KRISTALI SWAROWSKI – SALZBURG – RUDNIK SOLI – LINZ (ARS ELEKTRONICA)

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
2
Prevoz:
Avtobus
Cena:

1.dan: SLOVENIJA – WATTENS – SALZBURG

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz kraja po dogovoru. Vožnja v Avstrijo proti Tirolski, v Watenns, kjer bomo obiskali svet kristalov Swarowski. Ogledali si bomo razstavo in imeli možnost nakupa. Popoldne vožnja do Salzburga, ogled mesta. Lepote tega mesta je težko opisati z besedami, človek ga mora enostavno obiskati in začutiti njegov utrip. Sprehodili se bomo skozi mestno jedro in si ogledali: Mozartov trg, Stolnico, Cerkev in samostan sv. Petra, Frančiškansko cerkev, Mozartovo rojstno hišo (zunanjost)Na razpolago boste imeli tudi nekaj prostega časa za sprehod po znameniti ulici Getreidegasse oziroma za nakup kakšne Mozartove kroglice. Zvečer nastanitev v hotel, večerja in nočitev.

2.dan: SALZBURG – HALLEIN – LINZ – SLOVENIJA

Po zajtrku obisk rudnika soli v Halleinu, kjer so nahajališča soli izkoriščali že Kelti. Danes je rudnik spremenjen v muzej. Po ogledu vožnja do Linza, kjer nas čaka obisk ARS ELECTRONICE – Muzeja prihodnosti.  Spoznali boste vse kar je novega v svetu elektronike, kibernetike in medijev. Zaključek obiska muzeja pa je ogled 3D predstave DEEP SPACE, ki vas bo popeljala v vesolje na način kot ga ne boste doživeli nikjer na svatu. Polegli se boste po tleh, kot to storite v toplih poletnih nočeh in se zazrli v nebo. Z razliko od domače trate vas bo tokrat poneslo v nebo med zvezde, postopoma boste zapustili naše osončje, galaksijo in stopili v svet, ki je v naših očeh komaj viden. Noro zabavno in poučno doživetje! Po želji še sprehod skozi mesto Linz, nekaj prostega časa. Vožnja domov, prihod v večernih urah.

CENA: po dogovoru, za izračun nas pokličite ali pošljite povpraševanje.

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz s turističnim avtobusom, cestnine in stroške voznikov, 1 x polpenzion v mladinskem hotelu (namestitev v več posteljnih sobah), vstopnine za rudnik soli, Ars Electronica, svet Swarowski, vse ostale oglede po programu, vodenje in organizacijo ekskurzije.

Možna doplačila: Coris zavarovanje z asistenco ter riziko odpovedi.  Potrebno jih je navesti ob prijavi!!!!!

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA SO SESTAVNI DEL PONUDBE IN SO VAM NA VOLJO NA NAŠI SPLETNI STRANI!

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...