HRVAŠKA ISTRA

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
2
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Pula je bila nekoč ilirska, nato rimska kolonija in Avstro – Ogrska vojna luka. Danes je največje istrsko mesto z enim najbolje ohranjenih rimskih amfiteatrov na svetu in veliko turistično središče. Bogato mesto vam za popestritev oddiha nudi muzej, gledališča, koncerte, vsakoletni filmski in operni festival v areni, folklorne večere in Istrsko regato. Navdih za svoja dela so v Puli našli Dante Alighieri, Thomas Mann in James Joyce. Pridružite se nam in morda ga boste našli tudi vi!

1.dan: MARIBOR – LIMSKI KANAL – ROVINJ – PULA

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz kraja po dogovoru. Vožnja mimo Ljubljane in Postojne,  ter  naprej v smeri Kopra. Prestop meje s Hrvaško in nadaljevanje poti mimo Pazina, do Limskega kanala, ki slovi kot fjord. Gre za  zaliv na zahodni obali Istre, ki je v bistvu potopljen del Limske doline, katera se nadaljuje v notranjost Istre kot kraška dolina in ima obliko kanjona.  Prosto za kavo in malico. Vožnja v mesto Rovinj, kjer se bomo sprehodili skozi stari mestni del, ki leži na polotoku. Začetki razvoja mesta segajo v antično obdobje, danes ima srednjeveški videz. Na rivi si bomo vzeli čas za kavo ali sladoled, nato pa se bomo sprehodili do cerkve Sv. Eufemije, ki dominira nad mestom. Z nastankom cerkve je povezana zelo zanimiva anekdota, ki nam bo pojasnila na kakšen način je truplo omenjene svetnice prispelo do Rovinja.  Popoldanski prihod v hotel, namestitev in prosto za kopanje. Po večerji sprehod po “rivi”.  Nočitev.

2.dan: PULA – FAŽANA – BRIONI – MARIBOR

Po zajtrku ogled mesta Pula, ki je največje mesto Istrske županije. Do razpada avstro-ogrske monarhije je bila glavno pristanišče avstro-ogrske vojne mornarice. Mesto je znano po dokaj ohranjenih rimskih zgradbah, od katerih je najbolj znan amfiteater Arena iz prvega stoletja, ki je šesti po velikosti na svetu in eden najbolje ohranjenih. Sprehodili se bomo skozi staro mestno jedro, mimo Arene in Avgustovega slavoloka, vse do pristanišča… Vožnja do Fažane, kjer se bomo vkrcali na  ladjo in se zapeljali na znamenito otočje Velikega Briona. Sledi vožnja z vlakcem skozi nacionalni park, ki je raj za številne živali in kjer je tudi maršal Tito našel prostor za svoje vile…Ogled Titovega muzeja, prosto. Vožnja nazaj do Fažane, kjer nas bo čakal naš avtobus. Prihod domov v večernih urah.

CENA: po dogovoru, za izračun nas pokličite ali pošljite povpraševanje.

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz s turističnim avtobusom, polpenzionsko namestitev v hotelu turistične kategorije, povratno vozovnico za ladjo ter vstopnino na Brione, vodenje in organizacijo ekskurzije,  spremstvo profesorjev, osnovno nezgodno zavarovanje, CORIS – nezgodno zavarovanje z asistenco v tujini.

MOŽNO DOPLAČILO:  ZA RIZIKO ODPOVEDI POTOVANJA 4% ZNESKA ARANŽMAJA. Pomeni, vračilo denarja v primeru odpovedi iz upravičenega razloga (bolezen, smrt v ožjem krogu družine, nesreča,…). Upravičenost je potrebno dokazati z uradnim pisnim dokazilom (npr. zdravniški  potrdilo). 

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA SO SESTAVNI DEL PONUDBE IN SO VAM NA VOLJO NA NAŠI SPLETNI STRANI.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...