TOSKANA IN OTOK ELBA

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
5
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Ena najbolj zelenih in gričevnatih italijanskih dežel. V zgodovino je zapisana po bogatem obdobju renesanse, pa tudi po toskanskem narečju, ki je temelj italijanskega knjižnega jezika. Renesansa je pomenila razvoj v vseh smereh: slikarstvu, kiparstvu, arhitekturi, književnosti (Petrarka, Dante) pa tudi v znanosti in ekonomiji. Popeljali Vas bomo v različne kraje, ki vsak zase predstavljajo bogato preteklost in sedanjost te romantične pokrajine. Firence, znane kot biser renesanse, obdobja, ki je bogato zaznamovalo razvoj mest in Toskane v celoti, saj so prav Medičejci pridobili naslov nadvojvod, torej nadvojvodina Toskana. Med potovanjem si bomo ogledali Firenze, Sieno, srednjeveški San Gimignano, Piso, pa tudi otoček Elba, kjer je nekaj svojih dni preživel tudi Napoleon.

1. DAN: SLOVENIJA – SAN GIMIGNANO – SIENA – LIGURSKA OBALA

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz kraja po dogovoru. Vožnja do mejnega prehoda Fernetiči. Po opravljenih mejnih formalnostih nadaljevanje vožnje z vmesnimi postanki po Italiji mimo Benetk, Padove, Bologne in Firenz do San Gimignana kamor bomo prispeli v dopoldanskih urah. Sprehodili se bomo po srednjeveškem mestecu, ki mu pravimo »italijanski Manhattan« z znamenitim hudičevim stolpom. V popoldanskih urah še ogled Siene, prečudovitega mesteca, kjer menda govorijo najbolj knjižno italijanščino ter prodajajo najboljši sladoled. Ogledali si bomo Piazzo del Campo, stolp Mangia, katedralo s krstilnico, mestno hišo…Sledi vožnja do kraja Terme Montecatini, nastanitev v hotel, večerja, nočitev.

2. DAN: OTOK ELBA 

Po zajtrku vožnja do Piombina, kjer se bomo vkrcali na trajekt in odpluli na Elbo. Sledilo bo celodnevno potepanje po »Napoleonovi« Elbi, ki je posebni svet in čar Toskane. Ob krožni panorami bomo občudovali bujno vegetacijo naravno zelo razgibanega otoka. Ogledali si bomo  Napoleonovo vilo v dolini San Martino,  z vlakcem se bomo popeljali v rudnik mineralov v mestecu Porto Azzuro in hkrati videli, kako le te predelajo v nakit. Popoldne  se boste lahko odločili za kopanje ali zgolj sprehod po najdaljši plaži Marine di Campo. Zvečer večerja in nočitev v hotelu. Možnost obiska diskoteke.

3. DAN: OTOK ELBA

Dopoldne prosto za kopanje in poležavanje na plaži. Popoldne pa se bomo odpravili še do Portoferraia, največjega mesta na Elbi. Med sprehodom po mestu bomo odkrivali njegove glavne znamenitosti. Večerja in nočitev v hotelu.

4. DAN: LIGURSKA OBALA – PISA – MONTECATINI TERME

Po  zajtrku vožnja do pristanišča v Portoferraio in povratek s trajektom nazaj do Piombina.  Sledi vožnja ob Ligurskem morju in pisanski nižini do Pise, enega najlepših toskanskih mest ob reki Arno, katerega obdajajo tudi lepi Pisanski griči. V Pisi je začel svoj študij in znanstveno delo Galileo Gallilei. Ogledali si bomo Piazzo dei Miracoli (Trg čudes), kjer stojijo: stolnica, krstilnica in znameniti poševni stolp. Po ogledih vožnja do hotela, večerja in nočitev.

5. DAN: FIRENZE – SLOVENIJA 

Po zajtrku se bomo odpeljali do  Firenz, katere veljajo  za biser  italijanske renesanse. Zapeljali se bomo na Michelangelov trg, odkoder se ponuja krasen razgled nad mestom, zatem pa si bomo pogledali še: stari most, palačo Pitti, trg Signoria, stolnico, znameniti Giottov zvonik… Na razpolago boste imeli tudi nekaj prostega časa za kavico ali nakup spominkov. Pozno popoldne slovo od Firenz in Toskane in vožnja po avtocesti nazaj proti domu, kamor bomo prispeli v kasnejših večernih urah.

CENA: po dogovoru, za izračun nas pokličite ali pošljite povpraševanje.

 CENA VKLJUČUJE:

  • prevoz z udobnim turističnim avtobusom,
  • cestnine in dovolilnice za vstop v toskanska mesta,
  • 4 x polpenzionsko namestitev v hotelu *** v dvo in tro posteljnih sobah,
  • vožnjo s trajektom na otok Elbo na relaciji Piombino – Portoferraio – Piombino,
  • vse oglede zunanjosti po programu,
  • vstopnino za ogled rudnika mineralov na Elbi, Napoleonove vile San Marino in katedrale v Pisi,
  • vodenje in organizacijo potovanja
  • osnovno nezgodno zavarovanje potnikov,
  • zavarovanje v tujini z asistenco Coris,

MOŽNA DOPLAČILA:  enoposteljna soba 20 EUR/dan,  zavarovanje rizika odpovedi turističnega potovanja 4 % cene aranžmaja.

SPOLŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA POTOVANJE so sestavni del programa in so vam na voljo na naši spletni strani.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...