KRAPINA IN ZAGREB

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
1
Prevoz:
Avtobus
Cena:

Na izletu bomo obiskali Muzej neandertalcev v Krapini, ki nas bo navdušil s svojim sodobnim načinom prikaza življenja človeštva nekoč. Mesto Zagreb je ponosna hrvaška prestolnica, ki v svojih nedrjih skriva številne zanimivosti in nudi možnosti za doživetja.

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz kraja po dogovoru. Prestop meje s Hrvaško in vožnja do Krapine, kjer bomo obiskali Muzej krapinskih neandertalcev, ki se nahaja blizu Hušnjakovega hriba, največjega fosilnega najdišča pračloveka. Poleg človeških kosti so bili najdeni ostanki jamskega medveda in losa. Ogled muzejske razstave, sledi vožnja do Zagreba. Glavno in največje mesto Hrvaške je nastalo iz dveh srednjeveških naselij, ki so stoletja brstela na dveh sosednjih hribčkih. Je tipično srednjeevropsko mesto, na katerega klasicističnih in secesijskih fasadah zgodovinskega jedra se, poleg ponosnega duha avstro-ogrske monarhije, prepoznavajo obrisi praških vedut. Skoraj vse njegove mestne in  kulturne znamenitosti se nahajajo v samem središču, zaradi šarmantnih kavarn, finih restavracij, vrtnih teras in posebno skrbno kultiviranih parkov. Pot po ulicah Gornjega mesta nas bo vodila mimo cerkve sv. Marka, simbola Zagreba, ter mimo razgledne točke pod stolpom Lotrščak, od koder je čudovit razgled na Zagreb, vse do Kamnitih vrat, kjer bomo prižgali svečo. Znamenitost mesta je tudi ta, da se popoldne naznanja s pokom topa s stolpa Lotrščak. Vzeli si bomo tudi nekaj prostega časa, da se prepustimo vrvežu na Trgu bana Jelačiča. Za konec še obisk Muzeja Iluzij, kjer se bomo na lastne oči lahko prepričali, da je nemogoče lahko tudi mogoče. V večernih urah zbor potnikov ter vožnja domov.

CENA: po dogovoru, za izračun nas pokličite ali pošljite povpraševanje.

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, vse oglede po programu, vstopnino za muzej v Krapini ter za muzej Iluzij, vodenje in organizacijo izleta, DDV.

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA SO SESTAVNI DEL PONUDBE IN SO VAM NA VOLJO NA NAŠI SPLETNI STRANI.

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...