STROKOVNA EKSKURZIJA: NIZOZEMSKA – BELGIJA – LUKSEMBURG – FRANCIJA

Kraj odhoda:
Po dogovoru
Datum:
Po dogovoru
Število dni:
6/7
Prevoz:
Avtobus
Cena:

  1. dan: MARIBOR – AVSTRIJA – NEMČIJA

Odhod avtobusa v večernih urah iz kraja po dogovoru. Nočna vožnja čez ozemlje Avstrije…

  1. dan: NEMČIJA – AMSTERDAM

…in Nemčije na Nizozemsko. Dopoldanski prihod v Amsterdam (2016: 844.667 prebivalcev). Ime mesta pomeni »jez na reki Amstel« ter se nanaša na začetke prve naselbine, ki se je nahajala na današnjem trgu Dam. Amsterdam je finančno in kulturno središče Nizozemske. V njem imajo sedež velike nizozemske korporacije, med njimi sedem izmed 500 največjih na svetu, vključno s Philipsom in ING Group. Krajši sprehod po središču mesta in prosto za kosilo, popoldne vodeni ogled Rijksmuseuma, poznanega kot največji nizozemski muzej in zaščitni znak Amsterdama. Skriva vse od Rembrandtove Nočne straže preko značilne modro-bele keramike iz Delfta do obleke taboriščnice iz Auschwitza. Po ogledu nastanitev v hotel in nočitev.

  1. dan: AMSTERDAM

Po zajtrku čas za podrobnejši ogled mesta Amsterdam, ki je zaradi številnih kanalov znano tudi kot »Severne Benetke«. Glavne znamenitosti Amsterdama, so poleg kanalov, Rijksmuseum, Muzej Van Gogha, hiša Ane Frank tudi četrt rdečih luči De Wallen in coffeshopi, to so lokali s tolerirano prodajo kanabisa za polnoletne. V mesto privabijo okoli 4.200.000 turistov letno. Dopoldne vodeni ogled Pomorskega muzeja (Het Scheepvaartmuseum), ki hrani eno največjih pomorskih zbirk na svetu, med njimi tudi kopijo ladje iz 18. stoletja. Nekaj prostega časa. Popoldne vodeni ogled hiše Ane Frank. Židovska deklica, katere dnevnik berejo povsod po svetu, je zadnji dve leti svojega življenja preživela v hiški v centru Amsterdama. Ta hiša je danes muzej in originalni Anin dnevnik je le delček zbirke, ki si jo bomo ogledali, prisotni bomo tudi na delavnicah. Nekaj prostega časa, nočitev v hotelu.

  1. dan: AMSTERDAM – ROTTERDAM – MIDDELBURG – BRUGGE –BRUSELJ 

Zajtrk. Vožnja skozi Holandijo do Rotterdama (2014: 619.879 prebivalcev). Z ladjo si bomo ogledali največje evropsko pristanišča, katerega najbolj znani del je Europoorta. Pristanišče si bomo ogledali z ladjico (panoramska vožnja traja 75 min, audio guide/angleščina). Nadaljevanje poti skozi Zelandijo po obali Severnega morja in po območju Delta projekta s slikovito vožnjo po jezu na ustju Vzhodne Šelde do mesta Middelburg (2014: 47.658 prebivalcev) in nato skozi tunel pod Zahodno Šeldo do meje z Belgijo. Prihod v mesto Brugge (2016: 118.035 prebivalcev) v Flandriji, evropske prestolnice kulture leta 2002. Mesto, ki je eno najbolje ohranjenih srednjeveških mest v Evropi in je pod UNESCO-vo zaščito, je nazorno opisal Arnold Bennett. Dejal je, da moraš v drugih mestih iskati slikovitost, v Bruggu pa se moraš potruditi da najdeš »neslikovit« prizor. Sprehodili se bomo po mestnem jedru in si ogledali Marijino cerkev (fl. Onze-Lieve-Vrouwekerk), mestno hišo in seveda Veliki trg (fl. Grote Markt) z znano stavbo Craenenburg, kjer so v srednjem veku jedli in spali vitezi s svojimi damami. V eni izmed mnogih restavracij na trgu si lahko privoščimo kosilo in uživamo ob zvonjenju 47 zvonov Belfrieda, ki se razlega po vsem mestu. Z ladjico (doplačilo!) se lahko podamo na enourno romantično vožnjo po kanalih reke Reie. Nekaj prostega časa, nato nadaljevanje poti v Bruselj (2016: 1.175.173 prebivalcev), kamor bomo prispeli v večernih urah. Nastanitev v hotel. Če bo čas, večerni sprehod skozi mesto, prosto za večerjo in nočitev.

