR

Zgodnji zajtrk v hotelu. Transfer do letališča, let na Dunaj. Popoldanski prihod v Maribor.

CENA: po dogovoru, za izračun nas pokličite ali pošljite povpraševanje.

CENA VKLJUČUJE: avtobusni transfer Maribor – Dunaj – Maribor, letalsko vozovnico na relaciji Dunaj – Malta – Dunaj, letališke pristojbine, 4 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* , 1 x tipično nacionalno večerjo v restavraciji ob glasbi, 3 x večerjo v hotelski restavraciji, vožnjo z ladjico – Grand Harbour, povratno vožnjo s trajektom na otok Gozo, lokalne avtobusne transferje na Malti, vstopnine za naštete oglede,  vsa potrebna lokalna vodenja, CORIS nezgodno zavarovanje z asistenco, spremstvo slovenskega vodnika, organizacijo, riziko odpovedi (odstopnina).

PLAČILNI POGOJI: Možnost obročnega plačila po predhodnem dogovoru.

*Splošni pogoji so sestavni del ponudbe. 

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...