BERLIN IN POTSDAM

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
5
Prevoz:
Avtobus
Cena:

  1. dan: SLOVENIJA – AVSTRIJA…

Odhod avtobusa v večernih urah iz Maribora. Nočna vožnja čez Avstrijo proti Nemčiji…

  1. dan: BERLIN 

…dopoldanski prihod v Berlin. Panoramska vožnja skozi mesto, kjer se stikajo številni svetovi, kulture in življenjski stili. Vožnja mimo Spominske cerkve (Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche) in železniške postaje ZOO, mimo Tehnične univerze (Technische Universität Berlin) in skozi park Tiergarten (»Živalski vrt«) mimo Siegessäule v Vladno četrt, ki jo krasijo predsedniška palača in rezidenca, palača zveznega kanclerja in kot najbolj slavna zgradba Reichstag. V bližini se nahajajo tudi znamenita Brandenburška vrata (Brandenburger Tor), ki so v času razdelitve na Vzhodni in Zahodni Berlin ostala na nikogaršnji zemlji in so predstavljala simbol razdeljenosti Nemčije, ter spomenik žrtvam holokavsta (Holocaust-Mahnmal). Obiskali bomo muzej DDR (Deutsche Demokratische Republik), poznan kot muzej o Vzhodni Nemčiji, kjer so boste seznanili o življenju v srcu komunizma. Sprehod čez Alexendarplatz, ki slovi po Rdeči mestni hiši (Rotes Rathaus) ter 368 m visokem TV stolpu (Fernsehturm Berlin, za plačilo možen obisk na 204 m višine vrteče se ploščadi za obiskovalce z restavracijo). Za konec še sprehod po aveniji Unter den Linden (»Pod lipami«) in nekaj prostega časa. Zvečer nastanitev v hostel, nočitev.

  1. dan: BERLIN 

Zajtrk, vožnja do dela berlinskega zidu, imenovanega East side Gallery, največje umetniške galerije na prostem, kjer so prikazane stvaritve številnih umetnikov, z različnimi motivi, vezanimi na boljši jutri. Sledi obisk Židovskega muzeja, kjer bomo v okviru vodenega ogleda spoznali način judovskega življenja in njihovo pozicijo v nemškem prostoru. Posebnost je sama stavba muzeja, ki je delo svetovno znanega arhitekta Libeskinda. Linija stavbe je zlomljena, kar ji daje tudi ime (ZIGZAG STAVBA). Sledi obisk točke Checkpoint Charlie – najbolj znanega dela Berlinskega zidu. Bil je bil eden najbolj znanih mejnih prehodov v času razdeljenega Berlina med letoma 1945 in 1990, ki je povezoval ameriški in sovjetski sektor in je bil slovito prizorišče pobegov iz vzhodnega Berlina. V okviru Nemškega zgodovinskega muzeja (Deutsches historisches Museum) si bomo ogledali razstavo o protestantizmu (The Luther effect), ki se bo odvijala v okviru praznovanja 500 obletnice protestantizma. Večerja v pivnici Lindenbreau (www.lindenbraeu-berlin.de), v okviru super modernega Sony-Centra na Potsdamskem trgu (Potsdamer Platz), ki predstavlja medijsko središče Evrope. Nočitev v hostelu.

  1. dan: BERLIN 

Po zajtrku nadaljevanje z ogledi znamenitosti Berlina kot so Pariser Platz z Brandeburškimi vrati ter s silovito stavbo Reichtsag, okrašeno z veliko stekleno kupolo, k se dviguje nad osrednjo parlamentarno dvorano (vodeni ogled parlamenta in vzpon na kupolo). Sledi vožnja do spomenika Mahnmal, postavljenega vsem žrtvam holokavsta. Sprehod čez Trg Gendarmenmarkt, ki velja kot eden lepših v mestu. Nekaj prostega časa, sledi ogled katedrale (Berliner Dom), nato se bomo nekaj časa zadržali na Muzejskem otoku. Obiskali bomo Pergamonski muzej (Pergamonmuseum). Gre za zbirke antične arhitekture, okrašene z mozaiki in plastiko. Muzej letno obišče več kot milijon obiskovalcev. Najpomembnejši eksponat je odličen primer helenistične umetnosti Pergamonski oltar iz 2. st. pr. n. št. Za konec nekaj prostega časa na znani aveniji Ku’damm (Kurfürstendamm), ki predstavlja središče trgovin in gostišč.  Nočitev v hostelu.

  1. dan: BERLIN – POTSDAM – MARIBOR 

Po zajtrku ogled baročne palače Charlottenburg, ki so jo izgradili konec 17. stoletja. Palača je bila letna rezidenca kraljice Sophie Charlotte, žene kralja Fridericha I. Vodeni ogled, nato vožnja mimo Olimpijskega stadiona do Potsdama. Ogled zunanjosti dvorcev Sanssouci in Neue Palais, rezidenc kralja Friderika II. Velikega (vladal 1740-1786), utemeljitelja Prusije kot velesile.  Nekaj prostega časa, nato vožnja domov, kamor bomo prispeli v kasnejših večernih urah.

CENA: po dogovoru, za izračun nas pokličite ali pošljite povpraševanje. 

CENA VKLJUČUJE: prevoz z visokopodnim turističnim avtobusom (50 sedežev); cestne pristojbine po Sloveniji, stroške go boxa v Avstriji in davka po Nemčiji;  3 x nočitev z zajtrkom v hostelu (nastanitev v večposteljnih sobah); 1 x večerjo v pivnici v Berlinu/Lindenbraeu (meni po dogovoru!);  vse oglede zunanjosti po programu; vstopnine za: DDR muzej, Židovski muzej, nemški historični muzej (Luthereffekt), ogled Parlamenta in kupole, Pergamonski muzej in Charlottenburg, organizacijo ekskurzije; CORIS nezgodno zavarovanje z asistenco; riziko odpovedi,  DDV.

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA SO SESTAVNI DEL PONUDBE IN SO VAM NA VOLJO NA NAŠI SPLETNI STRANI.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...