RIMINI

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
4
Prevoz:
Avtobus
Cena:

V okviru našega štiridnevnega potepanja po Italiji bomo spoznali pokrajine Emilija Romanija, Benečija in Marke. Sprehodili se bomo skozi slikovita mesta kot je Ravenna, poznana po številnih mozaikih iz obdobja Bizanca, Padova, ki jo krasi mogočna bazilika Antona Padovanskega, Benetke – mesto za zaljubljene, mondeni Rimini, vse skupaj pa nas bo še posebej navdušila žepna državica San Marino, ki ponuja prekrasen razgled in veliko možnosti za ugodne nakupe. 

1. dan: SLOVENIJA – PADOVA – RIMINI

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz kraja po dogovoru. Vožnja v smeri Ljubljane in Postojne ter naprej mimo Trsta in Benetk do Padove. Dopoldanski čas bomo namenili ogledu mesta, ki ga je vredno obiskati zaradi dveh velikih znamenitosti kot sta Capella Scrovegni, ki jo krasijo Giottove freske ter bazilika Antona Padovanskega, ki je tukaj tudi pokopan. V cerkev bomo vstopili tudi mi in prisluhnili zgodbi o njegovem življenju. Nekaj prostega časa, nato vožnja v Rimini. Popoldanski prihod, nastanitev v hotel in čas za kopanje v morju. Večerja in nočitev v hotelu. Vsekakor pa boste v Riminiju imeli tudi precej možnosti za zabavo, saj mesto slovi po številnih lokalih in diskotekah (obisk možen po odgovoru z razrednikom)!

2. dan: RIMINI – SAN MARINO – RIMINI 

Po zajtrku se bomo odpeljali proti San Marinu – najstarejši evropski republiki, ki leži na hribu Monte Titano (743m) in je cilj številnih obiskovalcev. Privlači jih predvsem majhnost državice (61 km2) in s tem zanimivost državne ureditve. Slovi tudi po pestri zgodovini, saj je San Marino kot neodvisna občina obstajal že v 9. stoletju. Na drugi strani pa zanimivost predstavljajo številne trgovinice in butiki, v katerih je mogoče kupiti spominke, parfume, tekstil, okrasni nakit, …Nekaj prostega časa za kosilo ali samostojne nakupe. Popoldanski prihod v hotel, čas za kopanje, večerja in nočitev.

3. dan: RIMINI – RAVENNA – RIMINI

Po zajtrku bomo dan namenili obisku Ravenne, ki je nekoč bila pristaniško mesto, sedaj je okoli 10 km oddaljena od morja. Svojo najslavnejšo dobo je mesto doživelo  v 5. in 6. stoletju n. št., kot glavno mesto Zahodnorimskega cesarstva in most med rimskim in bizantinskim svetom. V Raveni je pokopan Dante Alighieri, kljub prošnjam Firenčanov, da bi ga prepeljali tja, kjer se je rodil. Sprehod skozi mesto, ogled bazilike San Vitale, grobnice Teoderika Velikega, Glavnega trga ter Dantejevega groba. Nekaj prostega časa, popoldanski prihod nazaj v Rimini, čas za kopanje, večerja in nočitev.

4. dan: RIMINI – BENETKE – CELJE 

Zajtrk in vožnja proti domu. Ob poti bomo obiskali mesto Benetke.  V kraju Punta Sabbioni se bomo vkrcali na ladjico in se zapeljali med otoki Beneške lagune, ki jih krasijo številni kanali in sipine. Ladjica nas bo najprej popeljala na otok Burano, ki se je na prostoru beneške lagune uveljavil z ročno izdelavo čipk. Otok je znan tudi po živobarvnih fasadah hiš in pekarn, kjer izdelujejo tradicionalne piškote. Krajši ogled, sledi nadaljevanje plovbe do otoka Murano.  Poznan je po tradicionalnem izdelovanju steklenih izdelkov. Ogledali si bomo delavnico in postopek ročnega pihanja izdelkov iz muranskega stekla. Naš naslednji ogled bo namenjen večno elegantnim Benetkam, mestu ki očara in vznemirja hkrati. Sprehodili se bomo čez Markov trg, kjer se odvija tradicionalni beneški karneval. Na trgu dominira istoimenska Bazilika, Doževa palača in znameniti Stolp z uro.  Sprehodili se bomo tudi do Mostu Vzdihljajev in poskušali podoživeti zgodbo razvpitega Casanove, silovitega lomilca ženskih src.  Na voljo bo tudi nekaj prostega časa za samostojne oglede in nakupe. V popoldanskih urah se bomo z ladjo  vrnili proti mestu vkrcanja, od koder se bomo z avtobusom odpeljali nazaj proti Sloveniji. Prihod je predviden v kasnejših večernih urah.

CENA: po dogovoru, za izračun nas pokličite ali pošljite povpraševanje.

CENA VKLJUČUJE:

  • avtobusni prevoz s turističnim avtobusom, cestne pristojbine, stroški voznika, DDV,
  • 3 x polpenzionsko namestitev v hotelu *** (več posteljne sobe)/Rimini,
  • oglede zunanjosti po programu,
  • vstopnine za oglede v Ravenni (bazilika San Vitale, Teodorikova grobnica ter Danetejev grob),
  • vožnjo z ladjico v Bentekah ter oglede po programu,
  • vodenje in organizacijo potovanja.

MOŽNA DOPLAČILA: za Coris nezgodno zavarovanje z asistenco, riziko odpovedi 4% cene.

*SPLOŠNI POGOJI SO SESTAVNI DEL PONUDBE IN SO VAM NA VOLJO NA NAŠI SPLETNI STRANI.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...