CESARSKI DUNAJ TER OBISK TERM WIEN

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
1
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Dunaj je bil dolga stoletja križišče Evrope, kjer se srečata vzhod in zahod in kjer so madžarski golaž, turška kava in starodavni poklončki še vedno krajevni običaji. Celih 600 let so imeli tukaj Habsburžani svoj dvor, sprejemali so odposlance iz oddaljenega Svetega rimskega cesarstva, si prisvajali ozemlja svojih sosedov, odvračali napade sovražnikov, ki so se pogosto končali prav na vratih glavnega mesta. Poleg vseh vojskovanj in diplomatskih spletk pa so Dunajčani ustvarili izjemno kulturen in lagoden življenjski slog, ki je še danes največja mestna privlačnost.

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz kraja po dogovoru. Vožnja mimo Gradca do Dunaja. Najprej bomo obiskali Terme Wien, kjer nam bodo v okviru vodenega ogleda predstavili medicinsko ambulanto, fizično medicino, rehabilitacijski center ter welness studio, kjer izvajajo različne vrste masaž, kopeli, ….Več o termah si lahko ogledate na njihovem spletnem naslovu: www.thermewienmed.at  Sledi vožnja mimo dvorca Schönbrunn, ki je bil letni dvorec oz. rezidenca Habsburžanov in slovi po čudovitem parku. Zapeljali se bomo tudi po znamenitem Ringu, ogled naslednjih znamenitosti: Hofburg, Parlament, Rotovž, Votivna cerkev, Borza, Karlova cerkev,  Opera… Sprehod skozi dvorišča Hofburga, po ulici Graben, do Štefanove cerkve (ogled notranjosti). Prosto za sprehod po znameniti Koroški ulici, kjer vas bo zagotovo pritegnila katera od številnih mestnih trgovin, lahko pa si boste privoščili košček čisto prave Sacherjeve torte.  Popoldne vožnja preko reke Donave, do palače Združenih narodov (Uno city) in Donavskega stolpa (ogled zunanjosti). Za konec še obisk zabaviščnega parka Prater,  kjer si boste lahko privoščili malo adrenalinskih doživetij (plačilo na licu mesta).  Po ogledih vožnja nazaj proti domu kamor bomo prispeli v večernih urah.

CENA: po dogovoru, za izračun nas pokličite ali pošljite povpraševanje.

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz s turističnim avtobusom,  cestnino v Sloveniji in v Avstriji po sistemu go box, vse oglede  zunanjosti po programu, vodenje in organizacijo izleta, DDV.

OPOMBE: ogled Term Wien je strokovnega značaja in se po dogovoru lahko zamenja z drugimi ogledi (Živalski vrt, Naravoslovni muzej, kulturnozgodovinski muzej,…).

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA SO SESTAVNI DEL PONUDBE IN SO VAM NA VOLJO NA NAŠI SPLETNI STRANI!

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...