  1. dan: BRUSELJ 

Zajtrk. Nato vožnja  z avtobusom v t. i. Evropsko četrt. Del dneva bomo namenili obisku Evropskega parlament in predvidoma tudi Evropske komisije. Dopoldne in/ali popoldne ogled središča mesta, ki je od ustanovitve Belgije, leta 1830, prestolnica države, danes pa velja za poslovno in kulturno središče Evrope. Veliki trg (fr. Grand Place oz. Grote Markt), ki je priljubljeno zbirališče pisane množice ljudi, velja za enega najelegantnejših trgov na svetu. Mestna hiša (fr. Hotel de Ville oz. Stadhuis), Manneken Pis, katedrala, Atomium, ogromen model v obliki molekule železa, Kraljeva palača, trgovine s stripi … in seveda … bruseljske praline so najboljše na svetu. Nočitev v hotelu.

  1. dan: BRUSELJ –WATERLOO – BASTOGNE – STRASBOURG

Po zgodnjem zajtrku vožnja do vasi Waterloo, ki je poznana po zadnji Napoleonovi (vl. 1799-1814/15) bitki leta 1815, katera pomeni mejnik v evropski zgodovini. Ogled muzeja. Nadaljevanje poti do mesta Bastogne (2016: 15.580 prebivalcev), kjer si bomo ogledali muzej posvečen bitki v Ardenih leta 1944 in 1945, eni izmed ključnih bitk II. svetovne vojne. Pot bomo nadaljevali skozi državo Luksemburg. Krajši postanek pri mestu Luxembourg in nadaljevanje poti skozi nemško industrijsko pokrajino Posarje. Večerni prihod v Strasbourg (2016: 456.759 prebivalcev). Nastanitev v hotel.

  1. dan: STRASBOURG – MARIBOR 

Po zajtrku ogled mesta Strasbourg, ki je drugi sedež Evropskega parlamenta zaradi svojega simbolnega pomena že vse od leta 842, ko sta tukaj vnuka Karla Velikega zahodno frankovski Karel Plešasti in vzhodno frankovski Ludvik Nemški vsak v drugačnem jeziku izrekla Strasbourško prisego. Kozmopolitsko mesto, katerega ime pomeni »mesto cest v Nemčijo«, se je v preteklosti razvijalo ob najpomembnejši prometni arteriji, ki je povezovala Sredozemlje s Srednjo in Severno Evropo. Katedrala Notre Dame, lesene hiše, ozke uličice in številni kanali, ki prepredajo slikovitega mestnega predela Petite France so botrovali prepričanju ljudi, da tod živijo pravljična bitja. Po ogledih nekaj prostega časa … Še fotografiranje pred zgradbo Evropskega parlamenta in nato vožnja čez Nemčijo in Avstrijo proti domu. Prihod v kasnejših večernih urah.

CENA: po dogovoru, za izračun nas pokličite ali pošljite povpraševanje.

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz na omenjeni relaciji (predvidenih 3000 km); stroške cestnin in parkiranja, namestitev in dnevnice voznikov; hotelsko namestitev na osnovi nočitve z zajtrkom/self service buffet: 2 Amsterdam, 2 x Bruselj, 1 x Strasbourg; vstopnine za: ogled hiše Ane Frank, vodeni ogled Rijksmuseuma; vodeni ogled Pomorskega muzeja, panoramsko vožnjo z ladjico (Rotterdam), Waterloo in Bastogne; vse ostale oglede po programu; CORIS zavarovanje z asistenco v tujini; odstopnino; organizacijo ekskurzije.

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA SO SESTAVNI DEL PONUDBE IN SO VAM NA VOLJO NA NAŠI SPLETNI STRANI.

 

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
Please wait...